27 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Impacto Açıkhava Etki Araştırması’nın ilk sonuçları açıklandı

Marketing Türkiye
20 Haziran 2013
2 dk okuma

Ströer Kentvizyon, bağımsız araştırma şirketi GFK Türkiye ile birlikte kentsel hareketliliğin dinamiklerine ışık tutmak, mobil kişilerin açıkhava mecrası ile ilişkisini ve açıkhava mecrasının reklam kampanyalarına etki ve katkısını ölçmek amacıyla Impacto adını verdiği bir mecra etkinlik araştırması yürütüyor. 2013 yılı başından bu yana düzenli olarak bilgisayar destekli yüzyüze anket yöntemiyle gerçekleştirilen saha çalışmaları, yıl sonuna kadar devam edecek ve 40’tan fazla reklam kampanyası bu araştırma kapsamında incelenecek.

Impacto araştırması kapsamında 23 Ocak- 16 Mart tarihleri arasında yürütülen 10 kampanya için İstanbul, Ankara ve İzmir’de ABC SES gruplarına dahil 18–50 yaş arası 1364 kişi ile görüşüldü. Araştırmanın ilk bölümünde kentsel hareketlilik incelendi. Buna göre; haftada ortalama 6 gün dışarı çıkılıyor ve günde ortalama 2 saat dışarıda kalınıyor. Erkekler %69 oranla kadınlardan (%51) daha fazla dışarı çıkıyorlar.

Dışarı çıkma nedenlerine bakıldığında erkeklerde işe gitmek ilk sırada gelirken, kadınlar için en önemli motivasyonun alışveriş yapmak ve gezmek olduğu gözlemleniyor. Erkeklerin özellikle spor yapmak veya spor etkinliği izlemek için kadınlardan çok daha fazla dışarı çıktığı da bulgular arasında.

Görüşülen kişilerin sokakta geçirdiği vakit hergün ortalama 2 saat ve daha yoğun mobil kişilerin (%16) dışarıda geçirdiği süre 4 saat 20 dakikaya kadar çıkıyor. Mobil kişilerin %86’sı toplu taşıma araçları ile; %37’si özel araç veya taksi ile; %35’i de yaya veya bisikletle hareket ediyor. Birçok kişi birden çok ulaşım yöntemini birleştirerek hareket ediyor. Düzenli araç kullanım oranı ise %20 ve bu oran erkeklerde kadınlara göre, yoğun mobil kişilerde ise genele göre çok daha yüksek. Kadınların düzenli araç kullanımları hafta sonları önemli derecede artıyor.

Araç sayısının çoğaldığı, trafikte geçirilen zamanın arttığı ve gerek iş gerek eğlence amaçlı daha fazla dışarı çıkıldığı kısaca kentsel hareketliliğin çok fazla olduğu bir ortamda açıkhava reklam ünitelerine rastlama oranının da yüksek olduğu görülüyor. Dışarıdaki her 10 kişiden 9’u bir hafta içinde en az 1 açıkhava reklam ünitesi görüyor. Bu sonuç, açıkhava reklam ünitelerinin yarattığı erişim ve bilinirlik sağlama etkisinin büyüklüğünü gösteriyor.

Yıl sonuna kadar sürdürülecek Impacto açıkhava etki araştırmasının bir sonraki aşamasında açıkhava mecrasının yarattığı bilinirlik ve algının reklam kampanyalarına olan etkisiyle ilgili sonuçları paylaşılacaktır.

1 Sabancı Holding CEO’su CarrefourSA'yı neden sattıklarını açıkladı
Sabancı Holding CEO’su CarrefourSA’yı neden sattıklarını açıkladı
2 Japonya'nın dünyaca ünlü moda markası Uniqlo, Türkiye pazarına mı giriyor?
Japonya’nın dünyaca ünlü moda markası Uniqlo, Türkiye pazarına mı giriyor?
3 "Uniqlo'yu Türkiye'ye getiriyor" iddialarına Doğuş Perakende’den net yanıt: “Gündemimizde yok”
“Uniqlo’yu Türkiye’ye getiriyor” iddialarına Doğuş Perakende’den net yanıt: “Gündemimizde yok”
4 Sabancı Holding, Akçansa Çimento'yu sattı!
Sabancı Holding, Akçansa Çimento’yu sattı!
5 Araştırma: Türkiye’de evden çalışma talebi, uygulamanın üç katı
Araştırma: Türkiye’de evden çalışma talebi, uygulamanın üç katı
Güncel Haberler
Yapay zeka Türkiye’nin dijital rutinlerini yeniden yazıyor
Yapay zeka Türkiye’nin dijital rutinlerini yeniden yazıyor
Kadınların yüzde 39'u her gün stres yaşıyor...
Kadınların yüzde 39’u her gün stres yaşıyor…
Dyson araştırdı: Türkiye’de temizlik psikolojik bir ihtiyaç...
Dyson araştırdı: Türkiye’de temizlik psikolojik bir ihtiyaç…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Eşitlik 2.0: Söylemden eyleme geçenler!
Haberler
Eşitlik 2.0: Söylemden eyleme geçenler!
Nafizcan Önder
7 Mart 2026
Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, "Türkiye’ye verdiğimiz sözü tuttuk”
Haberler
Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, “Türkiye’ye verdiğimiz sözü tuttuk”
Marketing Türkiye
4 hafta önce
Fintech'te bütünleşik akıl: "Rekaberlik"
Haberler
Fintech’te bütünleşik akıl: “Rekaberlik”
Marketing Türkiye
2 hafta önce
Lahmacun Endeksi: Şubat ayında bir lahmacun ortalama 143 TL oldu
Haberler
Lahmacun Endeksi: Şubat ayında bir lahmacun ortalama 143 TL oldu
Gülben Dikmen
5 Mart 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.