12 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Bu yıl Twitter’da en çok ne konuştuk?
Haberler

Bu yıl Twitter’da en çok ne konuştuk?

Marketing Türkiye
5 Aralık 2018
3 dk okuma

Türkiye’de Twitter’ın 2018 sohbetlerine Survivor 2018 damga vurdu. Bu yılın Twitter’da en çok konuşulan dizisi Adını Sen Koy olurken Erkan Meriç ve Hazal Subaşı ise en çok konuşulan ikili olarak zirveye yerleşti. Twitter’ı bir anda etkisi altına alan ve ülke çapında gündem yaratan gurme yazar Vedat Milor’un menemen anketi ise şüphesiz yılın büyük olaylarından biri olurken Yıldız Tilbe’nin Sezen Aksu ile barıştığını ilan ettiği tweet’i en beğenilenler arasına girdi. Twitter, 2018’de yaşananları Tweet’lemek isteyenler için özel bir emoji de geliştirdi: #TwitterdaOldu hashtagiyle konuşmalara dahi olunduğunda özel bir emoji belirecek.

2018’in bitmesine çok az kaldı. İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bırakıyoruz. Milyonlarca insanı bir araya getiren Twitter, gündemi yakalamak için en iyi platform olmaya devam ederken bu yıl itibariyle Twitter’da en çok kullanılan hashtag #survivor2018 oldu. Çok sevilen yarışma bütün heyecanıyla izleyicileri ekran başına kilitlerken #survivor2018’i izleyen hashtag ünlü oyuncu Erkan Meriç oldu. Adını Sen Koy dizisinin ünlü oyuncusu Hazal Subaşı ise en çok kullanılan hashtag sıralamasında üçüncü olarak yer alırken yine Adını Sen Koy dizisi için kullanılan hashtag dördüncü sırada yer aldı.

İşte Twitter’ın Türkiye için paylaştığı verilere göre 2018’de en çok kullanılan hashtagler:

1- survivor2018
2- erkanmeriç
3- hazalsubaşı
4- adınısenkoy
5- siyahbeyazaşk

En çok konuşulan dizi: Adını Sen Koy
Eğlence kategorisinde ise en çok kullanılan hashtaglerde Survivor 2018 yer alırken sırasıyla Adını Sen Koy, Sen Anlat Karadeniz dizileri için kullanılan hashtagler en üst sıralarda yer aldı. Beğeni ile izlenen dizi Siyah Beyaz Aşk’ın efsane aşıkları Aslı ve Ferhat, zıt karakterleriyle izleyicilerin gönlünde taht kurdu ve bu iki karakter için kullanılan asfer hashtagi en çok kullanılan dördüncü hashtag oldu. Dizi oyuncusu Miray Daner ise hashtagiyle en çok konuşulanlar arasında beşinciliği aldı.
1- survivor2018
2- adınısenkoy
3- senanlatkaradeniz
4- asfer
5- miraydaner

Eğlence kategorisindeki sohbetlerde en fazla bahsi geçen ve etkileşime geçilen hesaplar ise şöyle:
1- sozdizi
2- SenAnlatKdeniz
3- billboard
4- bumasalbitmez
5- DirilisDizisi

Erkan Meriç sohbetlerin zirvesinde
Erkan Meriç ve Hazal Subaşı hashtagleri ile bu yılın en çok konuşulan ünlüleri olurken Survivor 2018’e katılan ikili Hilmi ve Murat’ın dostluğu ise #hilmur etiketi ile en çok konuşulanlar arasında üçüncü sırada yerini aldı. Sevilen dizi Fazilet Hanım ve Kızları’ndaki unutulmaz ikili Yağız ve Hazan için oluşturulan #yaghaz hashtagi ise en çok kullanılan dördüncü hashtag olurken oyuncu Birce Akalay da en çok konuşulanlar arasında beşinci sırada yerini aldı.

Menemenin soğanlı mı soğansız mı yapılacağına ilişkin gurme yazar Vedat Milör’ün anketi ise Twitter gündeminde kısa sürede zirveye yerleşirken şüphesiz ülke gündemini de değiştirmek üzere büyük ses getirdi.

