9 Ocak Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ekotürk’te üst düzey atama
Haberler

Ekotürk’te üst düzey atama

Marketing Türkiye
15 Kasım 2019
2 dk okuma

Ekotürk’te Prof. Dr. Emre Alkin ve Murat Tufan’la çeşitli programlar yapan Yalın Alpay, kanalın “Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı” görevine getirildi. Ekotürk için iş geliştirme ve televizyon programı tasarlama gibi yükümlülükler üstlenen Yalın Alpay, kanalın sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olan Cengiz Özdemir’e danışmanlık yapacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisinde 2004-2010 arasında ekonomist ve Afrika Çalışmaları Koordinatörü olarak görev yapan ve çeşitli kurumlara danışmanlık veren Yalın Alpay, 2017 yılında, Prof. Dr. Emre Alkin’le birlikte kaleme aldığı Olaylarla Türkiye Ekonomisi kitabıyla Platin Dergisi’nden Yılın En İyi İş Kitabı ödülünü alırken, aynı yıl Yalanın Siyaseti isimli kitabıyla da Necip Hablemitoğlu Ödülü’ne layık görülmüştü.

Yalın Alpay’ın Ekotürk’te Perşembe günleri 19.30-20.30 arasında Dr. Fatoş Altınbaş’la birlikte yaptığı “Dünya Halleri” adlı bir programı da bulunmaktadır.

Yalın Alpay Kimdir?

Lisansını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden alan Yalın Alpay, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde tamamladı. Doktora çalışmasına İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Biliminde devam etti.

2001-2002 yıllarında TRT’de Prof. Dr. Halil İnalcık ile birlikte çekilen çeşitli belgesellerde Danışman olarak görev aldı. 2004-2010 yılları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) ekonomist ve Afrika Koordinatörü olarak çalıştı, TİM’in resmi yayın organı olan Timreport’ta köşe yazıları yazdı. TASAM’da Başkan Danışmanlığı, Crowe HSY’de Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanlığı yaptı. 2018’den bu yana İstanbul Art Show Sanat Fuarının Sanat Direktörüdür.

Virgül, Akşam Kitap, Radikal Kitap gibi yayınlarda kitap eleştirileri yazdı. Tarih, siyaset, sanat ve ekonomi konularında çeşitli akademik dergilerde ve kitaplarda pek çok makalesi vardır. Düzenli olarak Varlık ve Rh Sanat dergilerinde yazmaktadır.

Türkiye Ekonomi Tarihi; Türkiye’nin Zenginleşme Projesi: Afrika; Genç Mustafa (daha sonraki baskılarda Genç Mustafa Kemal); Her Şey Ekonomi Değil; Paylaşmasak Olmazdı; Moualla’nın Sanatı; Olaylarla Türkiye Ekonomisi; Yalanın Siyaseti ve Devrim Erbil’de Öz’ün Ritmi isimlerini taşıyan, dokuz kitabı yayınlanmıştır. Kitapların dördünü Prof. Dr. Emre Alkin’le birlikte kaleme almıştır.

​2011 yılında Genç Mustafa adlı çizgi romanıyla, Çizgi Roman Derneği ile Çizgi Roman Okurları Platformu’nun Çizgi Roman Ödüllerinde, “En İyi Türk Yazar”, 2017 yılında Platin Dergisi’nin düzenlediği İş Kitapları Ödüllerinde, Olaylarla Türkiye Ekonomisi adlı kitabıyla (Prof. Dr. Emre Alkin’le birlikte), “Yılın En İyi İş Kitabı”, yine 2017 yılında Yalanın Siyaseti kitabıyla, “Necip Hablemitoğlu Toplumsal Duyarlılık” ödülünü kazanmıştır.

1 The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
2 2026’da pazarlamayı şekillendirecek 5 kritik medya anlaşması
2026’da pazarlamayı şekillendirecek 5 kritik medya anlaşması
3 İş dünyası yeni yıldan ne bekliyor?
İş dünyası yeni yıldan ne bekliyor?
4 Lider okulu şirketler...
Lider okulu şirketler…
5 Türkiye, ChatGPT kullanımında dünya birincisi
Türkiye, ChatGPT kullanımında dünya birincisi
Güncel Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (2-8 Ocak)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (2-8 Ocak)
Yeni yıl, yeni rekabet: İşte, sosyal medyanın zirvesindeki markalar...
Yeni yıl, yeni rekabet: İşte, sosyal medyanın zirvesindeki markalar…
OpenAI, ChatGPT Health’i tanıttı: Yapay zekada sağlık dönemi başlıyor
OpenAI, ChatGPT Health’i tanıttı: Yapay zekada sağlık dönemi başlıyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Ford ve Renault, düşük maliyetli elektrikli araç üretmek için güçlerini birleştirdi
Haberler
Ford ve Renault, düşük maliyetli elektrikli araç üretmek için güçlerini birleştirdi
Sena Tufan
4 hafta önce
Sektörün dilemması: Yapay zeka mı, insan dokunuşu mu?
Haberler
Sektörün dilemması: Yapay zeka mı, insan dokunuşu mu?
Nafizcan Önder
1 Kasım 2025
Duygusal yatırımın en parlak objesi: Takı sektörü altın çağını yaşıyor
Haberler
Duygusal yatırımın en parlak objesi: Takı sektörü altın çağını yaşıyor
Sena Tufan
3 hafta önce
Türkiye'de taksi en çok nerelerden ve hangi durumlarda çağrılıyor?
Haberler
Türkiye’de taksi en çok nerelerden ve hangi durumlarda çağrılıyor?
Sena Tufan
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.