20 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ekonomi yazarı içindeki masalları ortaya çıkardı!
Haberler

Ekonomi yazarı içindeki masalları ortaya çıkardı!

Marketing Türkiye
9 Haziran 2021
2 dk okuma

Marketing Türkiye okurları kendisini yakından tanır: 20 yıllık gazeteci Özlem Bay. Ekonomi yazıları yazarken pandemide fırsatını buldu ve “İçimdeki Çocuk Masalları” adlı 20 hikayelik kitabını çıkardı. Bay, üniversite yıllarında Ankara’da Anadolu Ajansı’nda stajyer olarak başladığı kariyerine İstanbul’da Milliyet gazetesinde devam etti. 2006 yılından bu yana da Ekonomist Dergisi’nde editör olarak çalışıyor. “Pazarlama İletişimi” köşesinin sahibi de olan Özlem Bay, Start Up, CEO Life dergilerinde de haber yapmaya devam ediyor.

Ekonomi yazarı içindeki masalları ortaya çıkardı!

Bay’a, “Bir ekonomi yazarı neden çocuk kitabı yazar?” diye soruyoruz. Yanıtı “İhtiyaçtan doğdu” oluyor ve devam ediyor, “Biri 6 diğeri 11 yaşında iki kızım var. Küçük yaşlarından itibaren onlara masallar okudum. Onlar için özel kitaplar aradım. Ancak piyasadaki çocuk kitaplarında çoğu zaman içerik olarak aradığımı bulmadım. Masal kitabı demek bence sadece renkli ve gösterişli resimlerden ibaret olmamalı. Görsellik tabii ki çok önemli ama masalların da çocuklara dokunan mesajları olmalı. Çok iddialı konuşmak istemem ama piyasadaki çocuk kitapları beklentilerimi karşılamadığından alanımın çok dışında bir işe soyundum. Pandemi döneminde masal kitabı projeme odaklandım. 20 hikâyeden oluşan ‘İçimdeki Çocuktan Masallar’ kitabı da böyle ortaya çıktı.”

Masallar ilhamını nereden aldı?

Özlem Bay; “Hikayelerin çocuklar üzerindeki mucizevi etkilerini yakından bilen bir anneyim. Yıllardan beri okuduğum hikayelerin kızlarımın kişisel gelişimlerine katkısını bizzat gözlemledim. Bazen birlikte yaptığımız sohbetlerden bazen de günümüzde gözlemlediğim konulardan etkilendim. Kitabı yazmaya diğer çocukların gelişimine bir parça katkıda bulunmak amacıyla karar verdim. İlham kaynağım kızlarım oldu.” diyor.

Küçük kızı içerik, büyük kızı görsellik kattı

Ekonomi yazarı içindeki masalları ortaya çıkardı!
Özlem Bay

Yazdığı hikayeleri ilk olarak küçük kızı Nehir’e okur ve ondan aldığı geri dönüşe göre yeniden şekillendirir. Kitaptaki hikayelerin resimlenmesini de 12 yaşındaki büyük kızı Zeynep üstlenir. Deneyimli gazeteci Özlem Bay kitabının üretim sürecini de şöyle anlatıyor; “Harika çizimleriyle Zeynep hikayelere bir anlamda hayat verdi. Onlar olmasa ne bu kitap çıkardı ortaya, ne de bu kadar içime sinerdi kitabın içeriği. Ayrıca masalların pedagojik açıdan değerlendirilmesi için bir uzmandan danışmanlık almak şarttı. Bu konuda büyük katkıları olan Uzman Klinik Psikolog Seda Sunguroğlu’na sonsuz teşekkürler. Bundan sonrasına ilişkin düşüncem ise ‘İçimdeki Çocuktan Masallar’ın devamının gelmesi. Çocuk kitapları yazmaktan vazgeçmeyeceğim. İlk kitabım sonrası bu kez de bir roman yazmaya başladım. Kendi ailemden ve çevremdeki insanlardan duyduklarımı kurguladığım bir roman oldu. ‘Oldu’ diyorum çünkü şu anda son okumalarını yapıyorum. Son olarak ‘markalaşma’ üzerine yazmayı düşündüğüm bir kitap projem var ajandamda. Onun için de çalışmalara başladım.”

"İçimdeki Çocuk Masalları" Kitap Özlem Bay
1 “Aramızda kalsın”: Meta, AI sohbetlerine gizli modu getiriyor
“Aramızda kalsın”: Meta, AI sohbetlerine gizli modu getiriyor
2 Demet Özdemir, Cannes kırmızı halısında Trendyolmilla imzası taşıdı
Demet Özdemir, Cannes kırmızı halısında Trendyolmilla imzası taşıdı
3 Rekabet Kurumu kararını verdi: Algida dolaplarının yüzde 30’unu rakiplere ayıracak…
Rekabet Kurumu kararını verdi: Algida dolaplarının yüzde 30’unu rakiplere ayıracak…
4 Haftanın marka-ajans iş birlikleri (8-15 Mayıs)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (8-15 Mayıs)
5 Dünya Kupası bilet fiyatları reklam kampanyasına dönüştü
Dünya Kupası bilet fiyatları reklam kampanyasına dönüştü
Güncel Haberler
Tek kişilik yaşamlar...
Tek kişilik yaşamlar…
Bir ürün olarak ambalaj: Korozo Group küresel büyümenin kurallarını yeniden yazıyor
Bir ürün olarak ambalaj: Korozo Group küresel büyümenin kurallarını yeniden yazıyor
Hibrit mi yoksa elektrikli mi? Tüketici kararını verdi...
Hibrit mi yoksa elektrikli mi? Tüketici kararını verdi…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Kapadokya’da bahar, "Bloom in Cappadocia" ile yeniden tanımlanıyor
Haberler
Kapadokya’da bahar, “Bloom in Cappadocia” ile yeniden tanımlanıyor
Marketing Türkiye
2 hafta önce
Netflix, Trump'ın savaş tehdidini bildirime taşıdı: “Bu gece uzun olacak, önerilerimize kulak verin, eğlenceli bir gece geçirin”
Haberler
Netflix, Trump’ın savaş tehdidini bildirime taşıdı: “Bu gece uzun olacak, önerilerimize kulak verin, eğlenceli bir gece geçirin”
Marketing Türkiye
8 Nisan 2026
Karaca’nın “Geleceğin İncileri İçin El Ele” projesi 15 yılda 16 bin çocuğa destek sağladı
Haberler
Karaca’nın “Geleceğin İncileri İçin El Ele” projesi 15 yılda 16 bin çocuğa destek sağladı
Sena Tufan
4 hafta önce
Amatör futbolu kişisel bakımla buluşturan proje: Roll-on d’Or
Haberler
Amatör futbolu kişisel bakımla buluşturan proje: Roll-on d’Or
Advertorial
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.