7 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

İletişim sektörü PR İstanbul’da buluştu

Marketing Türkiye
5 Şubat 2014
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

İletişim sektöründe çalışan ve iletişim sektöründeki firmalara hizmet veren kurumları ve bu kurumlarda çalışanları bir araya getirmek amacıyla Mayıs 2010 tarihinden bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen PR İstanbul Toplantıları yılın ilk buluşmasını gerçekleştirdi.

SALT Galata’da düzenlenen toplantıya Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Başkanı Fügen Toksü, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) Başkanı A. Cem İlhan başta olmak üzere bu derneklerin üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve iletişim danışmanlığı şirketleri kurucuları, ajans başkanları ve yöneticileri katıldı. Toplantıya katılanlar arasında akademisyenler ve iletişim fakültelerinde eğitim gören üniversite öğrencileri de yer aldı. Her ayın son cuma günü düzenli olarak yapılan PR İstanbul buluşmalarının 2014 yılının ilk toplantısı iletişim danışmanlığı ve halkla ilişkiler sektörünün bir araya geldiği özel bir buluşma olarak tasarlandı. İletişim danışmanlığı şirketlerinin yöneticilerinin yanında toplantıya Kurumsal İletişimciler Derneği üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 

TÜHİD Başkanı Fügen Toksü 2013 yılında dernek olarak hayat geçirdikleri projeler hakkında bilgi vererek Altın Pusula Ödülleri ile ilgili planlanan yenilikleri paylaştı. Fügen Toksü PR İstanbul toplantısına katılan iletişim profesyonellerine ve yöneticilerini TÜHİD’e üye olmaya davet ederek, sektörün hızlı bir şekilde gelişmesi için bir arada ve hep birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti.

İDA Başkanı A. Cem İlhan ise Türkiye’deki iletişim danışmanlığı sektörünün kuruluşundan günümüze bir analizini yaparak tarihsel gelişim sürecine dikkat çekti. İletişim danışmanları şirketlerinin sürdürülebilir bir yönetimle geleceğe taşınmasının önemini vurgulayarak, “2004 yılında İDA’yı kuran 8 şirket bugün yaşamıyor, önemli bir rakam. Dolayısıyla sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla hareket etmeli” dedi.

PR İstanbul’un beşinci yılına girmesiyle ilgili olarak konuşan Önder Kiremitçi ise yaptığı konuşmada, PR İstanbul toplantılarının iletişim danışmanlığı şirketleri ve şirketlerinde çalışanlar arasındaki iletişim ve ilişkinin artması, gelişmesi amacıyla kurulduğunu anlattı. PR İstanbul’un bugüne kadar binlerce iletişim sektörü çalışanları ve sektöre hizmet veren pek çok sosyal paydaşın bir araya geldiği bir platform haline geldiğinin altını çizen Kiremitçi, “PR İstanbul buluşmaları aylık olarak devam edecek. Bunun yanında 2014 yılında 2-3 ayda bir yapacağımız toplantılarda yeni vizyon katan seminerler ve atölye çalışmalarıyla iletişim çalışanlarına farklı bir vizyon açmaya çalışacağız” diye konuştu.

Buluşmanın son bölümünde katılımcılar TÜHİD Başkanı Fügen Toksü ve İDA Başkanı A.Cem İlhan’a sektördeki son gelişmeler ve uygulamalarla ilgili merak edilen sorularını yönelttiler. Ayrıca PR İstanbul katılımcıları sektör ve meslek ile ilgili düşünce ve temennilerini yazdıkları post – it notları okundu.
 

 

1 İklim krizi çağında "Kapadokya Modeli" COP31 gündeminde
İklim krizi çağında “Kapadokya Modeli” COP31 gündeminde
2 Telekomünikasyon liderlerinin yüzde 97'si yapay zekadan verimlilik artışı bekliyor
Telekomünikasyon liderlerinin yüzde 97’si yapay zekadan verimlilik artışı bekliyor
3 İklim Değişikliğine Adaptasyon Araştırması: En yaygın iklim tehlikesi sel baskınları
İklim Değişikliğine Adaptasyon Araştırması: En yaygın iklim tehlikesi sel baskınları
4 Bankacılıkta "eski normaller" çöküyor: Tüketici artık masraf ve şube istemiyor
Bankacılıkta “eski normaller” çöküyor: Tüketici artık masraf ve şube istemiyor
5 Kozmetik perakendecilerinin yapay zeka karnesi açıklandı
Kozmetik perakendecilerinin yapay zeka karnesi açıklandı
Güncel Haberler
İklim krizi çağında "Kapadokya Modeli" COP31 gündeminde
İklim krizi çağında “Kapadokya Modeli” COP31 gündeminde
Telekomünikasyon liderlerinin yüzde 97'si yapay zekadan verimlilik artışı bekliyor
Telekomünikasyon liderlerinin yüzde 97’si yapay zekadan verimlilik artışı bekliyor
İklim Değişikliğine Adaptasyon Araştırması: En yaygın iklim tehlikesi sel baskınları
İklim Değişikliğine Adaptasyon Araştırması: En yaygın iklim tehlikesi sel baskınları
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Ağustos ayının en çok izlenen gazetecileri: Fatih Altaylı yeniden ilk üçte
Haberler
Ağustos ayının en çok izlenen gazetecileri: Fatih Altaylı yeniden ilk üçte
Nafizcan Önder
2 Eylül 2026
1.124 yanıt, beş asistan, iki farklı pazar: Yapay zeka Türkiye'de hangi evcil hayvan markalarını öneriyor?
Haberler
1.124 yanıt, beş asistan, iki farklı pazar: Yapay zeka Türkiye’de hangi evcil hayvan markalarını öneriyor?
Sena Tufan
16 Eylül 2026
Kurumsal iletişimin AI ile imtihanı
Haberler
Kurumsal iletişimin AI ile imtihanı
Nafizcan Önder
2 hafta önce
EssilorLuxottica’dan Atasun’a özel indirim ve kampanyalara 3 yıl sınırlaması
Haberler
EssilorLuxottica’dan Atasun’a özel indirim ve kampanyalara 3 yıl sınırlaması
Marketing Türkiye
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.