18 Ekim Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Halkla ilişkiler mesleğinin iki duayeni İDA Şeref Kürsüsü ile onurlandırıldı
Haberler

Halkla ilişkiler mesleğinin iki duayeni İDA Şeref Kürsüsü ile onurlandırıldı

Marketing Türkiye
5 Nisan 2017
2 dk okuma

Türkiye’de halkla ilişkiler mesleğinin algısını ve sektörün gücünü artırma yolundaki çalışmalarını hızlandıran İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği  (İDA) bu yıl, Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği – ICCO’nun “Şeref Kürsüsü” oluşumunu Türkiye’ye taşıdı. Bu yıl ilk kez 4 Nisan 2017 Salı akşamı düzenlenen İDA Şeref Kürsüsü Töreni’nde kürsüye adı yazılan duayenlerin Meral Saçkan ve Salim Kadıbeşegil olduğu açıklandı.

Törene İDA Yönetim Kurulu ve üye şirketlerinin başkan ve başkan yardımcılarının yanı sıra iletişim sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşları, iş dünyasından çok sayıda üst düzey yönetici ve akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İDA Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gümrah “İnsanların takdir edildiklerini yaşarken görmeleri büyük önem taşımaktadır. Buna büyük önem atfetmemizin nedeni, hem o kişilerin değerini bilmekten, hem de aynı işi yapan başkalarına da ilham vermekten gelmektedir.  Bu gece Türkiye’de pek çok firma tarafından uluslararası standartlarda sürdürülen mesleğimize de bir saygı duruşudur.”  dedi.

Meral Saçkan ve Salim Kadıbeşegil’in İDA Şeref Kürsüsü ile onurlandırıldı

MeralSackan_ErgunGumrahMPR’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Meral Saçkan, PRCI/ICCO-Turkey’i kuran beş üyeden biri, aynı zamanda İDA’nın ilk başkanıdır. Türkiye’de halkla ilişkiler disiplinini pazarlama iletişiminin gizli silahı olarak gören ve ‘Marketing PR’ın öncülerinden olan Saçkan, uluslararası mesleki ve etik standartların ülkemizde yerleşmesi, uluslararası ölçümleme kriterlerinin uygulaması, ulusal meslek örgütlerinin gelişimi ve akademik dünyaya katkılarıyla ‘yol açıcı’lardan biri oldu.

EmineCubukcu_SalimKadıbesegilORSA şirketinin kurucusu olan Salim Kadıbeşegil, iletişim sektörünün dünyadaki yönelimini görerek sektörün uluslararası hizmet standartları ile tanışmasını sağladı ve bu alanda Türkiye’de öncü rol oynadı. Kadıbeşegil, “stratejik iletişim” kavramını temsil eden çalışma yöntemini bir disiplin olarak iletişim sektörüyle tanıştırarak, “itibar yönetimi” anlayışını iş dünyasına benimsetti. Önce PRCI, sonra İDA’nın kurulması için büyük emekler veren Kadıbeşegil, yazıları ve çalışmaları ile sektöre katkı sağlamaya devam ediyor.

Şeref Kürsüsü, 2003 yılında Berlin’de düzenlenen ICCO Küresel Zirvesi’nde başlatıldı. İDA Şeref Kürsüsü’ne Türkiye’de Halkla İlişkiler sektöründe yaptığı başarılı çalışmalarla PR disiplininin gelişmesine ve itibarının artmasına katkıda bulunmuş, sektör profesyonellerine ilham veren, sektörün uluslararası ve yerel düzeyde gelişiminde önemli rol oynayan kişiler layık görülüyor. Bu kişiler Şeref Kürsüsü kriterlerine göre İDA Yönetim Kurulu’nun değerlendirmesi sonucunda belirleniyor.  İDA 10. yıl galasında Betül Mardin ve Alaeddin Asna’ya Onur Ödülü vererek başlattığı geleneği, bu yıl itibarıyla Şeref Kürsüsü oluşumuyla sürdürecek.

1 Yapay zekanın geleceğinde yerini Al: Sınırlı kontenjanlı AI LAB eğitimleri için hemen kayıt ol! Eğitimler 24 Ekim'de başlıyor!
Yapay zekanın geleceğinde yerini Al: Sınırlı kontenjanlı AI LAB eğitimleri için hemen kayıt ol! Eğitimler 24 Ekim’de başlıyor!
2 İletişimde anlam ekonomisi: Görünür olmak mı, görülmeye değer olmak mı?
İletişimde anlam ekonomisi: Görünür olmak mı, görülmeye değer olmak mı?
3 Adgager, Marketing Türkiye için araştırdı: İlk 6 ayın en başarılı reklam filmleri…
Adgager, Marketing Türkiye için araştırdı: İlk 6 ayın en başarılı reklam filmleri…
4 Murat Ülker duyurdu: İstanbul’un ruhunu taşıyan yeni lezzet: “Ülker Çikolata İstanbul”un global lansmanı yapıldı
Murat Ülker duyurdu: İstanbul’un ruhunu taşıyan yeni lezzet: “Ülker Çikolata İstanbul”un global lansmanı yapıldı
5 Sosyal medyada alkollü içki paylaşımlarına Reklam Kurulu’ndan durdurma cezası
Sosyal medyada alkollü içki paylaşımlarına Reklam Kurulu’ndan durdurma cezası
Güncel Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (11-17 Ekim)
İş dünyasında haftanın atamaları (11-17 Ekim)
Rekabet Kurumu'ndan ilaç sektöründeki 17 firmaya 244,8 milyon TL ceza
Rekabet Kurumu’ndan ilaç sektöründeki 17 firmaya 244,8 milyon TL ceza
Rekabet otoriteleri tarihin akışını değiştirebilir mi?
Rekabet otoriteleri tarihin akışını değiştirebilir mi?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nde tarih belli oldu: Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapılacak
Haberler
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nde tarih belli oldu: Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapılacak
Sena Tufan
10 Eylül 2025
EY Lüks Tüketim Endeksi: Lüks pazarını ikinci el canlandıracak…
Haberler
EY Lüks Tüketim Endeksi: Lüks pazarını ikinci el canlandıracak…
Sena Tufan
2 hafta önce
Apple, Siri’yi “arama motoruna” dönüştürmeye hazırlanıyor
Haberler
Apple, Siri’yi “arama motoruna” dönüştürmeye hazırlanıyor
Nafizcan Önder
4 Eylül 2025
Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belli oldu!
Haberler
Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belli oldu!
Sena Tufan
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.