15 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Impacto Açıkhava Etki Araştırması’nın ilk sonuçları açıklandı

Marketing Türkiye
20 Haziran 2013
2 dk okuma

Ströer Kentvizyon, bağımsız araştırma şirketi GFK Türkiye ile birlikte kentsel hareketliliğin dinamiklerine ışık tutmak, mobil kişilerin açıkhava mecrası ile ilişkisini ve açıkhava mecrasının reklam kampanyalarına etki ve katkısını ölçmek amacıyla Impacto adını verdiği bir mecra etkinlik araştırması yürütüyor. 2013 yılı başından bu yana düzenli olarak bilgisayar destekli yüzyüze anket yöntemiyle gerçekleştirilen saha çalışmaları, yıl sonuna kadar devam edecek ve 40’tan fazla reklam kampanyası bu araştırma kapsamında incelenecek.

Impacto araştırması kapsamında 23 Ocak- 16 Mart tarihleri arasında yürütülen 10 kampanya için İstanbul, Ankara ve İzmir’de ABC SES gruplarına dahil 18–50 yaş arası 1364 kişi ile görüşüldü. Araştırmanın ilk bölümünde kentsel hareketlilik incelendi. Buna göre; haftada ortalama 6 gün dışarı çıkılıyor ve günde ortalama 2 saat dışarıda kalınıyor. Erkekler %69 oranla kadınlardan (%51) daha fazla dışarı çıkıyorlar.

Dışarı çıkma nedenlerine bakıldığında erkeklerde işe gitmek ilk sırada gelirken, kadınlar için en önemli motivasyonun alışveriş yapmak ve gezmek olduğu gözlemleniyor. Erkeklerin özellikle spor yapmak veya spor etkinliği izlemek için kadınlardan çok daha fazla dışarı çıktığı da bulgular arasında.

Görüşülen kişilerin sokakta geçirdiği vakit hergün ortalama 2 saat ve daha yoğun mobil kişilerin (%16) dışarıda geçirdiği süre 4 saat 20 dakikaya kadar çıkıyor. Mobil kişilerin %86’sı toplu taşıma araçları ile; %37’si özel araç veya taksi ile; %35’i de yaya veya bisikletle hareket ediyor. Birçok kişi birden çok ulaşım yöntemini birleştirerek hareket ediyor. Düzenli araç kullanım oranı ise %20 ve bu oran erkeklerde kadınlara göre, yoğun mobil kişilerde ise genele göre çok daha yüksek. Kadınların düzenli araç kullanımları hafta sonları önemli derecede artıyor.

Araç sayısının çoğaldığı, trafikte geçirilen zamanın arttığı ve gerek iş gerek eğlence amaçlı daha fazla dışarı çıkıldığı kısaca kentsel hareketliliğin çok fazla olduğu bir ortamda açıkhava reklam ünitelerine rastlama oranının da yüksek olduğu görülüyor. Dışarıdaki her 10 kişiden 9’u bir hafta içinde en az 1 açıkhava reklam ünitesi görüyor. Bu sonuç, açıkhava reklam ünitelerinin yarattığı erişim ve bilinirlik sağlama etkisinin büyüklüğünü gösteriyor.

Yıl sonuna kadar sürdürülecek Impacto açıkhava etki araştırmasının bir sonraki aşamasında açıkhava mecrasının yarattığı bilinirlik ve algının reklam kampanyalarına olan etkisiyle ilgili sonuçları paylaşılacaktır.

1 Şeytan Prada, Papa Nike giyer!
Şeytan Prada, Papa Nike giyer!
2 Tüketicinin kırmızı çizgileri!
Tüketicinin kırmızı çizgileri!
3 İş dünyasında haftanın atamaları (2-8 Mayıs)
İş dünyasında haftanın atamaları (2-8 Mayıs)
4 Araştırma: Sosyal medyanın zirvesindeki markalar belli oldu!
Araştırma: Sosyal medyanın zirvesindeki markalar belli oldu!
5 Tek afişte iki dünya: Markalar kuşak farkını nasıl mizaha dönüştürdü?
Tek afişte iki dünya: Markalar kuşak farkını nasıl mizaha dönüştürdü?
Güncel Haberler
Otomotiv devi tarihinde ilk kez zarar açıkladı!
Otomotiv devi tarihinde ilk kez zarar açıkladı!
Apple ile OpenAI arasında AI krizi: Ortaklık mahkemelik oluyor
Apple ile OpenAI arasında AI krizi: Ortaklık mahkemelik oluyor
Orzax ,SHINIQ ile dermokozmetik kategorisine giriş yaptı
Orzax ,SHINIQ ile dermokozmetik kategorisine giriş yaptı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Brandverse Horizons, Antalya'da turizm sektörünün geleceğine ışık tutacak
Haberler
Brandverse Horizons, Antalya’da turizm sektörünün geleceğine ışık tutacak
Sena Tufan
4 gün önce
Şubat ayının en çok izlenen gazetecileri
Haberler
Şubat ayının en çok izlenen gazetecileri
Nafizcan Önder
4 Mart 2026
Havas Engage’in Kreatif Direktörü Can Bilginer oldu
Haberler
Havas Engage’in Kreatif Direktörü Can Bilginer oldu
Advertorial
6 Mart 2026
Güzellik sektörünün yeni trendleri: Filtreler kalkacak, deneyim konuşulacak
Haberler
Güzellik sektörünün yeni trendleri: Filtreler kalkacak, deneyim konuşulacak
Marketing Türkiye
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.