6 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Dünyanın cesur iletişimcilere ihtiyacı var
Haberler

Dünyanın cesur iletişimcilere ihtiyacı var

Marketing Türkiye
15 Temmuz 2019
3 dk okuma
Dünyanın cesur iletişimcilere ihtiyacı var
Ahmet Akın – Kramp Ajans Başkanı

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyesi ola­cağına inanan ve zamanlamasını bekleyen bir nesil kısa süre içinde ülkenin bir Avrupa ülkesi olma­dığını görmek ve ülkenin gerçek ligini kabul etmek durumunda kaldı. İşte böyle za­manlarda Latin Amerika ülkeleri gibi olduğumuzu düşünmek, kendimizi o ligde sanmak, bizi yalnızlık duygusundan çıkardığı için hepimize iyi gelmiştir. Cannes Lions 2019’da konuşan Kolombiya Başkanı Ivan Duque’in yaratıcı endüstrilerle ilgili vizyonu, bizlere Kolombiya gibi olmadığımızı göstermekle kalmıyor, hepimizi Kolombiya’yı örnek almaya da­vet ediyor.

Ivan Duque eski Mısır mezarlıklarından Budist topluluklara kadar farklı uygarlıklardaki renklerin önemini analiz etmiş ve turuncu renginin yaratıcı­lıkla ilişkisini keşfetmiş. Bir siyasetçiden bekleme­diğimiz şekilde insan vücudundaki çakraları bile inceleyen Duque, reklamcılıktan gastronomiye, pa­zarlamadan oyun endüstrisine çok geniş çerçevede yer alan ve yaratıcı endüstrilerin bütününü kapsa­yan ekonomi için bir renk ve isim olarak “Turun­cu Ekonomi”yi seçmiş. Ivan Duque Kolombiya’nın yaratıcılık ve kültürün güç merkezi olacağına ina­nıyor ve yaratıcılıkla kültürü teknoloji ile buluştu­rarak, turuncu ekonominin Kolombiya ekonomisi için önemli bir kaldıraç olması için çalışıyor.

En cesurlar kazandı

Cannes Lions 2019’da bir taraftan siyasetçiler ya­ratıcılıktan bahsederken, diğer taraftan renk olarak turuncuyu seçen yaratıcılar da siyaset üzerinde etki yaratarak dikkatleri üzerlerine çektiler ve Grand Prix’ler ile taçlandırıldılar.

Grand Prix alan ödülleri incelediğimizde tabii ki sosyal sorumluluk kampanyalarının her zamanki gibi öne çıktığını, büyük ödül ve çok ödül almanın olmazsa olmaz bir koşulu olduğunu görsek de cesa­retle siyasi duruş sergileyen, toplum üzerinde etki yaratan ve bu yolda Grand Prix alan işlerin sayısı hiç de az değil.

“Truth” gibi jenerik bir kelimeyi bile sahiplene­bilecek kadar cesur işler yapan New York Times kampanyası hem Film hem de Film Craft kategori­lerinde büyük ödülü aldı. An-Nahar Gazetesi siya­setçilerin çalışmadığı bir ortamda biz de çalışmıyo­ruz diyerek gazetenin bir sayısını içerik ve reklam olmadan çıkararak Basın kategorisinde büyük ödülü aldı. Nike Amerikan Milli Marşı okunurken azınlıklar konusuna dikkat çekmek için ayağa kalk­mayan Colin Kaepernick’i (Trump’a rağmen) kul­lanarak Açıkhava kategorisinde büyük ödülü aldı. PR kategorisinde tamponlar üzerindeki yüksek vergiyi değiştirmek için bir protesto projesi olarak tasarlanan The Tampon Book büyük ödülü aldı. Polonya’daki yerel bir porno dergisini satın alarak kapatan ve farklı içerikli son sayısıyla tiraj rekoru kırarak Glass Lion for Change kategorisinde büyük ödülü alan Son Sayı projesini bile siyasi bir proje olarak görebiliriz.

