10 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
GSK Tüketici Sağlığı yeni ismini belirledi
Haberler

GSK Tüketici Sağlığı yeni ismini belirledi

Berçem Sultan Kaya
24 Şubat 2022
2 dk okuma

Bünyesindeki Sensodyne, Centrum, Otrivin, Voltaren markalarından oluşan ve fark yaratan portföyüyle tüketici sağlığı alanında faaliyet gösteren GSK Tüketici Sağlığı, 2022 yılı ortasında GSK İlaç bünyesinden ayrılma sürecini tamamlayarak bağımsız bir şirket olarak yoluna devam edecek. 

GlaxoSmithKline (GSK), Tüketici Sağlığı iş biriminin 2022 yılının ortalarında Haleon ismini alarak şirket bünyesinden ayrılacağını duyurdu. 

Haleon ilhamını, eski İngilizce bir kelime olan ve “sağlık” anlamına gelen Hale ve “güç” kelimesiyle ilişkilendirilen Leon’un birleşiminden alıyor. Dünya çapında 100’den fazla pazarda konumlandırılacak şirketin yeni marka kimliği, çalışanlar, sağlık profesyonelleri ve tüketicilerden elde edilen içgörüler doğrultusunda oluşturuldu. 

Sağlık ve kişisel bakıma artan ilgi tüketici sağlığı sektöründe talep yaratıyor

Haleon’ın ortaya çıkış hikayesi, Novartis ve Pfizer’ın tüketici sağlığı ürün portföylerinin entegrasyonları da dahil olmak üzere, GSK Tüketici Sağlığı iş biriminin son 8 yılda gerçekleştirdiği bir dizi başarılı yatırım ve stratejik değişikliklere kadar uzanıyor. Şirket yıllık yaklaşık 10 milyar sterlinlik satış elde eden, tüketici sağlığı odaklı ve son derece değerli global bir şirket olarak yoluna devam edecek.

Haleon, Sensodyne, Centrum, Otrivin ve Voltaren markalarından oluşan dünya standartlarında bir ürün portföyüne sahip olacak. Bu markalar, bireylerin ve toplumların sağlığını ve refahını iyileştirme hedefiyle dünya çapında milyonlarca sağlık profesyoneli, tüketici ve insana ulaşıyor. Sağlık ve kişisel bakıma karşı artan ilgi, yaşlanan dünya nüfusunun yükselen beklentisi ve tüketicilerin yeni ihtiyaçları, tüketici sağlığı sektöründe 150 milyar sterlinlik güçlü bir talep yaratıyor. Bu talep, Haleon’ın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisini artırma ve önümüzdeki yıllarda kategorilerini sürdürülebilir şekilde büyütme konusundaki kararlılığını destekliyor. 

Yeni isim ve marka kimliği

Haleon CEO’su Brian McNamara, “Haleon’ı dünyaya tanıtmak yeni ve bağımsız bir şirket olma yolculuğumuzdaki ilk adım. İsmimizin temeli, insan sağlığı için her geçen gün daha iyiyi sunabilmek ve tüketici sağlığı alanında dünya lideri bir şirket olma amacımıza dayanıyor. Haleon markasını 2022 yılının ortasına kadar tüm pazara duyurmak istiyoruz ve bu noktada emin adımlarla ilerliyoruz. Şubat ayının sonunda gerçekleşecek Capital Markets Day organizasyonumuz kapsamında yatırımcıları ve analistleri bu konuyla ilgili daha fazla bilgilendirmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

GSK CEO’su Emma Walmsley ise, “Haleon, bütünüyle insan sağlığına adanmış bu eşsiz yapıyı inşa edebilmek amacıyla birçok değerli insanın yıllarca süren sıkı çalışmasıyla hayata geçiyor. Güçlü büyüme beklentileriyle dünya genelinde insan sağlığı ve refahını iyileştirme konusunda önemli bir potansiyele sahip olan Haleon, bu bağımsızlık yolculuğuyla GSK hissedarları için de önemli bir değerin kilidini açacak” ifadelerini kullandı. 

Yeni isim, bugün GSK Tüketici Sağlığı çalışanlarına yönelik düzenlenen global bir etkinlikte duyuruldu. Dünyanın dört bir yanından çalışanlar, şirketin vizyonu ve büyüme hedeflerini hayata geçirmeyi amaçlayan yeni isim ve marka kimliğiyle etkileşim kurma fırsatı yakaladı.

haleon
1 Türkiye’nin En İtibarlı İş Ortakları B2B Excellence Awards’da ödüllerine kavuştu
Türkiye’nin En İtibarlı İş Ortakları B2B Excellence Awards’da ödüllerine kavuştu
2 The TECH Summit'in ilk günü yapay zeka gündemiyle dolu dolu geçti
The TECH Summit’in ilk günü yapay zeka gündemiyle dolu dolu geçti
3 The TECH Summit'in ikinci gününde finans ve ticaretin yapay zekayla dönüşümü masaya yatırıldı
The TECH Summit’in ikinci gününde finans ve ticaretin yapay zekayla dönüşümü masaya yatırıldı
4 AI devrimi tüm sektörleri sardı: The TECH Summit'te geleceğin iş modelleri konuşuldu
AI devrimi tüm sektörleri sardı: The TECH Summit’te geleceğin iş modelleri konuşuldu
5 Müşteri deneyiminin en iyileri The TECHX Awards'da ödüllendirildi
Müşteri deneyiminin en iyileri The TECHX Awards’da ödüllendirildi
Güncel Haberler
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
ON Dijital’e global ödül: "Türkiye’nin En İyi Dijital Bankası" seçildi
ON Dijital’e global ödül: “Türkiye’nin En İyi Dijital Bankası” seçildi
2025’te zihnimizi şekillendirenler...
2025’te zihnimizi şekillendirenler…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Haftanın marka-ajans iş birlikleri (26 Eylül-2 Ekim)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (26 Eylül-2 Ekim)
Sena Tufan
2 Ekim 2025
Ticaret Bakanlığı’ndan çocuklara yönelik zararlı reklamlara sıfır tolerans
Haberler
Ticaret Bakanlığı’ndan çocuklara yönelik zararlı reklamlara sıfır tolerans
İrem Alimoğlu
20 Ekim 2025
Twitter'ın logosu değişti
Haberler
X, kullanıcı profilleri için menşei etiketleri getirdi
Sena Tufan
2 hafta önce
Microsoft’tan kritik karar: Windows 10’a veda zamanı!
Haberler
Microsoft’tan kritik karar: Windows 10’a veda zamanı!
Nafizcan Önder
14 Ekim 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.