26 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Esas Sosyal’in ilk sosyal yatırımı İlk Fırsat, artık “Şevket Sabancı” adıyla birlikte anılacak
Haberler

Esas Sosyal’in ilk sosyal yatırımı İlk Fırsat, artık “Şevket Sabancı” adıyla birlikte anılacak

Marketing Türkiye
12 Şubat 2019
3 dk okuma

Esas Sosyal’in ilk sosyal yatırımı olan İlk Fırsat Programı, bir dönüm noktasına geldi. Bundan böyle “Şevket Sabancı” adıyla birlikte anılacak olan İlk Fırsat; gençlere ilk iş fırsatlarını verirken, Türkiye’deki eğitimli genç işsizliğinin çözümünde öncü bir program olarak yoluna devam edecek.

Şevket Sabancı ve ailesinin sosyal yatırımlarının kapsamını hayırseverlik geleneğinin üzerine inşa ederek genişletmeyi amaçlayan Esas Sosyal’in ilk sosyal yatırımı olan İlk Fırsat Programı, bir dönüm noktasına geldi. Üniversiteden yeni mezun gençlerin ilk işbaşı deneyimlerini, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarında 12 ay boyunca tam zamanlı olarak çalışmalarını destekleyerek sağlayan ve aynı zamanda 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler sunan İlk Fırsat Programı, “Şevket Sabancı Vizyonuyla” gençlere ilk iş fırsatlarını verirken Türkiye’deki eğitimli genç işsizliğinin çözümünde öncü bir program olarak yoluna devam edecek.

İş dünyasının, programa destek veren kurumsal destekçi firmaların ve Esas Sosyal’in paydaşlarının katılımıyla 11 Şubat 2019 akşamı Conrad Bosphorus İstanbul’da düzenlenen Esas Sosyal Yıllık Buluşması’nda konuşan Esas Sosyal Kurucular Kurulu Başkanı Emine Sabancı Kamışlı, “Titiz ve özverili çalışmalarımızın hepsinin arkasında aslında bir ‘vizyoner’ var. 60’ı aşkın yıldır azimle çalışmış, iş dünyasının duayenlerinden olmuş, toplumsal problemlere her daim çözüm aramış ve her zaman geleceğin gençlerde olduğuna inanmış biri… Kendisinin 2000 yılında Esas’ı yaratma aklı, bugün bizlere Esas Sosyal ile topluma geri verme imkanını sağladı. Bugüne kadar kat ettiğimiz yol ve yarattığımız sosyal etki, kendisinden öğrendiklerimizle mümkün oldu. Ve bugün gururla açıklıyorum ki, geldiğimiz noktada artık İlk Fırsat Programı da bu vizyoner ile, yani Sevgili Babamız ‘Şevket Sabancı’ adıyla bir anılmayı hak etti.” dedi.

Esas Sosyal Kurucular Kurulu Üyesi Şevket Sabancı ise “Bilindiği gibi, ‘Sabancı Ailesi’ gençlerimizin iyi yetişmesine her zaman çok önem vermiştir. Bu defa kızım Emine’nin başkanlığında, çocuklarım ve torunlarım eğitimde yeni bir yol açtılar. Çok şükür, bugün 4. yılını kutlamaktayız. İlk Fırsat’a ismimin verilmesi beni çok mutlu etti. Bu girişimde bugüne kadar bizimle beraber olan, bize destek verenlerin hepsine huzurlarınızda teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Emine Sabancı Kamışlı: “Gençlerin işsizlik sorunu ancak el ele verirsek çözülebilir”

Gençlerin ayrımcılık yapılmadan geleceğe umutla bakabilmesinin önemine vurgu yapan Emine Sabancı Kamışlı, “Gençlerin işsizlik sorunu aslında hepimizin sorunu. İş aslında var ama nerede var, işte onu bilip arz ile talebi akıllıca buluşturmak gerek. Biz bunun için İlk Fırsat köprüsünü inşa ettik. Şevket Sabancı ismiyle vereceğimiz desteğin sürekliliğini teyit ettik. Ama bu sağlamlığı teyit edilen köprüyü süratle daha da genişletmek gerek. Ve bu da ancak el ele verirsek olur. Büyük bir mutlulukla bu nosyonu benimsemiş 2019 İlk Fırsat kurumsal destekçilerimizi sizlere açıklamak istiyorum. Sanko Holding, Akfen Holding, Fiba Group, Pegasus Hava Yolları, Volkswagen Doğuş Finans ve Esas Gayrimenkul.” dedi.

