23 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Dünya basını Tasarım Günleri’nde buluşuyor

Marketing Türkiye
14 Mayıs 2012
2 dk okuma
Zaman Gazetesi’nin dünyaca ünlü isimleri bir araya getirdiği, tasarım ekolü haline gelen +1T Gazete Tasarım Günleri 19 Haziran’da başlıyor. Bu yıl yedincisi düzenlenen ve 26 Haziran tarihine kadar sürecek olan +1 T Gazete Tasarım Günleri Zaman Gazetesi’nin merkez binasında gerçekleşecek. Seminerde, tasarımın geleceği masaya yatırılacak. Turkiye ve yurt dışından gelecek konuşmacılar arasında yer alan Yayın Yönetmenleri, Kreatif Direktör, Grafik editörü, illüstratör, karikatürist, fotoğrafçılar, grafik tasarımcılar, görsel yönetmenler gazete tasarımının inceliklerini öğrencilerle paylaşacak. Seminerde derslerin yanı sıra, atölye çalışmaları, söyleşiler, portfolyo değerlendirme ve belgeseller de yer alacak. Oluşturulan interaktif seminer ortamında geleceğin gazete tasarımcıları sorularını ilgililere rahatlıkla yöneltebilecek. Bu yıl önce çıkan konular arasında gazeteler ve gazete tasarımı için can simidi gözüyle bakılan iPad gazeteciliği başı çekiyor. The Guardian Gazetesi için tasarladığı web sitesi ve iPad çözümlemesiyle dikkatleri çeken Kreatif Direktör Mark Porter basılı gazetenin yanı sıra iPad gibi tablet ürünler için gazete tasarımının inceliklerini dinleyicilerle paylaşacak. İllüstrasyonlarıyla Time, Newsweek, New Yorker, Rolling Stone, New York Times gibi dünyaca ünlü yayınların kapaklarını ve sayfalarını resimleyen Kanadalı sanatçı Anita Kunz Türkiye’de ilk kez öğrencilere eğitim verecek. The New York Times, GQ, Sony Music, Random House Publishing ve daha birçok gazete ve dergide çalışmaları yayınlanan ödüllü İllüstratör Kunz tecrübelerini öğrencilerle paylaşacak.
Dünya genelinde gelişimini tamamlayıp belli bir noktaya gelen ancak Türkiye’de hak ettiği önemi kazanamayan infografik konusunu anlatmak için bu alanın en önde gelen isimleriden USA Today Gazetesi eski grafik editörü Jeff Goertzen konuyu hem teorik ders anlatımıyla açıklayacak hem de atölye çalışmasıyla pratiğe dökecek. Fotoğraf dünyasının ustaları Eric Bouvet, Gael Turine ve Samuel Bollendorff haber fotoğrafçılığının yanı sıra multimedya konusuna dair detayları dinleyicilere aktaracak.  Yurt dışından gazetecilerin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen sektör temsilcileri de bilgi ve birikimlerini gazete tasarımına ilgi duyan gençlerle paylaşacak. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, Gazeteci Cüneyt Özdemir, Karikatürist Salih Memecan, Grafik Tasarımcı Bülent Erkmen, MSGSÜ Grafik Bölüm Başkanı Prof. Ayşegül İzer, Yazar M. Nedim Hazar, Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, Öğretim Görevlisi Savaş Çevik, Zaman Gazetesi Tasarım koordinatörü Selim Şimşiroğlu, Hürriyet Gazetesi Görsel Danışmanı Reha Erdoğan, Sabah Gazetesi Görsel Yönetmeni Ömer Bahar, Radikal Gazetesi Görsel Yönetmeni Sertaç Bala, Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, Medya ve Yayıncılık Uzmanı Barış Özcan seminerde eğitim verecek isimler arasında.

 

1 Marketing Türkiye, İletişim Fakülteleri Dekanları Konseyi ve TÜHİD ile üniversite öğrencileri için “Askıda Dergi” uygulamasını başlatıyor
Marketing Türkiye, İletişim Fakülteleri Dekanları Konseyi ve TÜHİD ile üniversite öğrencileri için “Askıda Dergi” uygulamasını başlatıyor
2 Bülent Gökdemir yazdı: A101- Carrefour kararında rekabetin sınırları nerede başlıyor?
Bülent Gökdemir yazdı: A101- Carrefour kararında rekabetin sınırları nerede başlıyor?
3 Mobilya otomobili geride bıraktı: Tüketicinin yeni önceliği “yaşam alanı”
Mobilya otomobili geride bıraktı: Tüketicinin yeni önceliği “yaşam alanı”
4 Tüketicinin yeni lüksü: Daha sağlıklı bir yaşam...
Tüketicinin yeni lüksü: Daha sağlıklı bir yaşam…
5 ChatGPT Ads Avrupa’ya açılıyor: 31 ülkede reklam dönemi başlıyor
ChatGPT Ads Avrupa’ya açılıyor: 31 ülkede reklam dönemi başlıyor
Güncel Haberler
Markaların yüzde 77’si AVM’lerle karşı karşıya
Markaların yüzde 77’si AVM’lerle karşı karşıya
1 Eylül öncesi taşınma telaşı başladı: Şehre göre fatura yüzde 52 değişiyor
1 Eylül öncesi taşınma telaşı başladı: Şehre göre fatura yüzde 52 değişiyor
Evler spor salonuna dönüşüyor: Fitness ürünlerine talep yüzde 60 arttı
Evler spor salonuna dönüşüyor: Fitness ürünlerine talep yüzde 60 arttı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Haziran'da otomobilde zam şampiyonu elektrikliler oldu!
Haberler
Haziran’da otomobilde zam şampiyonu elektrikliler oldu!
Marketing Türkiye
18 Temmuz 2026
Netflix'ten yapay zekaya dev yatırım: Ben Affleck'in şirketine 587 milyon dolar ödendi
Haberler
Netflix’ten yapay zekaya dev yatırım: Ben Affleck’in şirketine 587 milyon dolar ödendi
Marketing Türkiye
20 Temmuz 2026
Perakende devinden dikkat çeken bisiklet reklamı
Haberler
Perakende devinden dikkat çeken bisiklet reklamı
Marketing Türkiye
3 Haziran 2026
Elektrikli araç pazarı büyüyor: Avrupa satışlarında rekor
Haberler
Elektrikli araç pazarı büyüyor: Avrupa satışlarında rekor
Marketing Türkiye
10 Temmuz 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.