25 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
İDA’nın Yeni Başkanı Esra Şengülen Ünsür Oldu
Haberler

İDA’nın Yeni Başkanı Esra Şengülen Ünsür Oldu

Marketing Türkiye
23 Ekim 2018
2 dk okuma

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği’nin Olağan Genel Kurulu dün gerçekleşti. Kurulda iki yıl süreyle görev yapacak olan yeni Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Etik Kurulu üyeleri seçildi. Seçim sonuçlarına göre İDA’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı, Esra Şengülen Ünsür oldu.

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği’nin Olağan Genel Kurulu 22 Ekim Pazartesi günü Grand Hyatt İstanbul’da yapıldı. Genel Kurul’da iki yıl süreyle görev yapacak olan yeni Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Etik Kurulu üyeleri seçildi. Seçim sonuçlarına göre İDA’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı, Esra Şengülen Ünsür oldu. Artı İletişim Yönetimi Yönetici Ortağı olan Esra Şengülen Ünsür ile birlikte yönetim kurulundaki asil üyeler; Lobby İletişim ve Etkinlik Yönetimi Ajans Başkanı Özge Uzun, M3 Halkla İlişkiler Kurucusu ve Yöneticisi Melek Manisalı, desiBel Ajans Başkanı Mustafa Kutlay ve Hill and Knowlton Strategies Türkiye Genel Müdürü Pelin Kocaalp oldu.

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği yeni Yönetim Kurulu Başkanı Esra Şengülen Ünsür 7. Dönem Yönetim Kurulu’na tüm üyeler adına teşekkür ederek şöyle konuştu: “Biz yeni yönetim kurulu olarak, İDA’nın önümüzdeki iki yılı için kendimize bazı hedefler belirledik. Hepsi de derneğimizi bugüne getiren kişilerin ve kurumların üst üste koyduğu tuğlaların daha da yükselmesi amacını taşıyor. Çünkü inanıyoruz ki, derneğin sürdürülebilir başarıyı yakalaması için en uygun dönemdeyiz. Güçlü bir birlik olacağız. Derneğimizin tüm hücrelerine işleyecek şekilde; rekabetçilik değil, rekaberlik peşinde olacağız.”

İDA 4. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Figen İsbir anısına saygı duruşu ile başlayan Genel Kurul, 7. dönem çalışmalarının paylaşılmasıyla devam etti. Yeni dönem kurulları seçildikten sonra 8. dönem hedefleri açıklandı.

İDA’nın yeni dönem kurulları seçildi

Ufuk Çarşıbaşı (Communication Partner), Tülay Şamcı (Guide İletişim), Serhat Özkütükçü (Denove PR), Barlas Çevikus (Contact Plus) ve Seda Yalçın (Weber Schandwick) yönetim kurulu yedek üyeleri olarak seçildi.

Denetim Kurulu üyeleri Işıl Arıdağ (Ünite İletişim), Ali Cem İlhan (Tribeca İletişim Danışmanlığı) ve Mehin Öner (MSL Türkiye) oldu. Denetim Kurulu yedek üyeleri ise Mustafa Kaya (Lorbi PR), Feray Alpay (Promedia) ve Ali Akkın (Practice) olarak belirlendi.

Etik Kurulu üyeleri Ergun Gümrah (Goodworks İletişim Danışmanlığı), Necla Zarakol (Zarakol İletişim) ve Ayşegül Ögelman (Ogilvy PR) olarak seçildi. Etik Kurulu yedek üyeleri ise Meral Saçkan (MPR), Burçak Taşkın (Excel Algı ve İtibar Yönetimi) ve Duygu Çavdar (Grup 7 iletişim) oldu.

Yönetim Kurulu’na kınama yetkisi

Genel Kurul’da yapılan tüzük değişikliği ile İDA Yönetim Kurulu’na “kınama yetkisi” de verildi. Düzenlemeye göre, Denetim Kurulu Yönetim Kurulu veya İDA üyeleri tarafından yapılacak başvuruları değerlendirerek, tavsiye kararı alacak. Yönetim Kurulu da tavsiye kararını değerlendirerek oy çokluğu ile kınama kararı da verebilecek.

1 KPMG Raporu: Yapay zeka iklimi kurtarırken kendi enerji krizini mi yaratıyor?
KPMG Raporu: Yapay zeka iklimi kurtarırken kendi enerji krizini mi yaratıyor?
2 Türkiye'de yapay zeka hangi giyim markalarını öneriyor?
Türkiye’de yapay zeka hangi giyim markalarını öneriyor?
3 Apple’dan devrimsel adım: Taksit, kiralama ve yükseltme tek modelde buluşuyor
Apple’dan devrimsel adım: Taksit, kiralama ve yükseltme tek modelde buluşuyor
4 Çalışanların yüzde 64'ü onaylanmamış yapay zeka araçlarını kullanıyor
Çalışanların yüzde 64’ü onaylanmamış yapay zeka araçlarını kullanıyor
5 Yılın ilk yarısı için e-ticaret karnesi açıklandı!
Yılın ilk yarısı için e-ticaret karnesi açıklandı!
Güncel Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (18-24 Temmuz)
İş dünyasında haftanın atamaları (18-24 Temmuz)
Reklamda yeni dönem başlıyor: Yapay zeka ve hedefli reklamlara yeni kurallar...
Reklamda yeni dönem başlıyor: Yapay zeka ve hedefli reklamlara yeni kurallar…
Ürgüp İşi, Kapadokya'nın kültürel mirasını çağdaş tasarımla buluşturuyor
Ürgüp İşi, Kapadokya’nın kültürel mirasını çağdaş tasarımla buluşturuyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

L’Oréal Türkiye 40. yılını kutladı: 27 milyon tüketiciye ulaşıldı
Haberler
L’Oréal Türkiye 40. yılını kutladı: 27 milyon tüketiciye ulaşıldı
Marketing Türkiye
7 Mayıs 2026
“Çalışan Ayartmama Anlaşmaları” ekonomiye nasıl zarar veriyor?
Haberler
“Çalışan Ayartmama Anlaşmaları” ekonomiye nasıl zarar veriyor?
Marketing Türkiye
6 Mayıs 2026
E-ticarette başarının formülü değişti: Kazananı artık kargo süreçleri belirliyor
Haberler
E-ticarette başarının formülü değişti: Kazananı artık kargo süreçleri belirliyor
Gülben Dikmen
2 hafta önce
10 yıllık bir hikaye: Dijifabrik...
Haberler
10 yıllık bir hikaye: Dijifabrik…
Advertorial
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.