12 Ocak Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
En büyük korku: Online hesap hırsızlığı
Haberler

En büyük korku: Online hesap hırsızlığı

Marketing Türkiye
1 Ekim 2015
2 dk okuma

Kaspersky Lab ve B2B International, internet kullanıcılarının en çok korktukları siber tehditlerin neler olduğunu öğrenmek için bir Türkiye’nin de aralarında olduğu ülkelerde bir anket düzenledi. Bu anketin sonuçlarına göre Avrupa’da ve Türkiye’de kullanıcılar için en büyük endişe kaynağının online hesap hırsızlığı olduğu ortaya çıktı.

Anket sonuçlarına göre, Türkiye’de hesapların ele geçirilmesi (yüzde 54) ve şifrelerle gizli bilgileri çalmak üzere tasarlanmış kötü amaçlı yazılımların (yüzde 57) ile en büyük iki endişe kaynağı oldukları ortaya çıktı. Hesaplarından para kaybetme endişesi taşıyan yüzde 57’lik kesim ile finansal tehditler üçüncü sırada gelirken, yine hesap bilgilerini hedef alan kimlik avcılığı e-postaları ve web siteleri dördüncü sırada yer aldı. Kimlik bilgilerini çalmak amacıyla tasarlanmış tehditler de kullanıcıların en aşina oldukları tehditler arasında. Ankete katılanların yüzde 86’sı hesapların ele geçirilmesi, kimlik avcılığı ve şifreleri yakalayan zararlı yazılımların farkında. Bu da kullanıcılar tarafından en iyi bilinen ve en endişe verici çevrimiçi tehdidin dijital kimlik hırsızlığı olduğunu göstermekte. Kullanıcılarda en az endişe uyandıran tehditler ise DDoS saldırıları ve küresel casusluk kampanyaları. Bunun nedeni bu tür siber saldırıların öncelikle şirketleri hedef alması ve sıradan kullanıcıları nadiren tehdit etmesi olabilir. Katılımcıların sırasıyla yüzde 29’u ve yüzde 27’si bu tehditlerden haberdar dahi değil.

Siber tehdit hafife alınıyor

Anket sonuçları, kullanıcıların birçok siber tehdidi hala hafife aldıklarını gösteriyor. İlginç olan, Türkiye’de ankete katılanların yüzde 48’inin çevrimiçi tehditlerin sayısında önemli bir artış olduğunun farkında olması, ancak bu kişilerin yalnızca yüzde 27’sinin bir siber tehdit tarafından hedef alınabileceklerine inanması. Kaspersky Lab Gelişmekte Olan Pazarlar Tüketici Pazarlama Başkanı Peter Aleshkin şunları söyledi: “İnsanlar çevrimiçi hesaplarının güvenliği konusunda endişe duyuyor, ancak gerçekte pek azı bir siber saldırı tarafından hedef alınacağını düşünüyor. Ve tabii ki bu noktada oldukça yanılıyorlar. Saldırganlar genellikle sürpriz unsurundan faydalanır, yani kullanıcıların hiç beklemedikleri anı kollarlar. Kaspersky Lab’in internet kullanıcılarına mevcut internet tehditleri konusundaki bilgilerini artırmaları, uyanık olmaları ve kullandıkları güvenlik çözümlerinin hazır olduğundan emin olmaları tavsiyelerinde bulunması bu yüzdendir.”

1 The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
2 Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, yeni yıla gelenekselleşen Mado kahvaltısıyla "Merhaba" dedi
Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, yeni yıla gelenekselleşen Mado kahvaltısıyla “Merhaba” dedi
3 Gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi!
Gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi!
4 Lahmacun Endeksi'nden Aralık karnesi: Zam hızı, TÜFE'yi solladı...
Lahmacun Endeksi’nden Aralık karnesi: Zam hızı, TÜFE’yi solladı…
5 Politik kriz, “viral ekonomiyi” tetikledi: Maduro'nun eşofmanı yok satıyor
Politik kriz, “viral ekonomiyi” tetikledi: Maduro’nun eşofmanı yok satıyor
Güncel Haberler
Robot süpürge satışları yüzde 52, epilasyon cihazı satışları yüzde 55 arttı!
Robot süpürge satışları yüzde 52, epilasyon cihazı satışları yüzde 55 arttı!
"Bu şişeye yer açılır"
“Bu şişeye yer açılır”
Estée Lauder global marka elçisi oyuncu Daisy Edgar Jones oldu
Estée Lauder global marka elçisi oyuncu Daisy Edgar Jones oldu
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

“Tam istediğin gibi” bir ödeme deneyimi: Tami 1 yaşında!
Haberler
“Tam istediğin gibi” bir ödeme deneyimi: Tami 1 yaşında!
Marketing Türkiye
19 Kasım 2025
Google, 2025’in “Holiday 100” listesini açıkladı: Bu yılın en çok aranan hediye trendleri belli oldu!
Haberler
Google, 2025’in “Holiday 100” listesini açıkladı: Bu yılın en çok aranan hediye trendleri belli oldu!
İrem Alimoğlu
6 Kasım 2025
Nadir hastalık farkındalığında dijital inovasyon: Alexion’a “Sağlıkta Farkındalık” Ödülü
Haberler
Nadir hastalık farkındalığında dijital inovasyon: Alexion’a “Sağlıkta Farkındalık” Ödülü
Advertorial
18 Kasım 2025
Kadın liderlerin yüzde 62’si ayrımcılıkla karşı karşıya!
Haberler
Kadın liderlerin yüzde 62’si ayrımcılıkla karşı karşıya!
Nafizcan Önder
22 Kasım 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.