28 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

İletişim sektörü PR İstanbul’da buluştu

Marketing Türkiye
5 Şubat 2014
2 dk okuma

İletişim sektöründe çalışan ve iletişim sektöründeki firmalara hizmet veren kurumları ve bu kurumlarda çalışanları bir araya getirmek amacıyla Mayıs 2010 tarihinden bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen PR İstanbul Toplantıları yılın ilk buluşmasını gerçekleştirdi.

SALT Galata’da düzenlenen toplantıya Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Başkanı Fügen Toksü, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) Başkanı A. Cem İlhan başta olmak üzere bu derneklerin üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve iletişim danışmanlığı şirketleri kurucuları, ajans başkanları ve yöneticileri katıldı. Toplantıya katılanlar arasında akademisyenler ve iletişim fakültelerinde eğitim gören üniversite öğrencileri de yer aldı. Her ayın son cuma günü düzenli olarak yapılan PR İstanbul buluşmalarının 2014 yılının ilk toplantısı iletişim danışmanlığı ve halkla ilişkiler sektörünün bir araya geldiği özel bir buluşma olarak tasarlandı. İletişim danışmanlığı şirketlerinin yöneticilerinin yanında toplantıya Kurumsal İletişimciler Derneği üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 

TÜHİD Başkanı Fügen Toksü 2013 yılında dernek olarak hayat geçirdikleri projeler hakkında bilgi vererek Altın Pusula Ödülleri ile ilgili planlanan yenilikleri paylaştı. Fügen Toksü PR İstanbul toplantısına katılan iletişim profesyonellerine ve yöneticilerini TÜHİD’e üye olmaya davet ederek, sektörün hızlı bir şekilde gelişmesi için bir arada ve hep birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti.

İDA Başkanı A. Cem İlhan ise Türkiye’deki iletişim danışmanlığı sektörünün kuruluşundan günümüze bir analizini yaparak tarihsel gelişim sürecine dikkat çekti. İletişim danışmanları şirketlerinin sürdürülebilir bir yönetimle geleceğe taşınmasının önemini vurgulayarak, “2004 yılında İDA’yı kuran 8 şirket bugün yaşamıyor, önemli bir rakam. Dolayısıyla sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla hareket etmeli” dedi.

PR İstanbul’un beşinci yılına girmesiyle ilgili olarak konuşan Önder Kiremitçi ise yaptığı konuşmada, PR İstanbul toplantılarının iletişim danışmanlığı şirketleri ve şirketlerinde çalışanlar arasındaki iletişim ve ilişkinin artması, gelişmesi amacıyla kurulduğunu anlattı. PR İstanbul’un bugüne kadar binlerce iletişim sektörü çalışanları ve sektöre hizmet veren pek çok sosyal paydaşın bir araya geldiği bir platform haline geldiğinin altını çizen Kiremitçi, “PR İstanbul buluşmaları aylık olarak devam edecek. Bunun yanında 2014 yılında 2-3 ayda bir yapacağımız toplantılarda yeni vizyon katan seminerler ve atölye çalışmalarıyla iletişim çalışanlarına farklı bir vizyon açmaya çalışacağız” diye konuştu.

Buluşmanın son bölümünde katılımcılar TÜHİD Başkanı Fügen Toksü ve İDA Başkanı A.Cem İlhan’a sektördeki son gelişmeler ve uygulamalarla ilgili merak edilen sorularını yönelttiler. Ayrıca PR İstanbul katılımcıları sektör ve meslek ile ilgili düşünce ve temennilerini yazdıkları post – it notları okundu.
 

 

1 Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru Master Talks’ta anlattı…
Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru Master Talks’ta anlattı…
2 10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
3 Z kuşağı miti çöküyor: Türkiye gençliğinin gerçek profili
Z kuşağı miti çöküyor: Türkiye gençliğinin gerçek profili
4 İş arayanların dikkatine: İşte istihdam beklentisi en yüksek sektörler
İş arayanların dikkatine: İşte istihdam beklentisi en yüksek sektörler
5 Google’ın "AI Modu" haber sitelerinin sonunu getirebilir!
Google’ın “AI Modu” haber sitelerinin sonunu getirebilir!
Güncel Haberler
16. MIXX Awards Türkiye’de en iyiler ödüllendirildi
16. MIXX Awards Türkiye’de en iyiler ödüllendirildi
İş dünyasında haftanın atamaları (21-27 Mart)
İş dünyasında haftanın atamaları (21-27 Mart)
ByteDance’in yeni yapay zeka video üretim modeli CapCut’a entegre edildi
ByteDance’in yeni yapay zeka video üretim modeli CapCut’a entegre edildi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Tiryaki Agro, Yudum'u bünyesine kattı
Haberler
Tiryaki Agro, Yudum’u bünyesine kattı
Marketing Türkiye
10 Şubat 2026
"Abonelik–iptal" döngüsü artık bilinçli bir tüketim modeli! Peki neden?
Haberler
“Abonelik–iptal” döngüsü artık bilinçli bir tüketim modeli! Peki neden?
Sena Tufan
2 hafta önce
Nike’tan "All Conditions Express" tasarımı: ACG için raylar üzerinde deneyim
Haberler
Nike’tan “All Conditions Express” tasarımı: ACG için raylar üzerinde deneyim
Gülben Dikmen
12 Şubat 2026
Ticaret Bakanlığı’ndan 45 günlük denetim bilançosu: 506 milyon TL ceza kesildi
Haberler
Ticaret Bakanlığı’ndan 45 günlük denetim bilançosu: 506 milyon TL ceza kesildi
Nafizcan Önder
19 Şubat 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.