18 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
CHA muhabiri ve kameramanı AVEA toplantısından yaka paça atıldı
Haberler

CHA muhabiri ve kameramanı AVEA toplantısından yaka paça atıldı

Marketing Türkiye
21 Nisan 2015
2 dk okuma

AVEA‘nın sosyal sorumluluk projesi Günışığı Projesi‘nin tanıtıldığı etkinliği takip etmek için Four Seasons Otel’e giden Cihan Haber Ajansı ekibi, otel ve AVEA organizasyon görevlileri tarafından ‘akreditasyonları olmadığı’ gerekçesiyle otelden dışarı atıldı.

Emine Erdoğan‘ın da katıldığı AVEA’nın etkinliğinde, Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın ve kameraman Mehmet Küçük önce kapı girişinde içeri alınmadı, ardından ‘Cumhurbaşkanlığı özel kalemden bilgi geldi, geçiş yapabilirsiniz’ denilerek içeri alındı. Etkinliğin düzenlendiği salonda diğer basın mensuplarıyla birlikte konuşmacıları beklemeye koyulan Cihan Haber Ajansı ekibi, bir süre sonra aynı kişiler tarafından tekrar dışarı alınmak istendi.

Akreditasyonları olmadığı gerekçesiyle etkinlikten dışarı çıkarılmak istenen CHA görevlilerine yalnızca bir gazeteciden destek gelmesi de dikkatleri çekti. Hüseyin Aydın, kendilerini dışarı çıkarmaya çalışan Avea Kurumsal İletişim Müdürü Süheyla Akbulut ve Vaye İletişim Organizasyon’un sahibi Metin Gım’dan gerekçelerini ve neden böyle davrandıklarını ısrarla sormasına rağmen bir cevap alamadı. Alabildikleri tek yanıt, kendilerini dışarı çıkarmak isteyen görevlilerin de bu şekilde direktif aldıkları ve akreditasyonlarının olmadığıydı. Davetlilerin ve basın mensuplarının önünde Hüseyin Aydın ve Mehmet Büyük otel görevlilerinin de müdahalesiyle yaka paça dışarı çıkartıldı. Bu süre boyunca sarı basın kartı elinde olan Hüseyin Aydın, hiçbir gerekçe gösterilmeden etkinlikten dışarı atılmaları sonrası gözyaşlarını tutamadı.

Olayla ilgili CHA kameramanının çektiği görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırırken konu Twitter’da da trending topic oldu.

Bu olay sonrası Basın Konseyi bir açıklama yaparak ‘olayın basın özgürlüğüne bir darbe olduğunu’ vurguladı.

Basın Konseyi’nin tam açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı AVEA Günışığı programını takip etmek isteyen Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın’ın güç kullanılarak dışarı çıkarılması kabul edilemez.

Bir lider eşinin katıldığı programlar, elbette kamuya açıktır ve şeffaf toplantılardır. Özel olmayan bu ve bunun gibi toplantılarda, gazetecilerin programları izlemelerinin yasaklanması; basın özgürlüğü adına, halkın haber alma hakkını engellemektedir. Gazetecilerin, görevleri başında alıkonulmasını kınıyoruz. Basında ayrımcılığa karşı olduğumuzu tekrarlıyoruz.”

Sosyal medyada da geniş yankı bulan bu olay sonrası Twitter’da #AVEAyıkınıyorum hashtag’i ile binlerce tweet atıldı, meslektaşlarının salondan atılmasına sessiz kalan gazeteciler de eleştirildi.

