2 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ekotürk’te üst düzey atama
Haberler

Ekotürk’te üst düzey atama

Marketing Türkiye
15 Kasım 2019
2 dk okuma

Ekotürk’te Prof. Dr. Emre Alkin ve Murat Tufan’la çeşitli programlar yapan Yalın Alpay, kanalın “Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı” görevine getirildi. Ekotürk için iş geliştirme ve televizyon programı tasarlama gibi yükümlülükler üstlenen Yalın Alpay, kanalın sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olan Cengiz Özdemir’e danışmanlık yapacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisinde 2004-2010 arasında ekonomist ve Afrika Çalışmaları Koordinatörü olarak görev yapan ve çeşitli kurumlara danışmanlık veren Yalın Alpay, 2017 yılında, Prof. Dr. Emre Alkin’le birlikte kaleme aldığı Olaylarla Türkiye Ekonomisi kitabıyla Platin Dergisi’nden Yılın En İyi İş Kitabı ödülünü alırken, aynı yıl Yalanın Siyaseti isimli kitabıyla da Necip Hablemitoğlu Ödülü’ne layık görülmüştü.

Yalın Alpay’ın Ekotürk’te Perşembe günleri 19.30-20.30 arasında Dr. Fatoş Altınbaş’la birlikte yaptığı “Dünya Halleri” adlı bir programı da bulunmaktadır.

Yalın Alpay Kimdir?

Lisansını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden alan Yalın Alpay, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde tamamladı. Doktora çalışmasına İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Biliminde devam etti.

2001-2002 yıllarında TRT’de Prof. Dr. Halil İnalcık ile birlikte çekilen çeşitli belgesellerde Danışman olarak görev aldı. 2004-2010 yılları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) ekonomist ve Afrika Koordinatörü olarak çalıştı, TİM’in resmi yayın organı olan Timreport’ta köşe yazıları yazdı. TASAM’da Başkan Danışmanlığı, Crowe HSY’de Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanlığı yaptı. 2018’den bu yana İstanbul Art Show Sanat Fuarının Sanat Direktörüdür.

Virgül, Akşam Kitap, Radikal Kitap gibi yayınlarda kitap eleştirileri yazdı. Tarih, siyaset, sanat ve ekonomi konularında çeşitli akademik dergilerde ve kitaplarda pek çok makalesi vardır. Düzenli olarak Varlık ve Rh Sanat dergilerinde yazmaktadır.

Türkiye Ekonomi Tarihi; Türkiye’nin Zenginleşme Projesi: Afrika; Genç Mustafa (daha sonraki baskılarda Genç Mustafa Kemal); Her Şey Ekonomi Değil; Paylaşmasak Olmazdı; Moualla’nın Sanatı; Olaylarla Türkiye Ekonomisi; Yalanın Siyaseti ve Devrim Erbil’de Öz’ün Ritmi isimlerini taşıyan, dokuz kitabı yayınlanmıştır. Kitapların dördünü Prof. Dr. Emre Alkin’le birlikte kaleme almıştır.

​2011 yılında Genç Mustafa adlı çizgi romanıyla, Çizgi Roman Derneği ile Çizgi Roman Okurları Platformu’nun Çizgi Roman Ödüllerinde, “En İyi Türk Yazar”, 2017 yılında Platin Dergisi’nin düzenlediği İş Kitapları Ödüllerinde, Olaylarla Türkiye Ekonomisi adlı kitabıyla (Prof. Dr. Emre Alkin’le birlikte), “Yılın En İyi İş Kitabı”, yine 2017 yılında Yalanın Siyaseti kitabıyla, “Necip Hablemitoğlu Toplumsal Duyarlılık” ödülünü kazanmıştır.

1 BAFTA gecesinde Hollywood yıldızları pladis atıştırmalıkları yedi
BAFTA gecesinde Hollywood yıldızları pladis atıştırmalıkları yedi
2 Lüks ürünler yatırım aracı haline geliyor: S&P 500’ü solladılar!
Lüks ürünler yatırım aracı haline geliyor: S&P 500’ü solladılar!
3 Algoritmadan sepete: AI ticarete hazır mısınız?
Algoritmadan sepete: AI ticarete hazır mısınız?
4 Doğru brief vermeyi biliyor musunuz? Emin misiniz!
Doğru brief vermeyi biliyor musunuz? Emin misiniz!
5 Dünyanın ilk dijital ikinci el mağazası Roblox'ta açıldı!
Dünyanın ilk dijital ikinci el mağazası Roblox’ta açıldı!
Güncel Haberler
Savaşın gölgesinde iletişim: Pazarlama dünyası nasıl pozisyon almalı?
Savaşın gölgesinde iletişim: Pazarlama dünyası nasıl pozisyon almalı?
Medya kullanımıyla fark yaratan projeler, Brandverse Awards’ın "Medya" bölümünde yarışacak!
Medya kullanımıyla fark yaratan projeler, Brandverse Awards’ın “Medya” bölümünde yarışacak!
BYD satışlarında 6 yılın en sert düşüşü!
BYD satışlarında 6 yılın en sert düşüşü!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İngiltere de harekete geçti: 16 yaş altına sosyal medya kısıtlaması gündemde
Haberler
İngiltere de harekete geçti: 16 yaş altına sosyal medya kısıtlaması gündemde
Nafizcan Önder
2 hafta önce
Medya kullanımıyla fark yaratan projeler, Brandverse Awards’ın "Medya" bölümünde yarışacak!
Haberler
Medya kullanımıyla fark yaratan projeler, Brandverse Awards’ın “Medya” bölümünde yarışacak!
Sena Tufan
8 saat önce
DIOR'un yeni elçisi oyuncu Drew Starkey oldu
Haberler
DIOR’un yeni elçisi oyuncu Drew Starkey oldu
Sena Tufan
19 Ocak 2026
Öğrenen kurumdan dönüşen kuruma: Hafıza, arşiv ve kültürel sürdürülebilirlik
Haberler
Öğrenen kurumdan dönüşen kuruma: Hafıza, arşiv ve kültürel sürdürülebilirlik
Marketing Türkiye
28 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.