30 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
ING’nin “Yeni Yıl Kararları” araştırmasının sonuçlarına göre; Türklerin 2016 hedefi, borçlarını azaltmak
Haberler

ING’nin “Yeni Yıl Kararları” araştırmasının sonuçlarına göre; Türklerin 2016 hedefi, borçlarını azaltmak

Marketing Türkiye
14 Aralık 2015
2 dk okuma

ING’nin “Yeni Yıl Kararları” araştırması Türklerin 2016’da borçlarını azaltmaya yönelik çalışmalar yapacağını gösterdi.

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 13 Avrupa ülkesi ile ABD’de ve Avustralya’da gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’deki katılımcıların yüzde 31’i 2016’da daha fazla tasarruf etmek, yüzde 36’sı borçlarını azaltmak ve yüzde 31’i de harcamalarını kontrol altına alarak parasını daha iyi yönetmek konularında karar aldı.

ING Uluslararası Araştırmalar tarafından gerçekleştirilen “Yeni Yıl Kararları” araştırmasının sonuçlarına göre, Avrupa’da 10 kişiden 7’sinin (yüzde 77) yeni yıl için aldığı bir finansal hedefi bulunuyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 13 Avrupa ülkesi ile ABD’de ve Avustralya’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla oluşturulan araştırmaya göre Avrupa’da kendisi için finansal bir karar alanların yüzde 41’i “daha fazla tasarruf etmek istiyor”. Avrupalıların yüzde 27’si borçlarını azaltmak ve yüzde 27’si ise harcamalarını kontrol altına alarak parasını daha iyi yönetmek konularında kararlı görünüyor. Katılımcı ülkeler arasında İtalya, yüzde 56 ile “tasarruf etmek” yönünde en kararlı ülke.

Türklerin yüzde 86’sının yeni yıl için finansal hedefi bulunuyor

Araştırmada Türkiye, yüzde 86 ile 2016 yılı öncesinde finansal bir hedef belirleyip uygulama kararı alanların en fazla olduğu ülke olarak belirlenirken, Türkiye’yi yüzde 82 ile Hollanda ve yüzde 81 ile Lüksemburg izliyor. İspanya ise yüzde 60 ile sıralamada en alt sırada yer alıyor.

Araştırmada, “tasarruf etmek” en öne çıkan finansal karar olarak görünüyor. Avrupalıların yüzde 41’i 2016’da daha fazla tasarruf etmek istiyor. Türkiye’de ise bu oran yüzde 31 ile Polonya ile birlikte en düşük seviyede görünüyor. İtalya yüzde 56, İngiltere ise yüzde 53 ile yeni yılda tasarruflarını artırmak istediğini belirtenlerin en fazla olduğu ülkeler.

Araştırmaya göre, Avrupalıların yüzde 27’si 2016 yılında “paralarını daha iyi yöneterek harcamalarını düşürme”yi hedefliyor. Türkiye’de bu oran yüzde 31 olarak görünüyor. Yeni yıl için daha iyi bir para yönetimi planlayanların en fazla olduğu ülkeler yüzde 39 ile Fransa ve yüzde 38 ile Romanya.

Öne çıkan bir diğer finansal yeni yıl kararı ise borçları azaltmak olarak görünüyor. Avrupalı katılımcıların yüzde 27’si 2016’da borçlarını azaltmayı hedeflediğini ifade ederken bu oran Türkiye’de yüzde 36’ya yükseliyor. Türkiye bu oranlar tüm katılımcı ülkeler arasında ilk sıraya oturuyor.

Türkler finansal kararlarını uygulamaya koyamıyor

Araştırma, 2015 yılına girerken benzer bir karar alanların bu kararlarını uygulayıp uygulayamadıklarını da sorguluyor. Alınan yanıtlara göre, Avrupalılar’ın yüzde 52’si 2015’te aldıkları finansal kararları uyguladıklarını ifade ederken yüzde 48’i başarısız olduğunu itiraf ediyor. Türkiye’de ise başarılı olduklarını söyleyenlerin oranı yüzde 43 ile Avrupa ortalamasının altında kalıyor ve katılımcı ülkeler arasında en düşük oranı yakalıyor. Bu konuda en başarılı olan ülkeler ise yüzde 68’lik oranlarla Almanya ve Avusturya.

 

1 Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru MTalks’ta anlattı…
Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru MTalks’ta anlattı…
2 10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
3 Restoran ve kafelerde yeni dönem: Ayrıntılı menü geliyor...
Restoran ve kafelerde yeni dönem: Ayrıntılı menü geliyor…
4 Apple Maps’e "reklam" geliyor
Apple Maps’e “reklam” geliyor
5 Dijital ödemeler yükselişte: Ödeme görünmezleşirken rekabet keskinleşiyor
Dijital ödemeler yükselişte: Ödeme görünmezleşirken rekabet keskinleşiyor
Güncel Haberler
Tuvalet kağıdından üretilen dergi: Oku, kopar, kullan ve sifonu çek!
Tuvalet kağıdından üretilen dergi: Oku, kopar, kullan ve sifonu çek!
Türkiye’de 5G dönemi başlıyor: Vodafone 81 ili ve 922 ilçeyi kapsıyor
Türkiye’de 5G dönemi başlıyor: Vodafone 81 ili ve 922 ilçeyi kapsıyor
Coca-Cola'dan cam sneaker!
Coca-Cola’dan cam sneaker!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Toplumun yüzde 63'ü Sevgililer Günü’nü "ticari bir gün" olarak görüyor!
Haberler
Toplumun yüzde 63’ü Sevgililer Günü’nü “ticari bir gün” olarak görüyor!
Gülben Dikmen
14 Şubat 2026
Hyundai fabrikalarında insansı robot dönemi başlıyor
Haberler
Hyundai fabrikalarında insansı robot dönemi başlıyor
Nafizcan Önder
6 Ocak 2026
YouTube Shorts’ta dijital ikizle video çekme dönemi başlıyor
Haberler
YouTube Shorts’ta dijital ikizle video çekme dönemi başlıyor
Sena Tufan
22 Ocak 2026
Pazarlamanın yeni gücü "Agentic AI": 2026’yı şekillendirecek 5 trend...
Haberler
Pazarlamanın yeni gücü “Agentic AI”: 2026’yı şekillendirecek 5 trend…
İrem Alimoğlu
11 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.