4 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Cannes Lions Genç Aslanlar Yarışması’nda heyecan başlıyor!

Marketing Türkiye
9 Şubat 2012
2 dk okuma

Reklam ve iletişim dünyasının yaratıcılık mabedi Cannes Lions’un en dinamik bölümü Genç Aslanlar yarışmasının Türkiye elemeleri bu yıl Nisan ayında Akmerkez sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Festivalin Türkiye temsilcisi Doğan Burda ve Reklamcılık Vakfı organizasyonunda düzenlenecek yarışmada birinci gelen sekiz yaratıcı Cannes’da Türkiye’yi temsil edecek.

Genç Aslanlar Yarışması Türkiye elemelerinin iletişim, reklam ve pazarlama sektörlerin geleceğini oluşturacak gençleri keşfetmek açısından önemli olduğunu vurgulayan Doğan Burda Reklam Grup Başkanı ve Festival’in Türkiye Temsilcisi Vicky Habif şöyle dedi: “Genç Aslanlar yarışmasını Türkiye’deki yaratıcılığın geleceğine yatırım olarak görüyorum. Türkiye elemelerinde kazanan gençler Cannes Lions’ta dünya ölçeğinde yarışarak, bugüne kadar kazandıkları tecrübelerini sınıyorlar. Yaratıcılık sınırlarını zorlayıp Türkiye’yi temsil etme gibi apayrı bir heyecanla başarılı olmaya çalışıyorlar. Bu yarışmaya katılarak çok farklı bir deneyim kazanıyorlar. Bir yandan Festival’deki havayı solumak, diğer yandan da dünyanın en yaratıcı beyinleri ile yan yana oturup seminerleri izlemek onlara eşi benzeri olmayan bir ayrıcalık katıyor. İleride uluslararası yarışmalarda ödüller alarak Türkiye’nin adını dünyaya duyuracak gençlerin buradan çıkacağına inanıyorum.”

Türkiye elemelerinin sponsoru Akmerkez
Geçmişte olduğu gibi bu yıl da Reklamcılık Vakfı’nın desteğiyle düzenlenecek olan yarışmanın ana sponsoru Akmerkez, 6-7 Nisan’da genç yarışmacıları ağırlayacak. Basın dalında, gençler 24 saatlik bir zaman diliminde verilen brief doğrultusunda bir dergi ilanı hazırlayacaklar. Internet dalında yarışan ekiplerin amacı ise yine 24 saat içerisinde yaratıcı bir dijital çözüm üretmek olacak. Buna karşılık film ekipleri 48 saat içerisinde cep telefonlarında izlenebilen bir reklam filmi hazırlamak için heyecanlı bir koşuşturma içerisinde olacaklar. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “genç pazarlamacılar” kategorisinde ise yarışmacılar yaratıcılar ve iletişim/pazarlama profesyonellerinden oluşan bir jüriye en iyi reklam kampanyası briefini vererek festival biletlerin kapmaya çalışacak.

Dört kategoride birinci gelen ekiplerden sekiz kişi 59’ncusu 17-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’ne Akmerkez’in sponsorluğunda Doğan Burda’nın davetlisi olarak katılacak. Gençler, festivaldeki yarışmalarda Türkiye’yi temsil etme ayrıcalığının yanı sıra Cannes Lions’taki seminerler, atölye çalışmaları ve master class’lara katılabilecek ve aynı zamanda dünyanın en yaratıcı işlerini inceleme fırsatını bulacaklar.

1 2025'te YouTube'da en çok izlenen kanallar
2025’te YouTube’da en çok izlenen kanallar
2 2025’in en sevilen dizileri: Eşref Rüya, Prens’e karşı!
2025’in en sevilen dizileri: Eşref Rüya, Prens’e karşı!
3 Yılın İnovatif Ürünleri'nde başvuru tarihi 6 Şubat'a uzatıldı!
Yılın İnovatif Ürünleri’nde başvuru tarihi 6 Şubat’a uzatıldı!
4 NikeSKIMS’in yeni yüzü BLACKPINK’ten LISA oldu
NikeSKIMS’in yeni yüzü BLACKPINK’ten LISA oldu
5 Sydney Sweeney iç giyim dünyasına giriyor: SYRN sahnede
Sydney Sweeney iç giyim dünyasına giriyor: SYRN sahnede
Güncel Haberler
Netflix–HBO devralmasında kritik gün: ABD senatosu süreci zorlaştırıyor
Netflix–HBO devralmasında kritik gün: ABD senatosu süreci zorlaştırıyor
Dr. Ayşegül Çoruhlu’nun yapay zeka destekli dijital asistanı AI-Şegül Çoruhlu yayında!
Dr. Ayşegül Çoruhlu’nun yapay zeka destekli dijital asistanı AI-Şegül Çoruhlu yayında!
Clinique ve Crayola’dan renkli iş birliği: Mükemmellik yerine yaratıcılık ön planda
Clinique ve Crayola’dan renkli iş birliği: Mükemmellik yerine yaratıcılık ön planda
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Hyundai fabrikalarında insansı robot dönemi başlıyor
Haberler
Hyundai fabrikalarında insansı robot dönemi başlıyor
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Bağımsız medya hem okur hem de gelir kaybediyor! Olağan şüpheliler: Google, Facebook ve X...
Haberler
Bağımsız medya hem okur hem de gelir kaybediyor! Olağan şüpheliler: Google, Facebook ve X…
Marketing Türkiye
2 hafta önce
Honda'da yeni modeller yeni logolarla gelecek...
Haberler
Honda’da yeni modeller yeni logolarla gelecek…
Nafizcan Önder
3 hafta önce
Rekabet Kurumu’ndan TEMU açıklaması: “Bu aşamada soruşturma söz konusu değil”
Haberler
Rekabet Kurumu’ndan TEMU açıklaması: “Bu aşamada soruşturma söz konusu değil”
Nafizcan Önder
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.