25 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Instagram, coronavirüs salgınına karşı attığı yeni adımları duyurdu
Haberler

Instagram, coronavirüs salgınına karşı attığı yeni adımları duyurdu

Marketing Türkiye
25 Mart 2020
2 dk okuma

Instagram, COVID-19 salgınıyla beraber insanların güvende kalmaları, doğru bilgiye ulaşmaları ve birbirleriyle bağlantıda kalmaları için yaptığı çalışmaları duyurdu. Kullanıcıların coronavirus veya COVID-19 ile ilgili aramalarında bir bilgilendirme mesajı göreceğini, COVID-19 ile ilgili yanıltıcı iddialarda bulunan ürünlerin reklamının yapılmasını engellediğini ve maske gibi belirli medikal ürünlerin tanıtımını yapan markalı içerikleri ve reklamlarıysa geçici olarak yasakladığını açıkladı. Aynı zamanda Instagram, insanların birbirleriyle bağlantıda kalmalarına yardımcı olmak için görüntülü sohbete yeni bir özellik eklediğini belirtti. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün COVID-19 salgınıyla ilgili küresel acil durum ilan etmesinden bu yana insanların güvende kalmaları, doğru bilgiye ulaşmaları ve birbirleriyle bağlantıda kalmaları konularında çalışmalarını artıran Instagram, bu konuda atılan yeni adımları duyurdu. İnsanlar coronavirus veya COVID-19 ile ilgili arama yaptıklarında onları Dünya Sağlık Örgütü veya yerel sağlık bakanlıklarının kaynaklarına yönlendiren bir bilgilendirme mesajı göreceğini açıklayan Instagram bu özelliğin önümüzdeki haftalarda dünya genelinde kullanıma sunulacağını belirtti. Ayrıca, Instagram’ın yanlış bilgilerin yayılmasını önleme konusunda mevcut politikalarına ek olarak, üçüncü taraf doğruluk kontrolü kuruluşları tarafından asılsız olduğu belirlenen içerikler Akış ve Stories’de alt sıralara taşınacak, Keşfet ve hashtag sayfalarından kaldırılacak.

Instagram, COVID-19 ile ilgili tedavi etme veya bulaşmasını engelleme gibi yanıltıcı iddialarda bulunan ürünlerin reklamının yapılmasını engellediğini ve maske gibi belirli medikal ürünlerin tanıtımını yapan markalı içerikleri ve reklamları geçici olarak yasakladığını belirtti. Instagram Stories’de, tanınmış bir sağlık kuruluşuyla birlikte hazırlanan filtreler dışında, COVID-19 ile ilgili filtreler için arama yapılamayacağının da altını çizen Instagram önümüzdeki günlerde “Evde Kal” çıkartması ve el yıkama, fiziksel mesafeyi koruma gibi COVID-19 ile ilgili yararlı hatırlatmalar yapmaya yardımcı olan çıkartmaları Stories’de kullanıma sunacağını açıkladı.

Instagram, insanların birbirleriyle bağlantıda kalmalarına yardımcı olmak için görüntülü sohbet üzerinden Instagram gönderilerini birlikte görüntüleme özelliğini kullanıma sundu. Instagram bu özellikle insanlar görüntülü sohbet içinde sağ alt köşedeki fotoğraf ikonuna tıklayarak, kaydettikleri veya beğendikleri fotoğraf ve videoları arkadaşlarıyla birlikte görüntüleyebileceğinin altını çizdi.

Instagram, coronavirüs salgınına karşı attığı yeni adımları duyurduInstagram, coronavirüs salgınına karşı attığı yeni adımları duyurdu

 

1 Terk edilmiş maymuna IKEA kucak açtı
Terk edilmiş maymuna IKEA kucak açtı
2 Google'ın yeni telefonu Pixel 10a tanıtıldı
Google’ın yeni telefonu Pixel 10a tanıtıldı
3 Türk oyun şirketi 1 milyar doları aşan değerlemeyle satıldı
Türk oyun şirketi 1 milyar doları aşan değerlemeyle satıldı
4 Türkiye'de çalışanların zam gerçekliği değişiyor: "Motivasyon değil, dayanma eşiği"
Türkiye’de çalışanların zam gerçekliği değişiyor: “Motivasyon değil, dayanma eşiği”
5 Infleuncer'lar gelen PR hediyelerinin vergisini verecek!
Infleuncer’lar gelen PR hediyelerinin vergisini verecek!
Güncel Haberler
Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum inceleme altında
Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum inceleme altında
Kediler 20 milyar dolarlık dev bir pazar yarattı
Kediler 20 milyar dolarlık dev bir pazar yarattı
Nevşin Mengü: Bazı şeyleri konuşmanın bedeli var
Nevşin Mengü: Bazı şeyleri konuşmanın bedeli var
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

AkademİDA PR Jam için kayıt dönemi başladı
Haberler
AkademİDA PR Jam için kayıt dönemi başladı
İrem Alimoğlu
17 Aralık 2025
2025'te Türkiye en çok döner sipariş etti
Haberler
2025’te Türkiye en çok döner sipariş etti
Sena Tufan
30 Aralık 2025
Marketing Türkiye C Level Club, EuroLeague heyecanını iş dünyasıyla buluşturdu
Haberler
Marketing Türkiye C Level Club, EuroLeague heyecanını iş dünyasıyla buluşturdu
İrem Alimoğlu
7 Ocak 2026
YouTube’da Aralık ayının en çok izlenen gazetecileri: Kadın gazeteciler zirvede!
Haberler
YouTube’da Aralık ayının en çok izlenen gazetecileri: Kadın gazeteciler zirvede!
Nafizcan Önder
7 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.