Hüseyin Aydın, sosyal medya hesabından da toplantıdaki olayları şu şekilde aktardı:

“Cihan Haber Ajansı olarak Emine Erdoğanın programından yaka paça dışarı çıkarıldık. Biz bunu hak edecek ne yaptık? Hiçbir gazeteci arkadaşımız bizi sahip çıkmadı. Yazıklar olsun. Herkes korkak olmuş. Meslek etiği diye bir şey kalmamış. Onlarca insanın içinden yaka paça çıkarılmak çok utanç verici. İnsanlar çok acımasız. Vicdan kararmış. AVEA sorumlusu bana aynen şöyle dedi: ‘Bu organizasyonu ben yaptım. Sizi davet etmedik. Dışarı çıkın’. Biz utanacak bir şey yapmadık bilen biliyor. Biz Türkiye için üzülüyoruz. Ülkemiz demokrasi ve özgürlük açısından en dip dönemi yaşıyoruz. Bize yapılan ne kadar baskı zulüm varsa hepsine saygıyla karşılık verdik. Duruşumuzu üslubumuzu hiç bozmadık. Emine Hanım’ın programında Bir saat boyunca hiç gerginlik yaşanmasın diye sessizce içeri alınmama gerekçesini öğrenmeye çalıştık. Sonra bizi içeri aldılar. Rencide etmek için sahnede onlarca kişinin gözünün önünde yaka paça dışarı çıkardılar. Görüntüler servis edilince göreceksiniz. Yaşadığımız üzücü olay sırasında yalnız sesini yükselten gazeteci Özkan Arslan oldu. Kendisine teşekkür ederim.”

Olayın yaşandığı süreç boyunca CHA kameramanı Mehmet Küçük kayıttaydı:

1 Dünya Kupası'nda bir ilk: Adı su molası, gerçekte reklam arası...
Dünya Kupası’nda bir ilk: Adı su molası, gerçekte reklam arası…
2 ChatGPT sokakta: OpenAI'dan şehirleri tuvale dönüştüren kampanya
ChatGPT sokakta: OpenAI’dan şehirleri tuvale dönüştüren kampanya
3 "Denetim kayyımı" atanan beyaz et markaları neyle suçlanıyor?
“Denetim kayyımı” atanan beyaz et markaları neyle suçlanıyor?
4 Bakanlıktan "vize garantisi" veren 6 firmaya reklam durdurma cezası!
Bakanlıktan “vize garantisi” veren 6 firmaya reklam durdurma cezası!
5 Taylor Swift, 2 milyar dolarlık servetiyle müzik tarihinin en zengin kadın sanatçısı oldu
Taylor Swift, 2 milyar dolarlık servetiyle müzik tarihinin en zengin kadın sanatçısı oldu
Güncel Haberler
Coca-Cola dolaplarında yeni dönem: Yüzde 35'i rakiplere ayrılacak...
Coca-Cola dolaplarında yeni dönem: Yüzde 35’i rakiplere ayrılacak…
Pazarlamanın yeni üçgeni: Veri, yapay zeka ve güven!
Pazarlamanın yeni üçgeni: Veri, yapay zeka ve güven!
Pazarlama kulisleri hareketli: Akbank’ta üst düzey bayrak değişimi iddiası!
Pazarlama kulisleri hareketli: Akbank’ta üst düzey bayrak değişimi iddiası!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Şeytan Prada, Papa Nike giyer!
Haberler
Şeytan Prada, Papa Nike giyer!
Sena Tufan
8 Mayıs 2026
Sinemada yapay zeka devrimi: "Gerçek Ötesi" İtalya’dan büyük ödülle döndü!
Haberler
Sinemada yapay zeka devrimi: “Gerçek Ötesi” İtalya’dan büyük ödülle döndü!
Nafizcan Önder
2 gün önce
"Denetim kayyımı" atanan beyaz et markaları neyle suçlanıyor?
Haberler
“Denetim kayyımı” atanan beyaz et markaları neyle suçlanıyor?
Marketing Türkiye
5 gün önce
Bakanlıktan "vize garantisi" veren 6 firmaya reklam durdurma cezası!
Haberler
Bakanlıktan “vize garantisi” veren 6 firmaya reklam durdurma cezası!
Gülben Dikmen
6 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.