25 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Instagram, coronavirüs salgınına karşı attığı yeni adımları duyurdu
Haberler

Instagram, coronavirüs salgınına karşı attığı yeni adımları duyurdu

Marketing Türkiye
25 Mart 2020
2 dk okuma

Instagram, COVID-19 salgınıyla beraber insanların güvende kalmaları, doğru bilgiye ulaşmaları ve birbirleriyle bağlantıda kalmaları için yaptığı çalışmaları duyurdu. Kullanıcıların coronavirus veya COVID-19 ile ilgili aramalarında bir bilgilendirme mesajı göreceğini, COVID-19 ile ilgili yanıltıcı iddialarda bulunan ürünlerin reklamının yapılmasını engellediğini ve maske gibi belirli medikal ürünlerin tanıtımını yapan markalı içerikleri ve reklamlarıysa geçici olarak yasakladığını açıkladı. Aynı zamanda Instagram, insanların birbirleriyle bağlantıda kalmalarına yardımcı olmak için görüntülü sohbete yeni bir özellik eklediğini belirtti. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün COVID-19 salgınıyla ilgili küresel acil durum ilan etmesinden bu yana insanların güvende kalmaları, doğru bilgiye ulaşmaları ve birbirleriyle bağlantıda kalmaları konularında çalışmalarını artıran Instagram, bu konuda atılan yeni adımları duyurdu. İnsanlar coronavirus veya COVID-19 ile ilgili arama yaptıklarında onları Dünya Sağlık Örgütü veya yerel sağlık bakanlıklarının kaynaklarına yönlendiren bir bilgilendirme mesajı göreceğini açıklayan Instagram bu özelliğin önümüzdeki haftalarda dünya genelinde kullanıma sunulacağını belirtti. Ayrıca, Instagram’ın yanlış bilgilerin yayılmasını önleme konusunda mevcut politikalarına ek olarak, üçüncü taraf doğruluk kontrolü kuruluşları tarafından asılsız olduğu belirlenen içerikler Akış ve Stories’de alt sıralara taşınacak, Keşfet ve hashtag sayfalarından kaldırılacak.

Instagram, COVID-19 ile ilgili tedavi etme veya bulaşmasını engelleme gibi yanıltıcı iddialarda bulunan ürünlerin reklamının yapılmasını engellediğini ve maske gibi belirli medikal ürünlerin tanıtımını yapan markalı içerikleri ve reklamları geçici olarak yasakladığını belirtti. Instagram Stories’de, tanınmış bir sağlık kuruluşuyla birlikte hazırlanan filtreler dışında, COVID-19 ile ilgili filtreler için arama yapılamayacağının da altını çizen Instagram önümüzdeki günlerde “Evde Kal” çıkartması ve el yıkama, fiziksel mesafeyi koruma gibi COVID-19 ile ilgili yararlı hatırlatmalar yapmaya yardımcı olan çıkartmaları Stories’de kullanıma sunacağını açıkladı.

Instagram, insanların birbirleriyle bağlantıda kalmalarına yardımcı olmak için görüntülü sohbet üzerinden Instagram gönderilerini birlikte görüntüleme özelliğini kullanıma sundu. Instagram bu özellikle insanlar görüntülü sohbet içinde sağ alt köşedeki fotoğraf ikonuna tıklayarak, kaydettikleri veya beğendikleri fotoğraf ve videoları arkadaşlarıyla birlikte görüntüleyebileceğinin altını çizdi.

Instagram, coronavirüs salgınına karşı attığı yeni adımları duyurduInstagram, coronavirüs salgınına karşı attığı yeni adımları duyurdu

 

1 The TECH Summit'e kayıtlar başladı! Geleceği deneyimlemeye hazır mısınız?
The TECH Summit’e kayıtlar başladı! Geleceği deneyimlemeye hazır mısınız?
2 Markalar neden bir anda özür dilemeye başladı?
Markalar neden bir anda özür dilemeye başladı?
3 YouTube’un en çok izlenen “çocuk kanalları”
YouTube’un en çok izlenen “çocuk kanalları”
4 Google'dan yeni nesil yapay zeka: Gemini 3 kullanıma sunuldu
Google’dan yeni nesil yapay zeka: Gemini 3 kullanıma sunuldu
5 Burger King, "sessizliği" konuşturuyor
Burger King, “sessizliği” konuşturuyor
Güncel Haberler
Müşteri sadakati oyunlaştırma ile yeni bir boyut kazanıyor
Müşteri sadakati oyunlaştırma ile yeni bir boyut kazanıyor
The TECH Summit'in destekçileri belli oldu!
The TECH Summit’in destekçileri belli oldu!
3 gün, 58 farklı oturum, 84 konuşmacı ve eşsiz bir deneyim... İşte The TECH Summit 2025'in programı!
3 gün, 58 farklı oturum, 84 konuşmacı ve eşsiz bir deneyim… İşte The TECH Summit 2025’in programı!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Sadece bir YouTube var!
Haberler
Sadece bir YouTube var!
Sena Tufan
1 Ekim 2025
Influencer paylaşımlarının yüzde 70’i alışverişe yönlendiriyor
Haberler
Influencer paylaşımlarının yüzde 70’i alışverişe yönlendiriyor
Sena Tufan
25 Ekim 2025
Google Haritalar’ın tüm bilgisi artık yapay zekanın hizmetinde
Haberler
Google Haritalar’ın tüm bilgisi artık yapay zekanın hizmetinde
Sena Tufan
20 Ekim 2025
Apple'a göre: "Kirli eller, temiz çekim"
Haberler
Apple’a göre: “Kirli eller, temiz çekim”
Nafizcan Önder
22 Eylül 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.