26 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Cisco: Geleceğin dünyasını “Ağ Uzmanları” yönetecek

Marketing Türkiye
16 Kasım 2013
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

Modern dünyanın giderek internet temelli bir teknoloji altyapısına kavuştuğuna dikkat çeken Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali, “Fabrikalardaki makinelerden ev eşyalarına, trafik ışıklarından günlük hayatımızda kullandığımız cihazlara kadar her şey internete bağlı ve birbiri ile haberleşebiliyor. Böyle bir evrende cihazlar bizim yerimize düşünebiliyor ve karar verebiliyor. Örneğin eve gelme saatinize göre çalışmaya başlayan soğutucular ya da eksikleri belirleyerek sizin yerinize internetten sipariş verebilen buzdolapları ve daha fazlası artık mümkün. Böyle bir ekosistemde ortaya çıkacak yeni işleri ve süreçleri kurmak ve yönetmek ise ağ uzmanlarına kalıyor” dedi.

Türkiye’nin ağ uzmanı ihtiyacı artıyor
Cinali, Cisco’nun desteğiyle IDG (International Data Group) tarafından Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Pakistan’ı kapsayan bölgede 574 bilgi teknolojileri yöneticisiyle yapılan anketin, Türkiye’deki ağ uzmanı ihtiyacının giderek arttığını ortaya koyduğunu belirtti. Araştırmaya ilişkin bilgi veren Ümit Cinali, bölgedeki ağ uzmanı ihtiyacının mevcut arzın çok üzerinde olduğunu ve Türkiye’de ise 2012 sonu itibariyle mevcut talebe göre 10 bin 300 kişilik, yani yüzde 17’lik ağ uzmanı açığı bulunduğunu kaydetti. Sözlerini sürdüren Cinali, “Araştırma bu açığın 2016’da 37 bin 200’e yani yüzde 35’e yükseleceğini gösteriyor. Araştırmaya Türkiye’den katılan 119 bilgi teknolojileri yöneticisi, önümüzdeki dönemde ağ uzmanı istihdam edeceklerini belirtti” dedi.

Cisco’nun küresel sosyal sorumluluk projesi: Cisco Networking Academy
“Cisco Networking Academy”nin Cisco’nun dünyada 1997 yılından bu yana uyguladığı sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyen Ümit Cinali, “Bilişim ve bilgisayar ağları konusunda eğitimli uzmanların sayısının artırılması amacını taşıyan bu projeyi 2000 yılından bu yana Türkiye’de de uyguluyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve devlet kurumları ile ortak çalışmalar yaparak bugüne kadar 37 bin 500’ün üzerinde kişiye eğitim verdik” dedi.

Katılımcıların yüzde 25’i kadın
Cinali, şöyle devam etti: “Tüm dünyada ağ teknolojileri konusunda yaşanan uzman sorununa çözüm üretebilmek ve bilişim sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Networking Academy faaliyetlerini, bulunduğumuz ülkelerin sosyal ve ekonomik dönüşümüne katkıda bulunma anlayışımız kapsamında yürütüyoruz. Katılımcılara iş hayatına yönelik güncel bilgi ve beceriler sağlayan mesleki bir eğitim programı olan Networking Academy, ‘yaşam boyu öğrenme’ esasına göre bilgisayar ağı uzmanlarının tüm kariyerleri boyunca gelişimlerini destekliyor. Networking Academy, uluslararası olarak başarısı kanıtlanmış bir karma e-öğrenme uygulaması olarak ilgi görüyor. Sınıf ortamı ve çevrimiçi materyallerin bir araya getirildiği eğitim modeli, kolay uygulanabilir olması ile de kurumlar tarafından tercih ediliyor. Networking Academy olan kurumlar, bu canlı laboratuar ortamında e-öğrenme teknolojisinin son noktasını paylaşıyor. Katılımcılarımızın yüzde 25’inin kadın olması da bizi ayrıca gururlandırıyor. Kadınlarımıza teknoloji alanında istihdam için fırsat yaratmaya çalışıyoruz.”

Türkiye’den bir başarı hikâyesi
Networking Academy kendi içinden başarı hikâyeleri de çıkarıyor diyen Cinali, sözlerini şöyle sürdürdü: “Örneğin, 24 Eylül tarihinde gerçekleştirilen ve Avrupa, Orta Doğu ile Afrika (EMEA) Bölgesi’ni kapsayan uluslararası CCNA NetRiders yarışmasını İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinden Musa Aydın birincilikle bitirdi ve hepimizi gururlandırdı. Musa Aydın, Ocak ayındaki ABD ziyaretinde Cisco yöneticileriyle bir araya gelecek.”

1 Yapay zeka bilen çalışanın ücret avantajı yüzde 62’ye ulaştı
Yapay zeka bilen çalışanın ücret avantajı yüzde 62’ye ulaştı
2 14. Baykuş Ödülleri’nde 32 proje ödüllendirildi
14. Baykuş Ödülleri’nde 32 proje ödüllendirildi
3 LEAD Network Türkiye’den iş hayatında eşitlik için "rol model" vurgusu
LEAD Network Türkiye’den iş hayatında eşitlik için “rol model” vurgusu
4 İş dünyasında haftanın atamaları (19-25 Eylül)
İş dünyasında haftanın atamaları (19-25 Eylül)
5 Hibrit çalışma dönemi resmen başladı: Uzaktan çalışılacak günler sözleşmeye girecek
Hibrit çalışma dönemi resmen başladı: Uzaktan çalışılacak günler sözleşmeye girecek
Güncel Haberler
Yapay zeka bilen çalışanın ücret avantajı yüzde 62’ye ulaştı
Yapay zeka bilen çalışanın ücret avantajı yüzde 62’ye ulaştı
14. Baykuş Ödülleri’nde 32 proje ödüllendirildi
14. Baykuş Ödülleri’nde 32 proje ödüllendirildi
LEAD Network Türkiye’den iş hayatında eşitlik için "rol model" vurgusu
LEAD Network Türkiye’den iş hayatında eşitlik için “rol model” vurgusu
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Liderler “Executive Dialogues”ta bir araya geldi
Haberler
Liderler “Executive Dialogues”ta bir araya geldi
Marketing Türkiye
21 Ağustos 2026
Türkiye’de her 9 şirketten yalnızca biri sürdürülebilir değer yaratıyor!
Haberler
Türkiye’de her 9 şirketten yalnızca biri sürdürülebilir değer yaratıyor!
Gülben Dikmen
8 Ağustos 2026
ChatGPT’nin reklam geliri 1 milyar dolara ulaştı
Haberler
ChatGPT’nin reklam geliri 1 milyar dolara ulaştı
Marketing Türkiye
4 hafta önce
Pringles, ikonik cipsini mini boyutuyla piyasaya sürdü
Haberler
Pringles, ikonik cipsini mini boyutuyla piyasaya sürdü
Sena Tufan
29 Temmuz 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.