4 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Impacto Açıkhava Etki Araştırması’nın ilk sonuçları açıklandı

Marketing Türkiye
20 Haziran 2013
2 dk okuma

Ströer Kentvizyon, bağımsız araştırma şirketi GFK Türkiye ile birlikte kentsel hareketliliğin dinamiklerine ışık tutmak, mobil kişilerin açıkhava mecrası ile ilişkisini ve açıkhava mecrasının reklam kampanyalarına etki ve katkısını ölçmek amacıyla Impacto adını verdiği bir mecra etkinlik araştırması yürütüyor. 2013 yılı başından bu yana düzenli olarak bilgisayar destekli yüzyüze anket yöntemiyle gerçekleştirilen saha çalışmaları, yıl sonuna kadar devam edecek ve 40’tan fazla reklam kampanyası bu araştırma kapsamında incelenecek.

Impacto araştırması kapsamında 23 Ocak- 16 Mart tarihleri arasında yürütülen 10 kampanya için İstanbul, Ankara ve İzmir’de ABC SES gruplarına dahil 18–50 yaş arası 1364 kişi ile görüşüldü. Araştırmanın ilk bölümünde kentsel hareketlilik incelendi. Buna göre; haftada ortalama 6 gün dışarı çıkılıyor ve günde ortalama 2 saat dışarıda kalınıyor. Erkekler %69 oranla kadınlardan (%51) daha fazla dışarı çıkıyorlar.

Dışarı çıkma nedenlerine bakıldığında erkeklerde işe gitmek ilk sırada gelirken, kadınlar için en önemli motivasyonun alışveriş yapmak ve gezmek olduğu gözlemleniyor. Erkeklerin özellikle spor yapmak veya spor etkinliği izlemek için kadınlardan çok daha fazla dışarı çıktığı da bulgular arasında.

Görüşülen kişilerin sokakta geçirdiği vakit hergün ortalama 2 saat ve daha yoğun mobil kişilerin (%16) dışarıda geçirdiği süre 4 saat 20 dakikaya kadar çıkıyor. Mobil kişilerin %86’sı toplu taşıma araçları ile; %37’si özel araç veya taksi ile; %35’i de yaya veya bisikletle hareket ediyor. Birçok kişi birden çok ulaşım yöntemini birleştirerek hareket ediyor. Düzenli araç kullanım oranı ise %20 ve bu oran erkeklerde kadınlara göre, yoğun mobil kişilerde ise genele göre çok daha yüksek. Kadınların düzenli araç kullanımları hafta sonları önemli derecede artıyor.

Araç sayısının çoğaldığı, trafikte geçirilen zamanın arttığı ve gerek iş gerek eğlence amaçlı daha fazla dışarı çıkıldığı kısaca kentsel hareketliliğin çok fazla olduğu bir ortamda açıkhava reklam ünitelerine rastlama oranının da yüksek olduğu görülüyor. Dışarıdaki her 10 kişiden 9’u bir hafta içinde en az 1 açıkhava reklam ünitesi görüyor. Bu sonuç, açıkhava reklam ünitelerinin yarattığı erişim ve bilinirlik sağlama etkisinin büyüklüğünü gösteriyor.

Yıl sonuna kadar sürdürülecek Impacto açıkhava etki araştırmasının bir sonraki aşamasında açıkhava mecrasının yarattığı bilinirlik ve algının reklam kampanyalarına olan etkisiyle ilgili sonuçları paylaşılacaktır.

1 2025'in en çok hatırlanan reklam filmleri: "Güldüren markalar" hafızalara kazındı!
2025’in en çok hatırlanan reklam filmleri: “Güldüren markalar” hafızalara kazındı!
2 TÜİK verilerine göre Türkiye’de mutluluk oranı yükseldi!
TÜİK verilerine göre Türkiye’de mutluluk oranı yükseldi!
3 Türk halkı parasını nasıl değerlendiriyor?
Türk halkı parasını nasıl değerlendiriyor?
4 WPP davası medya satın alma modellerini tartışmaya açtı
WPP davası medya satın alma modellerini tartışmaya açtı
5 İş dünyasının haftanın atamaları (21-27 Şubat)
İş dünyasının haftanın atamaları (21-27 Şubat)
Güncel Haberler
Yılın trendi: Topluluk yönetimi
Yılın trendi: Topluluk yönetimi
Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru Master Talks’ta anlattı…
Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru Master Talks’ta anlattı…
Şubat ayının en çok izlenen gazetecileri
Şubat ayının en çok izlenen gazetecileri
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

YouTube’da Aralık ayının en çok izlenen gazetecileri: Kadın gazeteciler zirvede!
Haberler
YouTube’da Aralık ayının en çok izlenen gazetecileri: Kadın gazeteciler zirvede!
Nafizcan Önder
7 Ocak 2026
İzmirli tüketicinin kalbine "gevrekle, çiğdemle" girmek mümkün mü?
Haberler
İzmirli tüketicinin kalbine “gevrekle, çiğdemle” girmek mümkün mü?
İrem Alimoğlu
9 Ocak 2026
Hyundai fabrikalarında insansı robot dönemi başlıyor
Haberler
Hyundai fabrikalarında insansı robot dönemi başlıyor
Nafizcan Önder
6 Ocak 2026
LinkedIn’e göre 2026’nın en hızlı yükselen meslekleri
Haberler
LinkedIn’e göre 2026’nın en hızlı yükselen meslekleri
İrem Alimoğlu
9 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.