16 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
İş toplantılarının geleceğini bu teknolojiler şekillendirecek!
Haberler

İş toplantılarının geleceğini bu teknolojiler şekillendirecek!

Marketing Türkiye
9 Aralık 2020
2 dk okuma

Kopan konferans bağlantıları, açık unutulan kamera ve mikrofonlarla bu yıl çoğu insan evden çalışmanın teknolojik zorluklarıyla fazlasıyla yüzleşti. Bu sebeple kullanıcılar artık daha pratik ve güvenli uygulamalar arıyor. Kullanıcıların bu ihtiyacı Google Meet, Webex ve Zoom gibi teknoloji devlerini de amansız bir inovasyon yarışına soktu.

Pandemiden önce video konferans ve diğer uzaktan çalışma araçları pek kullanılmıyordu. Bu yıl ise online toplantı uygulamaları kelimenin tam anlamıyla iş dünyasının can damarına dönüştü.  Öyle ki pandemi sonrasında uzaktan çalışma teknolojileri pazarının önemli ölçüde büyüyeceği tahmin ediliyor. Birçok şirket hibrit bir çalışma modeli oluşturmayı planlıyor, bazılarıysa çalışanlara kalıcı olarak evden çalışma seçeneği sunacaklarını söylüyor. Canlı konferans uygulamaları de yeni araçlarla uzaktan çalışmayı keyifli hale getirecek inovasyonlara imza atıyor.

Webex’ten hızı ve dikkati arttıran teknolojiler

Sözlü komutla telefon görüşmesini kolayca video görüşmesine dönüştüren bir araç sunan Webex, kağıt hışırtısı ve yüksek sesle yazı yazma gibi yaygın sesleri tanıyarak bastıran bir “gürültü engelleme” özelliğine sahip. Webex aynı zamanda arama transkriptleri oluşturarak kaçırılan bir toplantıya yetişmeyi kolaylaştırıyor ve ayrıca, işitme engelli kişilerin sanal toplantılara katılmasını kolaylaştıracak bir alt yazı ekliyor.
Webex’in 2021 yılı için geliştirmekte olduğu özellikler ise şöyle:
  • Toplantı katılımcıları elleriyle bir “beğenme” işareti yapabilecekler ve Webex’in yapay zekası bu hareketi, herkesin görmesi için bir simge oluşturacak.
  • Konuşmacının farklı bir dil kullandığı toplantılar için gerçek zamanlı çeviri, yazı şeklinde sunulacak. Her toplantı katılımcısı istediği dili seçebiliyor olacak. Özellik, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Mandarin, Portekizce, Arapça, Rusça, Felemenkçe ve Japonca dillerini destekleyecek.
  • Yuvarlak masa toplantı şablonu kullanılabilecek. Örneğin, her katılımcı, herhangi biri iki kez konuşmadan önce bir kez konuşma fırsatına sahip olacak.

Google Meet “Ara Odaları” özelliğiyle özel görüşmeleri destekliyor

Google Meet, önemli bir özellik olan “Ara Odaları” ile toplantı sırasında özel görüşmeler yapılabilmesine olanak sağlıyor. Google, katılımcıların birden çok küçük toplantıya ayrılmalarına ve belirli bir süre sonra ana çağrıya yeniden katılmalarına olanak tanıyan bir özellik olan “Ara Odaları” güncellemesini duyurmuştu. Önceden Ara Odaları yalnızca G Suite Enterprise for Education müşterileri tarafından kullanılabiliyordu. Yeni güncellemeyle Google Meet, arama başına 100 ara odayı destekliyor; bu, Zoom  veya  Teams tarafından desteklenen oda sayısının iki katı.

Zoom sanal arka planla kurum kültürünü besliyor

Zoom sanal arka plan aracıyla katılımcı veya toplantı sahiplerinin arka planlarını değiştirmesini destekliyor. Sanal arka plan özelliği toplantılarda kurum kültürünü yaşatmak adına şirketler tarafından sıkça kullanılıyor. Uzaktan destek özelliğiyle katılımcılar birbirinin ekranını kontrol edebiliyor ve toplantı öncesi bekleme odalarında zaman geçirebiliyorlar.

google meet Teknoloji uzaktan çalışma Webex Yapay Zeka ZOOM
1 Meta'dan tartışmalı AI hamlesi: Instagram fotoğrafları yapay zeka üretimine açıldı
Meta’dan tartışmalı AI hamlesi: Instagram fotoğrafları yapay zeka üretimine açıldı
2 "Karmaşanın ritmi" Marketing Türkiye Temmuz-Ağustos sayısında!
“Karmaşanın ritmi” Marketing Türkiye Temmuz-Ağustos sayısında!
3 Elektrikli araç pazarı büyüyor: Avrupa satışlarında rekor
Elektrikli araç pazarı büyüyor: Avrupa satışlarında rekor
4 E-ticarette yeni rekabet alanı: Deneyim, ürünün önüne geçiyor
E-ticarette yeni rekabet alanı: Deneyim, ürünün önüne geçiyor
5 İş dünyasında haftanın atamaları ( 4-10 Temmuz)
İş dünyasında haftanın atamaları ( 4-10 Temmuz)
Güncel Haberler
IKEA'dan sık taşınanlara özel koleksiyon: Kamyonda değil, elde taşınıyor
IKEA’dan sık taşınanlara özel koleksiyon: Kamyonda değil, elde taşınıyor
Rekabet Kurulu'ndan Cargill'in PNS'yi devralmasına koşullu onay
Rekabet Kurulu’ndan Cargill’in PNS’yi devralmasına koşullu onay
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (10-16 Temmuz)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (10-16 Temmuz)
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Bir ürün olarak ambalaj: Korozo Group küresel büyümenin kurallarını yeniden yazıyor
Haberler
Bir ürün olarak ambalaj: Korozo Group küresel büyümenin kurallarını yeniden yazıyor
Advertorial
20 Mayıs 2026
Pazarlama ve reklam sektöründe yapay zeka ikilemi: Fırsat mı tehlike mi?
Haberler
Pazarlama ve reklam sektöründe yapay zeka ikilemi: Fırsat mı tehlike mi?
Gülben Dikmen
13 Mayıs 2026
Gerety Awards, Cannes'ta küresel yaratıcılık ekosistemini bir araya getirdi
Haberler
Gerety Awards, Cannes’ta küresel yaratıcılık ekosistemini bir araya getirdi
Sena Tufan
1 hafta önce
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun...
Haberler
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun…
Marketing Türkiye
2 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.