22 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Hangi markalar tüketiciyi memnun etti?

Marketing Türkiye
2 Ekim 2013
2 dk okuma

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve uluslararası araştırma kuruluşu KA Araştırma ortak girişimi tarafından yürütülen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME)2013 yılı 2. çeyrek sonuçlarına göre ulusal müşteri memnuniyeti endeksi, 2013 yılının 2. çeyreğinde bir önceki çeyrekteki pozisyonunu koruyarak 76,2 puanda seyretti. Aynı dönemde Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi ise bir önceki çeyreğe kıyasla 0,1 puan gerileyerek 76,5 puanda seyretti. TMME çalışması kapsamında, 2013 yılının 2. çeyreğinde Akaryakıt İstasyonları, Ambalajlı Su, Havayolları, Küçük Ev Aletleri ve Meyve Suları sektörlerinde ölçümleme yapıldı. 2013yılı 2. çeyrekte ölçülen 5 sektörün skorları 73 ile 80 arasında seyretti. Ambalajlı Su ve Meyve Suları sektörleri 80 puan ile 2013 yılı 2.çeyrekte ölçülen sektörler arasında en yüksek TMME derecesine sahip sektörler oldu. Küçük Ev Aletleri 79 puan ile ikinci, Akaryakıt İstasyonları sektörü ise üçüncü sırada yer aldı. Havayolları sektörü 2013 yılı 2. çeyrekte ölçülen sektörler arasında 73 puanla son sırada yer aldı.Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2013 Yılı 2. Çeyrek sonuçlarına göre Cappy, Pınar Meyve Suları, Erikli, Opet, Philips ve Türk Hava Yolları müşteri memnuniyetinde sektörlerinin lider markaları oldu.

TMME skorları bir önceki yılın skorları ile kıyaslandığında ulusal endeksteki durağan seyir ile paralel olmak üzere, 2013 yılı ikinci çeyrekte ölçülen Akaryakıt İstasyonları, Havayolları ve Meyve Suları sektörlerinin TMME skorlarının 2012 yılı seviyesini koruduğu görüldü. Ambalajlı Su sektörünün memnuniyeti bir önceki yıla kıyasla bir puan artarken, Küçük Ev Aletleri sektörünün TMME skoru ise bir önceki yıla kıyasla bir puan düştü.
20’yi aşkın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede yürütülen ulusal müşteri memnuniyeti endekslerinin Türkiye uygulaması olan TMME, 2005 yılından beri değişik sektörleri ve bu sektörlerdeki kurumları kapsayacak şekilde her 3 aylık dönemde yapılıyor. 2013 yılı 2. çeyrekte Türkiye çapında 81 ilde 7 bin 449 tüketiciyle görüşülerek 29 markanın ve diğer kategorilerinin müşteri memnuniyeti ölçüldü. Tüketicilerin satın aldıkları ürün ve hizmetlerden memnuniyetini sayısal olarak gözler önüne seren TMME, ölçülen kuruluşlara, sektöründe kendi konumu ve rakiplerinin konumunu görme ve strateji geliştirme imkânı sunarken ülke genelinde müşteri memnuniyeti bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına da katkıda bulunuyor.

1 Zam tablosu netleşti: Kimin maaşı ne kadar arttı?
Zam tablosu netleşti: Kimin maaşı ne kadar arttı?
2 Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
3 Kredi kartlarında yeni dönem başladı: Peki, neler değişti?
Kredi kartlarında yeni dönem başladı: Peki, neler değişti?
4 Yapay zekanın gözüne girme rehberi
Yapay zekanın gözüne girme rehberi
5 Birbirine en çok yakışan markalar
Birbirine en çok yakışan markalar
Güncel Haberler
Sevgililer Günü'nün tüketim haritası: Kadınlar planladı, erkekler son dakikaya bıraktı
Sevgililer Günü’nün tüketim haritası: Kadınlar planladı, erkekler son dakikaya bıraktı
Meyve sepetiyle "well-being" olur mu?
Meyve sepetiyle “well-being” olur mu?
Ramazan ekonomisi: Tüketici planlı, kampanya beklentisi yüksek
Ramazan ekonomisi: Tüketici planlı, kampanya beklentisi yüksek
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Meta reklam modelinde geri adım: AB baskısı sonuç verdi
Haberler
Meta reklam modelinde geri adım: AB baskısı sonuç verdi
Sena Tufan
9 Aralık 2025
Bir metnin yapay zeka tarafından yazıldığı nasıl anlaşılır?
Haberler
Bir metnin yapay zeka tarafından yazıldığı nasıl anlaşılır?
İrem Alimoğlu
21 Aralık 2025
TDK, 2025’in kelimesini halk oylamasına açtı
Haberler
TDK, 2025’in kelimesini halk oylamasına açtı
Nafizcan Önder
23 Aralık 2025
Bvlgari Türkiye’nin yeni marka elçisi Afra Saraçoğlu oldu...
Pazarlama
Bvlgari Türkiye’nin yeni marka elçisi Afra Saraçoğlu oldu…
Marketing Türkiye
22 Aralık 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.