13 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Geleceğin hukukçularından “tahkim” yarışı
Haberler

Geleceğin hukukçularından “tahkim” yarışı

Marketing Türkiye
27 Nisan 2018
2 dk okuma

ISTAC 2. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması sonuçlandı. Birincilik ödülü Bilkent Üniversitesi’ne gitti.

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) tarafından düzenlenen İkinci Kurgusal Dava Yarışması Üniversiteler arası mücadeleye sahne oldu. Yarışmaya başvuran 282 hukuk öğrencisi 47 takım ile birincilik ödülü için yarıştı.

Birincilik ödülü İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nin olurken, İstanbul Bilgi Üniversitesi ekibi ikincilik, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ekibi üçüncülük ödülünü aldı. Geleceğin Tahkim Avukatı Ödülü de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ekibinden Sevdanur Arslan’a verildi.

IMG_3498

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) geleceğin hukukçularını ikinci kez kurgusal dava yarışmasında buluşturdu. Bilgi Üniversitesi Santral-İstanbul Kampüsü, Türkiye’nin farklı köşelerinden gelen genç hukukçuların yarışma heyecanına sahne oldu. Genç ISTAC platformu tarafından organize edilen 2. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması’na katılan 18 üniversiteden 282 öğrenci, 47 takım halinde birincilik hedefiyle mücadele etti. Final duruşmasında kazanan taraf Bilkent Üniversitesi ekibi oldu.

2. Geleceğin Tahkim Avukatı yarışma için kurgulanan olay metninin 9 Kasım 2017 tarihinde yayınlanmasıyla yarışmaya start verilmiş, üniversite takımları gerçek bir tahkim yargılamasına hazırlanır gibi, 1 Şubat 2018’de dava dilekçelerini, 15 Mart 2018 tarihinde de cevap dilekçelerini sunmuşlardı. Yaklaşık 6 aydır süren yarışma maratonu sonucunda 28-29 Nisan’da söz savunmadaydı ve farazi duruşmalarda en başarılı olan ekipler ödüle ulaştı.

47 takımın yer aldığı kurgusal duruşmalarda, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, Prof. Dr. Yeşim Atamer, ISTAC Genel Kurul üyeleri Av. Muhammet Aksan ve Av. Ebru Bostancıoğlu, ISTAC Yönetim Kurulu Üyesi Av. Rifat Bacanlı, Prof. Dr. Emre Gökyayla, ISTAC Milli Divan Üyesi Doç. Dr. Cemile Demir Gökyayla, Doç. Dr. Necla Öztürk, Dr. Candan Yasan Tepetaş ve Av. Eda Cerrahoğlu Balssen de hakemlik yaptı. Ticari bir uyuşmazlığın “ISTAC Tahkim Kuralları” uygulanarak çözümü etrafında kurgulanan yarışmada ilk 8’e kalan ekipler, 29 Nisan Pazar günü çeyrek-yarı final ve final heyecanı yaşadı. Yarışmanın final duruşmasında ise İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi takımları karşı karşıya geldi. Genç hukukçular, final duruşmasında hakemlik yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, ISTAC Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı ve Av. Dr. İsmail Esin karşısında ter döktü.

1.takım

Üniversiteli gençlerin final heyecanını paylaşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada yarışmacıları cesaret ve başarılarından dolayı kutladı. Hukuk öğrenciliği dönemini anlatan Feyzioğlu “Bugün hayatımı konuşarak kazanıyorum ama, ben üniversitede 3. sınıfa kadar konuşamamıştım. Biz böyle yarışmalar görmedik. O zaman iki bayram arasında bir dönemde, sınıfta çok az öğrenci olmasının verdiği özgüvenle konuşmaya başladım, o günden beri de susmadım. O yüzden bu yarışmada gösterdiğiniz cesaret ve elde ettiğiniz başarı çok önemli” dedi.

2. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması Ödülleri

Birinci: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi (7.500 TL)
İkinci: İstanbul Bilgi Üniversitesi (5.000 TL)
Üçüncü: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (2.500 TL)
Geleceğin Tahkim Avukatı: Sevdanur Arslan (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi)
En İyi Dava Dilekçesi: Galatasaray Üniversitesi
En İyi Cevap Dilekçesi: Marmara Üniversitesi
ISTAC Özel Ödülü: İstanbul Şehir Üniversitesi

1 Beyaz yakalıların yeni krizi: Sessiz çatlama!
Beyaz yakalıların yeni krizi: Sessiz çatlama!
2 Türkiye’de sosyal medya platformlarına erişim sorunu sürüyor
Türkiye’de sosyal medya platformlarına erişim sorunu sürüyor
3 Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nde tarih belli oldu: Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapılacak
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nde tarih belli oldu: Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapılacak
4 Genç kuşaklar iş hayatında maaştan çok amaç peşinde
Genç kuşaklar iş hayatında maaştan çok amaç peşinde
5 Yurt dışı çıkış harcına zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı...
Yurt dışı çıkış harcına zam kararı Resmi Gazete’de yayımlandı…
Güncel Haberler
Okula dönüşe hazırlık döneminde kredi başvuruları yüzde 72 arttı...
Okula dönüşe hazırlık döneminde kredi başvuruları yüzde 72 arttı…
Türk halkı parasını nasıl değerlendiriyor? Yanıt Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması'nda...
Türk halkı parasını nasıl değerlendiriyor? Yanıt Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nda…
"Influencer Rating Report" 13 milyon etkileşimle dijital dünyanın nabzını tutuyor!
“Influencer Rating Report” 13 milyon etkileşimle dijital dünyanın nabzını tutuyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Starbucks’ın küresel satışlarında düşüş devam ediyor
Haberler
Starbucks’ın küresel satışlarında düşüş devam ediyor
İrem Alimoğlu
30 Temmuz 2025
CMO atamalarında yeni dönem: Takip edilmesi gereken liderlik trendleri
Haberler
CMO atamalarında yeni dönem: Takip edilmesi gereken liderlik trendleri
İrem Alimoğlu
12 Temmuz 2025
McDonald's, McDonaldland ile 20 yıl önceye döndü!
Haberler
McDonald’s, McDonaldland ile 20 yıl önceye döndü!
Sena Tufan
6 Ağustos 2025
sahibinden.com: 25 yılda Türkiye’nin ikinci el ekonomisini yeniden yazmak...
Haberler
sahibinden.com: 25 yılda Türkiye’nin ikinci el ekonomisini yeniden yazmak…
Marketing Türkiye
14 Temmuz 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.