Emine Sabancı Kamışlı sözlerine şöyle devam etti: “2016 yılında hayalimi söylemiştim. Kurumlar da İlk Fırsat’ı destekleyecek, insan kaynakları havuzunun bir parçası olarak benimseyecek. El ele ortak geleceğimize katkıda bulunup köprüyü genişleteceğiz. Hayalim gerçekleşmeye başladı; vizyonumuzu paylaşan 6 güzide şirketimiz artık İlk Fırsat Platformu destekçisi. 2019, kurumsal destekçilerimizle pilot yılımız. Onların memnuniyetleri neticesinde, ileriki yıllarda bu köprüyü hep beraber daha fazla paydaşla genişleteceğiz. Bu değerli şirketlerin her birine, bize olan inançları ve ortak sorunumuza verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum.”

95 “İlk Fırsat”lı Genç

Yeni mezunlara özel tasarlanmış bir İK anlayışı ve potansiyeli ölçmek üzerine kurgulanmış bir sisteme sahip olan İlk Fırsat Programı kapsamında profesyonel bir seçim sürecinden geçen adaylar, programa dahil olduklarında ilk işbaşı deneyimlerini kazanırken, İlk Fırsat Akademi’de eğitim görüyor, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde çalışan mentorlardan destek alıyor, toplum liderleriyle söyleşiler yaparak ufuklarını genişletiyorlar.

Şu ana kadar İlk Fırsat’ı tamamlayan gençlerin yüzde 80’i, henüz programı tamamlamadan iş teklifi aldı. Programı tamamlayan gençler arasındaki istihdam oranı yüzde 92. TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamları yüzde 34 iken, İlk Fırsat programını tamamlayanların arasında bu oran yüzde 8 seviyelerinde gerçekleşti.

 

1 Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
2 TEMU Türkiye pazarında!: “1 günde teslimat” dönemi başlıyor
TEMU Türkiye pazarında!: “1 günde teslimat” dönemi başlıyor
3 Dünyanın en iyi 10 okulu arasında Türkiye'den 3 okul var!
Dünyanın en iyi 10 okulu arasında Türkiye’den 3 okul var!
4 Instagram’dan 8 yeni özellik
Instagram’dan 8 yeni özellik
5 Şirketlerin yüzde 90’ı üretken yapay zeka uzmanı arıyor
Şirketlerin yüzde 90’ı üretken yapay zeka uzmanı arıyor
Güncel Haberler
Araştırma: Elektrikli mi yoksa hibrit mi almalı? Kararsızlar buraya!
Araştırma: Elektrikli mi yoksa hibrit mi almalı? Kararsızlar buraya!
Ünlüler sosyal medyada çaresiz: "Sussan olmuyor susmasan olmaz..."
Ünlüler sosyal medyada çaresiz: “Sussan olmuyor susmasan olmaz…”
Campaign Global Agency of the Year Awards 2024’te Türkiye rüzgarı
Campaign Global Agency of the Year Awards 2024’te Türkiye rüzgarı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

C Level Club üyeleri "unutmaya istekli bir toplumun" belleğinde yolculuğa çıktı
Haberler
C Level Club üyeleri “unutmaya istekli bir toplumun” belleğinde yolculuğa çıktı
Nafizcan Önder
2 hafta önce
ON Dijital Bankacılık’tan 3. yılında anlamlı proje: Pati Dostları
Haberler
ON Dijital Bankacılık’tan 3. yılında anlamlı proje: Pati Dostları
Advertorial
29 Nisan 2025
Bağımsız sinemanın unicorn’u: MUBI
Haberler
Bağımsız sinemanın unicorn’u: MUBI
Nafizcan Önder
3 hafta önce
Dünyanın en mutlu ülkeleri açıklandı: Zirvede sürpriz var!
Haberler
Dünyanın en mutlu ülkeleri açıklandı: Zirvede sürpriz var!
İrem Alimoğlu
19 Nisan 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.