1 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
"Erişebilirlik projesi" dünyaya tanıtıldı
Haberler

“Erişebilirlik projesi” dünyaya tanıtıldı

Marketing Türkiye
16 Haziran 2017
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

Vestel Erişilebilirlik Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde ülke temsilcileriyle paylaşıldı. 13–16 Haziran tarihleri arasında New York’ta düzenlenen, BM Engelli Hakları Sözleşmesi Taraf Devletler Konferansı’na, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ve Vestel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcileri katıldı.

Engelli bireylerin günlük yaşamını kolaylaştıracak yenilikçi çözümlerin konuşulduğu Taraf Devletler Konferansı’nın 10’uncusu “Daha İyi Bir Yaşam İçin Teknoloji” başlığında gerçekleşti. 14 Haziran’daki oturuma Birleşmiş Milletler yetkilileri, tüm dünyadan ülke temsilcileri, Türkiye’yi temsilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Vestel katıldı. Vestel, engelli bireylere yönelik hayata geçirdiği Erişilebilirlik Projesi kapsamında yenilikçi çözümlerini dünyayla paylaştı.

“Daha İyi Bir Yaşam İçin Teknoloji” oturumunda sunum yapan Vestel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman Vestel’in bu alanda yaptığı çalışmaları, uluslararası kurumların temsilcileriyle paylaştı. Çalışmaların hem insani hem teknoloji yanına değinen Berkman, engelli erişimine uygun ürünleri, engelli istihdamını ve engelli bireylere yönelik Vestel’in diğer sosyal sorumluluk çalışmalarını detaylarıyla anlattı. Engelli bireylerin bilgi iletişim teknolojilerine erişebilir olması adına çalışmalar yürüten G3ict girişimi (Bilgi ve İletişim Teknolojileri için Küresel Girişim) gibi bu alanda çalışan uluslararası katılımcılar, Vestel Erişilebilirlik Projesi’ni dinledi.
Erişilebilirlik Projesi’nin Birleşmiş Milletler’de tüm dünya ile paylaşılmasıyla ilgili Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, “Zorlu Grubu olarak, herkesin bilgi ve teknolojiye erişimle ilgili eşit fırsatlara sahip olması gerektiğine inanıyoruz ve bu vizyonu iş süreçlerimize de yansıtıyoruz. Birleşmiş Milletler’e taşınan bu projemizi de bu anlayışımızın uzantısı olarak görüyoruz. Projemizin Birleşmiş Milletler’de paylaşılmasını çok önemsiyorum. İnanıyorum ki bu proje sadece Türkiye’de değil dünyanın farklı ülkelerinde de engelliler hakkında bir farkındalık oluşmasına katkı sağlayacak, onlara daha fazla fırsat verilmesi ve eşit koşullar sağlanması için çok iyi bir örnek olacaktır” dedi.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Vestel olarak, bilgi ve teknolojiye erişmenin bir insan hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu yaklaşımla da engelli bireylerin günlük yaşamını sekteye uğratan durumlara karşı teknoloji geliştirmeyi kurumsal sorumluluk bilinci olarak görüyoruz. 154 ülkeye ihracat yapan bir marka olarak, sadece ülkemiz insanlarına değil, tüm dünyaya fayda sağlıyoruz. Projenin her aşamasında büyük bir özveriyle çalışan, emek veren ve bir insanın hayatında fark yaratan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyor, onları kutluyorum” dedi.

Kaynak: Hürriyet

1 Yeni nesil fast food'un yerli devrimi
Yeni nesil fast food’un yerli devrimi
2 THETECH 2026: B2B dünyasının dönüşüm gündemi, “Kırılganlığı Yönetmek”
THETECH 2026: B2B dünyasının dönüşüm gündemi, “Kırılganlığı Yönetmek”
3 THETECH 2026: ECHO Sahne’de “Öğrenen Ticaret” konuşulacak...
THETECH 2026: ECHO Sahne’de “Öğrenen Ticaret” konuşulacak…
4 Pırlantadan süpürgeye: Marka genişlemesinde sınır nerede?
Pırlantadan süpürgeye: Marka genişlemesinde sınır nerede?
5 Kahve kültürü dönüştü: Espresso bazlı kahveler gelenekselleri solladı
Kahve kültürü dönüştü: Espresso bazlı kahveler gelenekselleri solladı
Güncel Haberler
Yeni nesil fast food'un yerli devrimi
Yeni nesil fast food’un yerli devrimi
THETECH 2026: B2B dünyasının dönüşüm gündemi, “Kırılganlığı Yönetmek”
THETECH 2026: B2B dünyasının dönüşüm gündemi, “Kırılganlığı Yönetmek”
THETECH 2026: ECHO Sahne’de “Öğrenen Ticaret” konuşulacak...
THETECH 2026: ECHO Sahne’de “Öğrenen Ticaret” konuşulacak…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Huawei'den yeni marka hamlesi: Uygun fiyatlı telefon pazarına yeni oyuncu
Haberler
Huawei’den yeni marka hamlesi: Uygun fiyatlı telefon pazarına yeni oyuncu
Marketing Türkiye
2 hafta önce
Araştırma: Türkiye'de gençler umut etmekten vazgeçmiyor ama rotasını yurt dışına çeviriyor
Haberler
Araştırma: Türkiye’de gençler umut etmekten vazgeçmiyor ama rotasını yurt dışına çeviriyor
Gülben Dikmen
12 Eylül 2026
Mesaisi 24 saat, maaşı 0 TL: Ev kadınlarının görünmeyen emeği!
Araştırma
Mesaisi 24 saat, maaşı 0 TL: Ev kadınlarının görünmeyen emeği!
Nafizcan Önder
30 Eylül 2026
“Yaratıcılığın satınalma ile imtihanı” Marketing Türkiye Ekim sayısında!
Haberler
“Yaratıcılığın satınalma ile imtihanı” Marketing Türkiye Ekim sayısında!
Nafizcan Önder
2 Ekim 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.