23 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
En çok sevilen öğün kahvaltı
Haberler

En çok sevilen öğün kahvaltı

Marketing Türkiye
22 Haziran 2019
2 dk okuma

Online araştırma şirketi DORinsight, yaza girerken ‘Sağlıklı Beslenme Araştırması’nı açıkladı. Araştırmaya göre en çok sabah öğününe dikkat ediyoruz. Yüzde 29 ara öğünlerde meyve yerken yüzde 21’i abur cubur, yüzde 20’si ise kuruyemiş yiyor. Fast food ise ortalama ayda 1 kez tüketiliyor

15 Mayıs-19 Haziran 2019 tarihleri arasında online olarak tamamlanan araştırmaya sosyo-ekonomik segmente mensup 7.484 kişi katıldı. Araştırmadan çıkan ilginç sonuçlar ise şöyle oldu:

Yüzde 67 geleneksel besleniyor

Yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 67’si geleneksel metotla beslendiklerini belirtirken, yüzde 24’ü organik beslenmeye çalıştıklarını, yüzde 3’ü vejetaryan, yüzde 2’si ketojenik (düşük karbonhidrat, yüksek yağ) ve diyabetik glutensiz beslenme şekliyle beslendiklerini dile getirdi.

Günde 3 öğün yiyoruz

Katılımcıların yüzde 57’si günde 3 öğün beslendiklerini, yüzde 30’u günde 2, yüzde 11’i 3’ten fazla, yüzde 2’si ise günde 1 öğün beslendiklerini anlattı.

Kahvaltı ve akşam yemeği önemli

Yüzde 38’i en çok sabah öğününe dikkat ettiklerini söylerken, yüzde 30’ı akşam öğününe, yüzde 17’si hepsine eşit derecede önem verdiğini, yüzde 15’i ise öğlen öğününe önem verdiğini belirtti.

Ara öğünde meyve

Katılımcıların yüzde 29’u ara öğünlerinde meyveyi tercih ederken, yüzde 21’i abur cubur, yüzde 20’si kuruyemiş, yüzde 9’u protein içeren gıdaları tercih ettiklerini, diğer yüzde 21’i ara öğün tüketmediklerini söyledi.

Çalışanlar evde yemek yapıyor

Çalışan katılımcıların yüzde 41’i yemeklerini evde kendi hazırladıklarını, yüzde 28’i dışarıdan sağladıklarını, yüzde 22’si yemekhaneyi tercih ettiklerini, yüzde 20’si ise sadece akşam yemeklerini kendilerinin hazırladığını dile getirdi.

10 kişiden biri tuz kullanmıyor

Katılımcıların yüzde 44’ü yemeklerinde tuz kullanırken, diğer yüzde 44’ü çok az tuz kullandıklarını, yüzde 11’i tuz kullanmadıklarını, yüzde 1’i ise bol tuz kullandıklarını söyledi.

Tadına bakmadan tuzlamıyor

Katılımcıların yüzde 80’i yemeğin tadına bakmadan tuz atmadıklarını, yüzde 20’si ise attıklarını belirtti.

Fast food ayda bir kez

Yüzde 32’si fast food yiyeceklerini ayda 1 kez tükettiğini ifade ederken yüzde 17’si 15 günde 1, yüzde 15’i haftada 1 kez, yüzde 14’ü haftada 2 kez, yüzde 4’ü her gün, yüzde 18’i ise fast food tüketmediğini belirtti.

Abur cuburun içine bakıyoruz

Katılımcıların yüzde 44’ü abur cubur tüketirken içeriğine bakıyor. Yüzde 34’ü bazen baktıklarını, yüzde 23’ü bakmadıklarını söylüyor.

Meyve yemekten sonra

Katılımcıların yüzde 52’si meyveyi genellikle akşam yemekten sonra tükettiğini, yüzde 24’ü öğleden sonra, yüzde 11’ü günün her saati, yüzde 6’sı öğlen, yüzde 2’si sabah, yüzde 5’i ise hiç meyve tüketmediğini belirtti.

