8 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Biscolata erkeklerine rakip geliyor!

Marketing Türkiye
11 Haziran 2014
2 dk okuma

Şölen, 25. yılını yenilenen yüzüyle kutluyor. Marka yeni kurumsal kimliğini Şölen CEO’su Elif Çoban ve Şölen Yönetim Kurulu Üyesi Hazım Ellialtı’nın katılımıyla gerçekleştirilen bir toplantıda tanıttı.

İkinci kez Turquality Programı’na seçilmelerinin ardından hedef pazarlarda güçlü bir şekilde var olabilmek için yurtdışı ofisleri açmaya devam ettiklerini belirten Şölen CEO’su Elif Çoban, “2013 yılını 644 milyon TL ciro ile kapattık, ihracatta da 200 milyon dolar çıtasını geçtik. 2014 yılında yüzde 40 büyümeyle 900 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Bir yandan Türkiye’nin en fazla ihracat yapan çikolata şirketi konumunu korurken, bir yandan da 16 ülkede marka yatırımlarına devam ediyoruz. En büyük hedefimiz Türkiye’de ve bölgedeki önemli oyunculardan biri olmak, yeni markalaşma hikâyeleri yaratmak. Ozmo ve Biscolata bizim için iki başarılı örnek. Bu örnekleri çoğaltacağız” dedi.

Biscolata’nın cesaretini gösteren marka yok!

Fransız kökenli tasarım ajansı cba ile yaklaşık iki yıldır kurumsal kimlik çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Şölen Yönetim Kurulu Üyesi Hazım Ellialtı ise yeni kurumsal kimlik yaratma gerekçelerini şöyle anlatıyor: “Dört sene önce markalarımızın başta Şölen olmak üzere konumlandırma haritalarını tespit ettik. Çok büyük bir pazar içerisindeyiz. İddialı olmamız gerektiğini düşündük. Markalarımızı, ürünlerimizi rakiplerimizden ayırmak istiyorduk. Müşterilerimize bunu hissettirmemiz ve ürünlerimizle iddiamızı kanıtlamamız gerekiyordu.” Sektörün perakende değerinin 7 milyar lira olduğunu ve pazarın içinde tüketicinin kalbini kazanan çok büyük oyuncuların varlığını sözlerine ekleyen Hazım Ellialtı sözlerine şöyle devam ediyor: “Diğer oyuncular arasında Şölen hem yaş olarak genç, hem de daha çok bayramlık ürünleri ile tanınan geleneksel algıya sahip olan bir markaydı. Ama günlük tüketime uygun ürünler çıkarmaya başlayacağımız zaman bunların hem alışılmamış ürünler olmaması hem de iletişim biçiminin yenilikçi ve cesur olması gerekliliği ortaya çıktı. Çünkü ancak o zaman kendimize bir yer açabileceğimize inandık. Ve bu doğrultuda markalarımız için bir konumlandırma yaptık. Örneğin Biscolata’nın cesaretini gösteren marka çok az hala sektör içerisinde… Belki yok bile diyebiliriz.”

Wapps, Biscolata gibi çok konuşulacak

Ana markalar yaratmaya çalıştıklarını ve hedef kitlelerini çok net bir şekilde tanımladıklarını fakat büyüme stratejileri içerisinde Şölen-Biscolata, Şölen-Luppo gibi bir bağlam olmadığını sözlerine ekleyen Ellialtı, “Biscolata, Luppo, Waaps, Ozmo ve Lokkum markalarımız tek başına yürüyecek. Ama hepsinin arkasındaki güven verici markamız Şölen olacak” diyor. Bayram için Şölen markasını merkeze koyan bir kampanya hazırlığına Lowe İstanbul ajansı ile başladıklarını dile getiren Ellialtı, genç erkek hedef kitlesine hitap eden markaları Wapps için ise iki ay içerisinde Biscolata’ya benzer cesur bir iletişim kampanyasını yayınlayacakları haberini veriyor. Ellialtı Wapps markası için hayata geçirecekleri kampanyayı şöyle anlatıyor: Wapps’ın sloganı, ‘Erkek gibi ye’. Onun iletişimi de iki ay içerisinde başlayacak. Ve göreceksiniz çok farklı bir ses tonu olacak. O da Biscolata gibi direk kendi hedef kitlesiyle konuşacak ve ağırlıklı olarak dijitali kullanacak.”

1 Yılın İnovatif Ürünleri'nde başvuru tarihi 6 Şubat'a uzatıldı!
Yılın İnovatif Ürünleri’nde başvuru tarihi 6 Şubat’a uzatıldı!
2 "Yılın İtibarlıları" ödüllerine kavuştu
“Yılın İtibarlıları” ödüllerine kavuştu
3 Z kuşağı ebeveynlerinden daha az zeki olan ilk nesil!
Z kuşağı ebeveynlerinden daha az zeki olan ilk nesil!
4 Kredi kartı ve konut kredilerinde "kullanıma göre limit" dönemi başlıyor
Kredi kartı ve konut kredilerinde “kullanıma göre limit” dönemi başlıyor
5 YouTube'da yeni yıla en iyi başlangıç yapan gazeteciler belli oldu
YouTube’da yeni yıla en iyi başlangıç yapan gazeteciler belli oldu
Güncel Haberler
Liderler için kıyafet kişisel bir tercih değil, stratejik bir iletişim aracı
Liderler için kıyafet kişisel bir tercih değil, stratejik bir iletişim aracı
2026'da iş dünyasını şekillendirecek 10 jeopolitik gelişme!
2026’da iş dünyasını şekillendirecek 10 jeopolitik gelişme!
Şirketlerde yeni salgın: "Sessiz kopuş"
Şirketlerde yeni salgın: “Sessiz kopuş”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Haberler
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Nafizcan Önder
10 Aralık 2025
MediaMarkt Startup Challenge 2026’nın kazananları belli oldu… 
Haberler
MediaMarkt Startup Challenge 2026’nın kazananları belli oldu… 
Marketing Türkiye
3 hafta önce
Pazarlamanın yeni gücü "Agentic AI": 2026’yı şekillendirecek 5 trend...
Haberler
Pazarlamanın yeni gücü “Agentic AI”: 2026’yı şekillendirecek 5 trend…
İrem Alimoğlu
4 hafta önce
Brandverse Awards başvuruları başladı!
Haberler
Brandverse Awards başvuruları başladı!
Sena Tufan
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.