2 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Bursa’da “markalaşma” konuşuldu

Marketing Türkiye
16 Nisan 2013
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

Marketing Anadolu Platformu, “Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri” ile Anadolu girişimcilerine markalaşma yolunu açmaya devam ediyor. Marketing Türkiye ve Marketing & Management Institute (MMI) işbirliğiyle hayata geçirilen “Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri”nin ikinci ayağında dünya çapındaki markaları temsil eden uzmanlar, Bursa’nın yerel işletmeleriyle buluştu. Ströer Kentvizyon ile Pepsi&Co Türkiye ana sponsorluğunda ve Unilever, Şekerbank, NT, Localtime desteğiyle gerçekleştirilen Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri’nde pazarlama disiplininin tüm bileşenleri tartışıldı. Yarım gün süren etkinliğin açılış konuşmasını Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni ve MMI Türkiye Başkanı Günseli Özen Ocakoğlu yaptı. Konuşmasında Mektep Eğitimleri’nin amacı hakkında bilgi veren Ocakoğlu, “Amacımız ülkemizde başlayan markalaşma hareketine katkı sağlamak ve ivme kazandırmak” dedi. “Sanayicinin satma riski yok, üretimini siparişle önceden belirliyor, yıllık bağlantılar yapıyor ancak küresel krizleri ve en büyük alıcısının da sıkıntıları olabileceğini göz ardı ediyor. Kendini anlatmıyor, bilen biliyor, pazarlama yatırımı yapmama gerek yok diye düşünüyor” diyen Ocakoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bursalı işadamı büyük markalara fason iş yapıyor yani diğer tanımıyla fasoncu. Bu kötü bir şey değil ancak fasonculuk emeğinizi daha ucuza satmak, hak ettiğinizi alamamak demek… Bildiğiniz üzere Turquality kaliteli üretim yapanlara markalaşma yolunu devlet desteğiyle açıyor. Program, markalaşma sürecine nasıl başlarım sorusunu hızlıca yanıtlıyor. Sadece Turquality yetkililerini aramak gerekiyor. Bursalı iş dünyası hâlâ küçük olsun, benim olsun yaklaşımında…  Oysaki yenidünya, birlikteliği dayatıyor. Küresel markalar tüm gücüyle saldırırken iyi ama küçük olmak yetmiyor. Birlikte iş yapmak ve daha büyük oynamak artık olmazsa olmaz görülüyor.” Ocakoğlu konuşmasının devamında Bursalı iş adamlarını Bursa adına bir araya gelmeye davet etti.

 

Cep Pazarlama Dizisi okurla buluştu
Ocakoğlu’nun ardından sözü alan Marka Danışmanı Cüneyt Devrim de “Geleceğinizi Şekillendirin, Markalaşın” adlı bir sunum gerçekleştirdi. Devrim, markalaşmayla ilgili önemli ipuçları verirken yerel markaların dijital mecraları nasıl kullanması gerektiğine dair önerilerde bulundu. Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri’nde markalaşma sürecinde medya planlama ve kullanımının önemini ise ARVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tezcan, Local Time Genel Müdürü Arzu Küfündür ve Ströer Kentvizyon Bursa Şube Müdürü Özgür Bayrak anlattı. Devamında küresel markaların yerelleşme stratejilerinden bahseden PepsiCo Türkiye İçecek Marka İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü Volkan Budak da yerelleşmenin öneminin altını çizdi. Unilever Müşteri Geliştirme ve Satış, Ticari Kategori Müdürü Berna Başak ise “Büyük Oluşumların Sürdürülebilir Hedefleri” konulu sunumunda  bir iş planı olarak sürdürülebilirliğin nasıl uygulanabileceğine değindi. 
Anadolu sanayicisinin kurumsallaşarak markalaşma sürecini başlatan Marketing Anadolu Platformu, etkinlikte aynı zamanda içinde Türkiye’den örneklerin yer aldığı ve yazarlarını pazarlama sektörünün profesyonellerinin oluşturduğu Cep Pazarlama Dizisi’ni de okurları ile buluşturdu. Anadolu girişimciliğini markalaşma süreciyle ileri aşamalara taşımayı hedefleyen eğitimlerde pazarlama disiplinin tüm bileşenleri tartışılmaya devam edecek. Eğitimlerin bir sonraki durağı ise 7 Mayıs’ta İzmir!

 

1 Ajans Reset: Yapay zeka dünyasında ajanslar nasıl dönüşecek?
Ajans Reset: Yapay zeka dünyasında ajanslar nasıl dönüşecek?
2 2027'nin rengi şimdiden belli oldu: Doğaya dönüşün yeni tonu “Grounded”
2027’nin rengi şimdiden belli oldu: Doğaya dönüşün yeni tonu “Grounded”
3 Ev temizliğinde rekabet buharlaşıyor!
Ev temizliğinde rekabet buharlaşıyor!
4 Fiyatlar arttı, talep geriledi: Özel yurtlarda aylık ücretler 80 bin TL’ye kadar çıktı!
Fiyatlar arttı, talep geriledi: Özel yurtlarda aylık ücretler 80 bin TL’ye kadar çıktı!
5 Türkiye’nin “gizli Black Friday”i: Okula dönüş
Türkiye’nin “gizli Black Friday”i: Okula dönüş
Güncel Haberler
Ağustos ayının en çok izlenen gazetecileri: Fatih Altaylı yeniden ilk üçte
Ağustos ayının en çok izlenen gazetecileri: Fatih Altaylı yeniden ilk üçte
Sanatın yeni küratörleri: Markalar
Sanatın yeni küratörleri: Markalar
Araştırma: Haluk Levent, STK'lere güveni ne kadar sarstı?
Araştırma: Haluk Levent, STK’lere güveni ne kadar sarstı?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Apple, 19 dolarlık parlatma bezinin fiyatını yarıdan fazla düşürdü
Haberler
Apple, 19 dolarlık parlatma bezinin fiyatını yarıdan fazla düşürdü
Marketing Türkiye
6 gün önce
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun...
Haberler
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun…
Marketing Türkiye
15 Temmuz 2026
Beş asistan, üç reyon: Türkiye'de yapay zeka hangi anne-bebek markalarını öneriyor?
Haberler
Beş asistan, üç reyon: Türkiye’de yapay zeka hangi anne-bebek markalarını öneriyor?
Sena Tufan
1 Ağustos 2026
Avrupa'da bir ilk: Fransa'dan 15 yaş altına sosyal medya yasağı
Sosyal Medya
Avrupa’da bir ilk: Fransa’dan 15 yaş altına sosyal medya yasağı
Nafizcan Önder
22 Temmuz 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.