Belki Twitter’da dünyayı kurtarmak mümkün değil ama en azından en büyük gastronomik problemimize(!) hemen burada noktayı koyabiliriz. Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?

— Vedat Milor (@vedatmilor) August 24, 2018

BTS sohbetlere damgasını vurdu

Sohbetlerde bahsi geçen ve en çok etkileşime geçilen Twitter hesaplarının başında ise dünyayı kasıp kavuran Koreli pop grubu BTS geldi. AHBAP Derneği Kurucusu, Twitter’ı oldukça aktif kullanan şarkıcı Haluk Levent ise resmi hesabıyla Twitter sohbetlerinde en fazla ismi geçen ikinci isim oldu. Onu Yıldız Tilbe, One Direction ve fenomen Danla Bilic takip etti. Yıldız Tilbe’nin Sezen Aksu ile barışmasını ilan ettiği tweet en beğenilenler arasına girdi.

2 ocak Tarihe geçsin pic.twitter.com/3fCl9thaTv

— Yıldız Tilbe (@YildizzTilbee) January 2, 2018

En çok konuşulan ve sohbetlerde sözü geçen hesapların başında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi hesabı geldi. Onu tcbestepe hesabı ve seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin hesabı takip etti. MHP Başkanı Devlet Bahçeli’nin hesabı da yine en çok bahsi geçen hesaplar arasında yer aldı.

 

2018 yılı Twitter’da dolu dolu geçti. Türkiye’de ve dünyada ne oluyorsa, aynı anda Twitter’da da oldu. Bu sene Twitter’da yaşananları paylaşmak isterseniz, #TwitterdaOldu hashtagiyle siz de konuşmalara dahil olabilirsiniz. Emoji:

pasted image 0

 

1 Çalınan çikolatalar sonrası KitKat kamyonuna yakın koruma
Çalınan çikolatalar sonrası KitKat kamyonuna yakın koruma
2 SocialBrands Nisan sonuçlarını açıkladı: Dijitalin kazanan markaları belli oldu...
SocialBrands Nisan sonuçlarını açıkladı: Dijitalin kazanan markaları belli oldu…
3 Magnum Dondurma Şirketi'nden yeni marka: OANDO tüketiciyle buluşuyor
Magnum Dondurma Şirketi’nden yeni marka: OANDO tüketiciyle buluşuyor
4 Mart ayının en çok izlenen gazetecileri
Mart ayının en çok izlenen gazetecileri
5 Brandverse Awards'ta geri sayım başladı: Başvurularda son dönemece girildi...
Brandverse Awards’ta geri sayım başladı: Başvurularda son dönemece girildi…
Güncel Haberler
Bankacılıkta iletişimin yeni normali: 3,5 saniyede müşteriye dokunmak
Bankacılıkta iletişimin yeni normali: 3,5 saniyede müşteriye dokunmak
Her 8 meslekten biri yapay zeka ile dönüşüm eşiğinde
Her 8 meslekten biri yapay zeka ile dönüşüm eşiğinde
İhracatta yeni nesil dönüşüm: Kolaydan küresele
İhracatta yeni nesil dönüşüm: Kolaydan küresele
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Netflix–Warner Bros. devralmasında kritik eşik: Netflix’in savunması ikna edemedi
Haberler
Netflix–Warner Bros. devralmasında kritik eşik: Netflix’in savunması ikna edemedi
Sena Tufan
5 Şubat 2026
Şirketlerin gündemi değişiyor: İş dünyasını bekleyen 5 kritik dinamik
Haberler
Şirketlerin gündemi değişiyor: İş dünyasını bekleyen 5 kritik dinamik
Marketing Türkiye
22 Şubat 2026
Nevşin Mengü: Bazı şeyleri konuşmanın bedeli var
Haberler
Nevşin Mengü: Bazı şeyleri konuşmanın bedeli var
Marketing Türkiye
25 Şubat 2026
YouTube Rating Report: En çok izlenen ekonomi kanalları
Haberler
YouTube Rating Report: En çok izlenen ekonomi kanalları
Nafizcan Önder
11 Mart 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.