İlk tercih organik

Yüzde 53’ü ellerinden geldiğince organik ürün tükettiklerini, yüzde 20’si tanıdık çiftçiden ürün temin ettiklerini, yüzde 16’sı organik tarım ve hayvancılığa inanmadığını, yüzde 11’i ise organik ürün tüketmediklerini dile getirdi.

Diyet ürün yemiyorla

Katılımcıların yüzde 61’i markaların diyet ürünlerini tercih etmediklerini, yüzde 21’i diyet yaptıkları zaman bu ürünleri tükettiklerini, yüzde 18’i ise tükettiklerini aktardı.

Son kullanma tarihine bakılıyor

Katılımcıların yüzde 88’i ürün almadan önce son kullanma tarihlerine baktıklarını, yüzde 8’i unuttuklarını, yüzde 4’ü ise bakmadıklarını söyledi.

Ek gıda alımı düşük

Katılımcıların yüzde 61’i ek gıda ve vitamin kullanmadıklarını, yüzde 20’si D vitamini kullandıklarını, yüzde 16’sı Omega 3 kullandıklarını, yüzde 13 günlük kompleks vitamin, yüzde 5’i de protein tozu barlarını kullandıklarını belirtti.

 

1 YouTube'da son 3 ayın en çok izlenen haber kanalları...
YouTube’da son 3 ayın en çok izlenen haber kanalları…
2 Duygusal yatırımın en parlak objesi: Takı sektörü altın çağını yaşıyor
Duygusal yatırımın en parlak objesi: Takı sektörü altın çağını yaşıyor
3 Türkiye’de gıda takviyesi pazarı büyüyor: Peki, sebep sağlıklı yaşam mı yoksa pazarlama sihri mi?
Türkiye’de gıda takviyesi pazarı büyüyor: Peki, sebep sağlıklı yaşam mı yoksa pazarlama sihri mi?
4 LinkedIn CEO’su Roslansky’den kariyer uyarısı: Beş yıllık plan dönemi kapandı!
LinkedIn CEO’su Roslansky’den kariyer uyarısı: Beş yıllık plan dönemi kapandı!
5 Canva'dan 2026 tasarım trendleri: "Kusursuzluk" yerini "karakter"e bırakıyor
Canva’dan 2026 tasarım trendleri: “Kusursuzluk” yerini “karakter”e bırakıyor
Güncel Haberler
“Yılın İtibarlıları”nı belirleyen The ONE Awards’ta araştırma süreci başladı...
“Yılın İtibarlıları”nı belirleyen The ONE Awards’ta araştırma süreci başladı…
ŞOK Market, Dünya Trip Atma Günü'nü "Peki" ile kutladı
ŞOK Market, Dünya Trip Atma Günü’nü “Peki” ile kutladı
Bvlgari Türkiye’nin yeni marka elçisi Afra Saraçoğlu oldu...
Bvlgari Türkiye’nin yeni marka elçisi Afra Saraçoğlu oldu…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Miu Miu'dan 25 bin liralık UNO destesi!
Haberler
Miu Miu’dan 25 bin liralık UNO destesi!
Sena Tufan
5 gün önce
Yeni gelmedi geri geldi: Retro Marketing!
Haberler
Yeni gelmedi geri geldi: Retro Marketing!
Nafizcan Önder
1 Ekim 2025
Cambridge Sözlüğü yılın kelimesini açıkladı: Parasocial
Haberler
Cambridge Sözlüğü yılın kelimesini açıkladı: Parasocial
Sena Tufan
4 hafta önce
BMW, Google Haritalar'ı "hackledi": Test sürüşleri yüzde 400 arttı
Haberler
BMW, Google Haritalar’ı “hackledi”: Test sürüşleri yüzde 400 arttı
Marketing Türkiye
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.