8 Ocak Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
İki dahinin robot kavgası
Haberler

İki dahinin robot kavgası

Marketing Türkiye
27 Temmuz 2017
2 dk okuma

Alanında en ünlü ve en zengin teknoloji dahileri Elon Musk ile Mark Zuckerberg yapay zeka üzerinden garip bir polemiğe girdi.

Polemiğin temeli, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Musk’ın yapay zekaya proaktif düzenlemelerin getirilmesi konusunda “insanlığın geleceği açısından çok önemli riskler barındırıyor” demesiyle atıldı.

Güney Afrika asıllı milyarder, bu ay yapılan valiler toplantısında yapay zekanın potansiyel risklerinin hayal ürünü olmadığını, bu nedenle yapay zekaya karşı düzenlemeleri hayata geçirmemiz gerektiğini vurgulamıştı.

“Felaket tellalı gibi görünüyorum ama robotların sokaklara inip insanları öldürdüğünü görene kadar bu olayla başa çıkamayacaklar. Çünkü gelecek çok muğlak” diyen Musk, insanlığın yapay zeka tarafından yönetilen bir gelecekte ikinci sınıf vatandaş muamelesi göreceğinin altını çizdi.

Facebook CEO’su Zuckerberg’in Pazar günü yaptığı açıklamada bu tarz uyarıların “fazla sorumsuzca” olduğunu söylemesi ise tartışmanın fitilini ateşledi.

Palo Alto’daki evinde canlı yayın yapan Zuckerberg’e bir izleyicinin Musk’ın sözlerini hatırlatması üzerine konuşan girişimci; “Benim bu konudaki fikirlerim iyimser. Ve diğer yandan her şeye muhalif olmak isteyen, hemen kıyamet senaryosu çizen insanları görüyoruz… İşte bunu anlamıyorum. Fazlasıyla olumsuz ve bazı yönlerden sorumsuzca bir yorum” ifadelerini kullandı.

Zuckerberg yapay zeka uygulamalarının hastalık teşhisi ve sürücüsüz arabalar gibi topluma yararlı sonuçlarının olacağını savunuyor.

“Ölüm oranlarının büyük bir kısmı araba kazalarından kaynaklanıyor. Eğer yapay zeka sayesinde bu oranı düşürürsek bu durum insanlığın geleceği için oldukça etkili bir gelişme olur” yorumunu yaptı.

Zuckerberg’in ifadeleri geçtiğimiz gün Elon Musk’a yöneltildiğinde Musk’ın cevabı sert oldu: “Daha önce Mark ile bu konuyu konuştum. Onun konu hakkındaki bilgisi kısıtlı.”

I've talked to Mark about this. His understanding of the subject is limited.

— Elon Musk (@elonmusk) July 25, 2017

Bu tartışma iki milyarderin ilk vukuatı değil. Geçtiğimiz Eylül ayında, Musk’ın SpaceX şirketi Facebook’un Afrika’da yer alacak Free Basics projesi için bir roket fırlatması gerekiyordu. Ancak Afrika’nın kırsalına internet bağlantısı sağlayacak AMOS-6 uydusunu taşıyan Falcon 9 uzay aracı yolda patladı.

Olaydan hemen sora Zuckerberg, Facebook’a girip, “Şu anda Afrika’da hayal kırıklığına uğramış bir halde bekliyorum. SpaceX’in fırlatma başarısızlığının uydumuzu yok ettiğini ve bunun da birçok küresel girişimci ve diğer tüm insanlara bağlantı kurmasına engel olduğunu bilmek çok üzücü” şeklinde bir yorum yazdı.

Dünyanın en pahalı polemiğinde sular durulacak gibi görünmüyor…

1 The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
2 2026’da pazarlamayı şekillendirecek 5 kritik medya anlaşması
2026’da pazarlamayı şekillendirecek 5 kritik medya anlaşması
3 İş dünyası yeni yıldan ne bekliyor?
İş dünyası yeni yıldan ne bekliyor?
4 Lider okulu şirketler...
Lider okulu şirketler…
5 Türkiye, ChatGPT kullanımında dünya birincisi
Türkiye, ChatGPT kullanımında dünya birincisi
Güncel Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (2-8 Ocak)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (2-8 Ocak)
Yeni yıl, yeni rekabet: İşte, sosyal medyanın zirvesindeki markalar...
Yeni yıl, yeni rekabet: İşte, sosyal medyanın zirvesindeki markalar…
OpenAI, ChatGPT Health’i tanıttı: Yapay zekada sağlık dönemi başlıyor
OpenAI, ChatGPT Health’i tanıttı: Yapay zekada sağlık dönemi başlıyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Kadın liderlerin yüzde 62’si ayrımcılıkla karşı karşıya!
Haberler
Kadın liderlerin yüzde 62’si ayrımcılıkla karşı karşıya!
Nafizcan Önder
22 Kasım 2025
Yeni nesil katlanabilir ev deneyimi: Foldy House
Haberler
Yeni nesil katlanabilir ev deneyimi: Foldy House
Advertorial
19 Kasım 2025
Kültür sanatta “etki ekonomisi”
Haberler
Kültür sanatta “etki ekonomisi”
Marketing Türkiye
22 Kasım 2025
Mama pazarı hızla büyüyor: Kedi sahipleri daha sık, köpek sahipleri daha çok alıyor!
Haberler
Mama pazarı hızla büyüyor: Kedi sahipleri daha sık, köpek sahipleri daha çok alıyor!
İrem Alimoğlu
8 Kasım 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.