Yaratıcılığın siyaset üzerindeki etkisi artıyor

İtfaiye görevlilerinin cesaretlerinin yanında rek­lamcıların cesaretinden bahsetmenin komik ve ge­reksiz olduğunu düşünenler olsa da bu görüşe ka­tılmıyorum. Yaratıcı endüstrinin cesur olmadan da hayatına devam etme şansı olduğu için cesur olmak bir seçim ve bu seçimi kutlamak gerekir, onurlan­dırmak gerekir. İşte bu yüzden Cannes Lions gibi festivaller önemli ve değerli olmaya devam edecek.

Özetle siyasetin içinde yaratıcılığın yükseldiği, yaratıcı dünyanın da siyaset üzerindeki etkisinin arttığı bir dünyadayız. Dünyanın cesur siyasetçile­re ve cesur iletişimcilere hiç olmadığı kadar ihti­yacı var. Siyaset tarafında Türkiye’de yaşadığımız hareketlenme güzel. Oluşan ve yayılan enerjinin Türkiye’nin turuncu ekonomisine doğru akmasını sadece dilemiyoruz, aynı zamanda heyecanla bek­liyoruz.

Siyasetin içinde yaratıcılığın yükseldiği, yaratıcı dünyanın da siyaset üzerindeki etkisinin arttığı bir dünyadayız. Dünyanın cesur siyasetçilere ve cesur iletişimcilere hiç olmadığı kadar ihtiyacı var. Siyaset tarafında Türkiye’de yaşadığımız hareketlenme güzel. Oluşan ve yayılan enerjinin Türkiye’nin turuncu ekonomisine doğru akmasını sadece dilemiyoruz, aynı zamanda heyecanla bekliyoruz.

1 Beyaz yakalının sessiz çığlığı: "Tükenmişlik"ten kaçış var mı?
Beyaz yakalının sessiz çığlığı: “Tükenmişlik”ten kaçış var mı?
2 Bentley, 100 yılı aşkın tarihindeki en büyük logo değişikliğini yaptı
Bentley, 100 yılı aşkın tarihindeki en büyük logo değişikliğini yaptı
3 Starbucks’ı Çin’de tahtından indiren Luckin Coffee, şimdi ABD pazarında
Starbucks’ı Çin’de tahtından indiren Luckin Coffee, şimdi ABD pazarında
4 İkinci el otomobil pazarının Z raporu...
İkinci el otomobil pazarının Z raporu…
5 Suriyeliler dönmek istemiyor! Nedeni ise Suriye değil...
Suriyeliler dönmek istemiyor! Nedeni ise Suriye değil…
Güncel Haberler
Spotify 18 dolarlık yeni modeli üzerinde çalışıyor
Spotify’dan Rekabet Kurulu’nun başlattığı incelemeye ilişkin ilk açıklama geldi…
Özge Akçizmeci yazdı: "Bu yıl Cannes Lions’tan neler öğrendik?"
Özge Akçizmeci yazdı: “Bu yıl Cannes Lions’tan neler öğrendik?”
Konut talebinde bayram etkisi: Satılıkta düşüş, kiralıkta artış
Konut talebinde bayram etkisi: Satılıkta düşüş, kiralıkta artış
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Türk sanatçılar 2024’te Spotify'dan 2 milyar TL telif geliri elde etti 
Haberler
Türk sanatçılar 2024’te Spotify’dan 2 milyar TL telif geliri elde etti 
Sena Tufan
2 hafta önce
AI döneminde güç, cevapta değil sorgulamada
Haberler
AI döneminde güç, cevapta değil sorgulamada
Marketing Türkiye
4 Mayıs 2025
Mayıs ayının en çok konuşulan oyuncuları
Haberler
Mayıs ayının en çok konuşulan oyuncuları
Nafizcan Önder
3 hafta önce
Neolokal, 4. kez World’s 50 Best listesine seçildi
Haberler
Neolokal, 4. kez World’s 50 Best listesine seçildi
İrem Alimoğlu
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.