26 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Halkla ilişkiler mesleğinin iki duayeni İDA Şeref Kürsüsü ile onurlandırıldı
Haberler

Halkla ilişkiler mesleğinin iki duayeni İDA Şeref Kürsüsü ile onurlandırıldı

Marketing Türkiye
5 Nisan 2017
2 dk okuma

Türkiye’de halkla ilişkiler mesleğinin algısını ve sektörün gücünü artırma yolundaki çalışmalarını hızlandıran İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği  (İDA) bu yıl, Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği – ICCO’nun “Şeref Kürsüsü” oluşumunu Türkiye’ye taşıdı. Bu yıl ilk kez 4 Nisan 2017 Salı akşamı düzenlenen İDA Şeref Kürsüsü Töreni’nde kürsüye adı yazılan duayenlerin Meral Saçkan ve Salim Kadıbeşegil olduğu açıklandı.

Törene İDA Yönetim Kurulu ve üye şirketlerinin başkan ve başkan yardımcılarının yanı sıra iletişim sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşları, iş dünyasından çok sayıda üst düzey yönetici ve akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İDA Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gümrah “İnsanların takdir edildiklerini yaşarken görmeleri büyük önem taşımaktadır. Buna büyük önem atfetmemizin nedeni, hem o kişilerin değerini bilmekten, hem de aynı işi yapan başkalarına da ilham vermekten gelmektedir.  Bu gece Türkiye’de pek çok firma tarafından uluslararası standartlarda sürdürülen mesleğimize de bir saygı duruşudur.”  dedi.

Meral Saçkan ve Salim Kadıbeşegil’in İDA Şeref Kürsüsü ile onurlandırıldı

MeralSackan_ErgunGumrahMPR’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Meral Saçkan, PRCI/ICCO-Turkey’i kuran beş üyeden biri, aynı zamanda İDA’nın ilk başkanıdır. Türkiye’de halkla ilişkiler disiplinini pazarlama iletişiminin gizli silahı olarak gören ve ‘Marketing PR’ın öncülerinden olan Saçkan, uluslararası mesleki ve etik standartların ülkemizde yerleşmesi, uluslararası ölçümleme kriterlerinin uygulaması, ulusal meslek örgütlerinin gelişimi ve akademik dünyaya katkılarıyla ‘yol açıcı’lardan biri oldu.

EmineCubukcu_SalimKadıbesegilORSA şirketinin kurucusu olan Salim Kadıbeşegil, iletişim sektörünün dünyadaki yönelimini görerek sektörün uluslararası hizmet standartları ile tanışmasını sağladı ve bu alanda Türkiye’de öncü rol oynadı. Kadıbeşegil, “stratejik iletişim” kavramını temsil eden çalışma yöntemini bir disiplin olarak iletişim sektörüyle tanıştırarak, “itibar yönetimi” anlayışını iş dünyasına benimsetti. Önce PRCI, sonra İDA’nın kurulması için büyük emekler veren Kadıbeşegil, yazıları ve çalışmaları ile sektöre katkı sağlamaya devam ediyor.

Şeref Kürsüsü, 2003 yılında Berlin’de düzenlenen ICCO Küresel Zirvesi’nde başlatıldı. İDA Şeref Kürsüsü’ne Türkiye’de Halkla İlişkiler sektöründe yaptığı başarılı çalışmalarla PR disiplininin gelişmesine ve itibarının artmasına katkıda bulunmuş, sektör profesyonellerine ilham veren, sektörün uluslararası ve yerel düzeyde gelişiminde önemli rol oynayan kişiler layık görülüyor. Bu kişiler Şeref Kürsüsü kriterlerine göre İDA Yönetim Kurulu’nun değerlendirmesi sonucunda belirleniyor.  İDA 10. yıl galasında Betül Mardin ve Alaeddin Asna’ya Onur Ödülü vererek başlattığı geleneği, bu yıl itibarıyla Şeref Kürsüsü oluşumuyla sürdürecek.

1 2025 şehir hayatının "en"leri belli oldu!
2025 şehir hayatının “en”leri belli oldu!
2 ABD, Green Card çekilişini süresiz olarak askıya aldı
ABD, Green Card çekilişini süresiz olarak askıya aldı
3 Netflix Games, FIFA’yı oyun dünyasına geri taşıyor
Netflix Games, FIFA’yı oyun dünyasına geri taşıyor
4 Yapay zeka nedeniyle işten çıkarma yapan şirketler belli oldu!
Yapay zeka nedeniyle işten çıkarma yapan şirketler belli oldu!
5 Şirketlerin 2026 hedefleri değişti: "Büyümesek de olur, mevcudu koruyalım yeter!"
Şirketlerin 2026 hedefleri değişti: “Büyümesek de olur, mevcudu koruyalım yeter!”
Güncel Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (12-25 Aralık)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (12-25 Aralık)
Zincir marketlerde “pazar tatili” mutabakatı: Gözler Ticaret Bakanlığı’nda
Zincir marketlerde “pazar tatili” mutabakatı: Gözler Ticaret Bakanlığı’nda
Karaca İngiltere’de küresel markalara meydan okuyor!
Karaca İngiltere’de küresel markalara meydan okuyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Yılın en iyi 50 girişimi belli oldu!
Haberler
Yılın en iyi 50 girişimi belli oldu!
İrem Alimoğlu
10 Kasım 2025
B2B Excellence Awards, The TECH Summit’te sahiplerini buluyor
Haberler
B2B Excellence Awards, The TECH Summit’te sahiplerini buluyor
Marketing Türkiye
4 hafta önce
Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, The TECH Summit öncesinde bir araya geldi
Haberler
Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, The TECH Summit öncesinde bir araya geldi
Sena Tufan
21 Kasım 2025
Türk Telekom’da görev değişimi: RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin CEO koltuğuna oturuyor
Haberler
Türk Telekom’da görev değişimi: RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin CEO koltuğuna oturuyor
İrem Alimoğlu
24 Ekim 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.