3 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Gilead Sciences’ın “En Büyük Hastalığım” kampanyasına bir ödül de Prida’dan geldi
Haberler

Gilead Sciences’ın “En Büyük Hastalığım” kampanyasına bir ödül de Prida’dan geldi

Marketing Türkiye
12 Şubat 2020
2 dk okuma

Gilead Sciences Türkiye’nin HIV konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla başlattığı “En Büyük Hastalığım” kampanyası, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Prida Ödülleri’nde Kurumsal Sosyal Sorumluluk İletişimi alanında jüriden en yüksek puanı alarak ödüle layık görüldü.

Sağlık Bakanlığı’nın HIV/AIDS Kontrol Programı’nda yer alan HIV ile yaşayan bireylere yönelik ayrımcılığı önleme hedefine destek vermek amacıyla Gilead Sciences Türkiye tarafından “Birlikte HIV’den Güçlüyüz” platformu çatısı altında yürütülen “En Büyük Hastalığım” kampanyası İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Prida Ödülleri’nde “Kurumsal Sosyal Sorumluluk İletişimi’’ alanında ödüle değer bulundu. Kampanya çatısı altında çekilen kısa video filmi de, İstanbul Marketing Awards’da sağlık iletişimi kategorisinde Altın Ödül ve Felis başarı ödülü almaya hak kazanmıştı.

Gilead Sciences, “En Büyük Hastalığım” kampanyası ile özellikle Sağlık Bakanlığı’nın HIV/AIDS Kontrol Programı’nda açıklanan HIV ile yaşayan bireylere yönelik ayrımcılığı önlemek hedefine uygun olarak HIV pozitif bireylerin toplumun içinde yer alabileceklerine ve hayatlarını normal bir şekilde sürdürebileceklerine vurgu yapıyor.

Gilead Sciences Türkiye’nin “En Büyük Hastalığım” kampanyası; Yönetmenliğini Selim Demirdelen’in yaptığı, başrolünde Alp Tuğhan Taş’ın yer aldığı ve kuşlara hastalık derecesinde merakı olan HIV Pozitif bir gencin hikayesinin anlatıldığı bir film ile başlamış, fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı’nın gönüllü ünlülerin ‘en büyük hastalıklarını’ fotoğrafladığı ‘‘Nihat Odabaşı ile En Büyük Hastalığım Fotoğraf Sergisi’’ ile geniş kitlelere ulaşmıştı.

Kampanyanın çatısını oluşturan “Birlikte HIV’den Güçlüyüz” platformu altında “En Büyük Hastalığım” kampanyasının yanında, HIV enfeksiyonunun en yaygın görüldüğü 17-45 yaş arasındaki bireylerde HIV farkındalığının artırılması ve risk grubundaki bireylerin düzenli HIV testi yaptırmalarına yönelik sosyal medya iletişimi, ülkemizde bir ilk olan “Türkiye’de HIV” belgeseli ve Sabancı Üniversitesi iş birliği ile geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirilen IV. Ulusal Duyarlılık Konferansı gibi farklı projelerle HIV konusunda farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk İletişimi alanında verilen ödülü değerlendiren Gilead Sciences Türkiye Dış İlişkiler Direktörü Toros Şahin, “Toplumu HIV konusunda bilinçlendirmeye ve farkındalığı artırmaya yönelik bu kampanyanın Prida ödülüne layık görülmesi bizleri çok gururlandırdı. Kampanyanın Türkiye’de HIV ile mücadelede önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de artarak devam edecek” dedi.

Gilead Sciences Türkiye
1 Satın almaya giden yol artık "yorumlardan" geçiyor...
Satın almaya giden yol artık “yorumlardan” geçiyor…
2 Araştırma: Yapay zeka insanın yerini almıyor, kapasitesini genişletiyor
Araştırma: Yapay zeka insanın yerini almıyor, kapasitesini genişletiyor
3 2026 Dünya Kupası maçları WhatsApp'tan takip edilebilecek
2026 Dünya Kupası maçları WhatsApp’tan takip edilebilecek
4 Coca-Cola ikonik şişesini yemek çubuğuna dönüştürdü: "CokeSticks"
Coca-Cola ikonik şişesini yemek çubuğuna dönüştürdü: “CokeSticks”
5 Yorumun şampiyonu markalar
Yorumun şampiyonu markalar
Güncel Haberler
Yeni nesil anneler bildiğiniz gibi değil!
Yeni nesil anneler bildiğiniz gibi değil!
Mayıs ayının en çok izlenen gazetecileri belli oldu: Zirve Özlem Gürses'in...
Mayıs ayının en çok izlenen gazetecileri belli oldu: Zirve Özlem Gürses’in…
Gelenekten fonksiyona: Çeyiz pazarının yeni dinamikleri
Gelenekten fonksiyona: Çeyiz pazarının yeni dinamikleri
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Netflix’e zam freni: Kullanıcılara geri ödeme yapacak!
Haberler
Netflix’e zam freni: Kullanıcılara geri ödeme yapacak!
Gülben Dikmen
6 Nisan 2026
Türkiye "süper bilgisayarlar" yarışında vites yükseltti
Haberler
Türkiye “süper bilgisayarlar” yarışında vites yükseltti
Marketing Türkiye
24 Nisan 2026
SuperFresh’ten İtalya esintili yeni pizza: Pizza Napoliten
Haberler
SuperFresh’ten İtalya esintili yeni pizza: Pizza Napoliten
Marketing Türkiye
3 hafta önce
Ayakkabı devi şubelerini kapatıyor, TikTok Shop'a yöneliyor
Haberler
Ayakkabı devi şubelerini kapatıyor, TikTok Shop’a yöneliyor
Marketing Türkiye
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.