Bataryasız çalışan telefon geliştirildi
Telefon kullanımında yaşadığımız batarya problemi tamamen ortadan kalkabilir. Araştırmacılar, radyo sinyallerini kullanarak temel işlevleri yapabilen bataryasız telefon geliştirdi.
Washington Üniversitesi’nden (UW) bir araştırma ekibi, bataryasız çalışan telefon geliştirdi. Prototip aşamasındaki telefon, ortam radyo sinyallerinden ihtiyaç duyduğu minimum gücü toplar, sesli çağrı yapmak için baz istasyonu ile iletişim kurabilir.
Radyo sinyallerini kullanıyor
Araştırma ekibine göre, batarya kullanılmayan yeni telefonlara göre neredeyse sıfır güç tüketiyor. Hazır bileşenler kullanılarak bir baskılı devre üzerine kurulu çağrı yapma-alma-beklemede tutma gibi çok temel işlevleri yerine getirebiliyor.
Bataryasız olmasına rağmen sistem çalışmak için yaklaşık 3,5 mikrowatt güce ihtiyaç duyuyor. Bunu, baz istasyonlarından 9 m mesafede çevre radyo sinyallerinden elde edebiliyor. Ortam ışığını kullanarak mini bir güneş paneli ile bu mesafe 15 m’ye kadar artırılabiliyor.
Analog ses sinyallerini dijital ses sinyallerine dönüştürme sırasında bataryadan çekilen enerji telefonların aktif kullanım süresinde sorun oluşturuyor. Araştırmacılar yeni Teknolojinin, standart bir hücresel şebeke veya Wi-Fi yönlendiricisinden beslenebileceğini ve batarya içermeyen görüşmeler yapabileceğini düşünüyor.
Kaynak: ShiftDelete.Net