8 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Clipkit’ten reklamcılık çözümleri

Marketing Türkiye
19 Kasım 2013
2 dk okuma

Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde video reklamcılık konusunda yeni teknolojiler geliştiren clipkit, geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki ofisini açtı.

2008 yılında Almanya’nın Coburg şehrinde iki vizyon sahibi girişimci (Cengiz Kurt ve Werner Vollert) tarafından kurulan clipkit, kısa zamanda Almanya’nın en hızlı büyüyen bağımsız online video şirketlerinden biri haline gelerek merkezini Berlin’e taşıdı ve müşteri portföyüne onlarca markayı katmayı başardı.

2010 yılında Oldenburg merkezli yatırımcı ağı Nordwest-Zeitung Verlagsgesellschaft’a yatırımcı olarak katılan clipkit, 2012 yılında Deutsche Telekom AG, IBB Beteiligungsgesellschaft Holding’den yatırım almayı başarmıştı. Şimdilerde Avrupa’daki genişleme planı doğrultusunda yeni pazarlara açılan clipkit, Türkiye’yi de bu açılımın ilk halkalarından biri olarak belirledi.

clipkit ne yapıyor?
clipkit, markaların video reklam performansını kendi geliştirdiği teknolojilerle artırmayı amaçlayan bir teknoloji şirketidir. Online ve mobil web sitelerindeki ortamları tanıyarak online video alanlarında reklam modellerine ve syndication teknolojisine sahip olan clipkit, Sony Music ve Agance France Press gibi şirketlerle yaptığı iş ortaklıkları sonucunda 150 bin‘den fazla video içeren bir içerik havuzuna da sahip.
clipkit oluşturduğu video oynatma teknolojisi sayesinde reklam verenleri, yayıncıları ve içerik sahiplerini en etkin şekilde biraraya getirerek maksimum fayda elde etmelerini sağlıyor.

Reklam verenler oluşturdukları özel video kanalları sayesinde hedef kitlelerine doğrudan ulaşabiliyor, yayıncılar ise informatif’te de eğlenceli içeriklerle web sitelerinin değerini günden güne artırıyor. Üstelik bunu yaparken hiçbir ekstra ücret ödemek zorunda kalmıyorlar. Yayıncıların tek yapması gereken clipkit’in 150 binden fazla videonun yer aldığı video havuzundan kendilerine uygun içeriği seçmek.

clipkit’in pazarındaki hedeflerine ilişkin olarak şirketin Türkiye Genel Müdürü Esra Erden Özkan şunları söylüyor: “Video reklamcılık Türkiye dijital pazarında hızla büyüyen alanlardan biri. Bu alana yapılan yatırımlar açısından 2012 yılının ilk altı ayıyla bu yılın ilk altı ayını karşılaştırdığımızda yüzde 96’dan fazla bir büyüme olduğunu görüyoruz ve bu oran Avrupa’nın birçok ülkesinden kat kat daha fazla. Türkiye clipkit’in uzun zamandır gözlemlediği ve yatırım planlarına aldığı bir ülkeydi. 2013 yılında ise yatırım kararımız netleşti ve Türkiye’deki ilk ofisimizi açtık. Amacımız Avrupa’da öncülük ettiğimiz teknolojilerimizi ve reklam modellerimizi Türkiye’ye getirerek buradaki markaların en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak. Yakın zamanda video reklamcılık alanında geliştirdiğimiz birçok yeni teknolojiyle Türk dijital pazarına yepyeni bir soluk getireceğimizi düşünüyoruz. 2013 yılında comScore’un aylık video sıralamasında ilk 10’a yerleşen clipkit, 2014 yılında açılan yeni ofisleriyle bu başarısını kat be kat artırmayı hedefliyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki reklam veren, yayıncı ve içerik sahipleriyle verimli iş ortaklıkları kuracağımıza inancımız tam. ”

1 Yılın İnovatif Ürünleri'nde başvuru tarihi 6 Şubat'a uzatıldı!
Yılın İnovatif Ürünleri’nde başvuru tarihi 6 Şubat’a uzatıldı!
2 Yapay zeka adaptasyonunda dünya haritası yeniden çiziliyor: Türkiye kaçıncı sırada?
Yapay zeka adaptasyonunda dünya haritası yeniden çiziliyor: Türkiye kaçıncı sırada?
3 "Yılın İtibarlıları" ödüllerine kavuştu
“Yılın İtibarlıları” ödüllerine kavuştu
4 Z kuşağı ebeveynlerinden daha az zeki olan ilk nesil!
Z kuşağı ebeveynlerinden daha az zeki olan ilk nesil!
5 Türkiye’de çalışanlar ince bir buz üstünde: Genel esenlik skoru 100 üzerinden 54,8!
Türkiye’de çalışanlar ince bir buz üstünde: Genel esenlik skoru 100 üzerinden 54,8!
Güncel Haberler
İltifat ederken "incitiyor" olabilirsiniz! İşte söylenmemesi gereken o sözler...
İltifat ederken “incitiyor” olabilirsiniz! İşte söylenmemesi gereken o sözler…
Modada E-ticaretin Geleceği Raporu: "Rakiplerin bakmadığı yerlere odaklanın"
Modada E-ticaretin Geleceği Raporu: “Rakiplerin bakmadığı yerlere odaklanın”
Kadınlar kariyer yolculuğuna "kırık basamaklar"la başlıyor! 
Kadınlar kariyer yolculuğuna “kırık basamaklar”la başlıyor! 
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Yemek kartları ayın ikinci haftasından sonra cüzdandan çıkmıyor!
Haberler
Yemek kartları ayın ikinci haftasından sonra cüzdandan çıkmıyor!
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Hepsiburada, 2030’a kadar 120 bin girişimci kadını e-ticarete kazandıracak
Haberler
Hepsiburada, 2030’a kadar 120 bin girişimci kadını e-ticarete kazandıracak
Marketing Türkiye
18 Aralık 2025
Reklamcılar Platformu: Yeni mezun bir reklamcının başlangıç ücreti en az 63 bin TL olmalı!
Haberler
Reklamcılar Platformu: Yeni mezun bir reklamcının başlangıç ücreti en az 63 bin TL olmalı!
Sena Tufan
4 hafta önce
The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
Haberler
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
Marketing Türkiye
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.