19 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Başbakan Erdoğan 1’inci, İhsanoğlu 2’inci oldu

Marketing Türkiye
8 Ağustos 2014
2 dk okuma

PRNet A.Ş geçtiğimiz hafta, basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. 28 Temmuz – 03 Ağustos 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı;

HAFTANIN GÜNDEMİ “GAZZE”

İsrail’in, Filistin Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılar, ölen ve yaralanan siviller, 4 bin 600 haberle geçen haftanın en çok konuşulan gündem maddesi oldu. Haftaya damgasını vuran ikinci olay ise 391 haberle basında yer alan Murat Göğebakan’ın vefatı oldu. 6 günde 109 vatandaşın yaşamını yitirdiği ve 852 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Ramazan Bayramı trafik bilançosu, 337 haberle haftanın en çok konuşulan üçüncü gündem maddesiydi. Dördüncü sırada ise yurt genelinde bütün otobüs ve kamyonlarda artan 10 numara yağ kullanımına karşı yapılan egzoz gazı emisyon ölçümleri yer aldı. Ölüm haberlerinin yoğunlukta olduğu geçen haftanın diğer bir can sıkıcı gündemi ise Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) açıklamasına göre, Batı Afrika’da şu ana kadar rapor edilen 1300 vakadan 729’unun ölümle sonuçlandığı Ebola salgınıydı.

HAFTANIN SİYASETÇİSİ “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6.761 haberle haftanın en çok konuşulan siyasetçisiydi. CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 2.673 haberle 2.sırada yer alırken, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın 910 haberle 3. sırada olduğu raporlandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise 634 haberle 4.sıraya yerleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 589 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.

HAFTANIN ÜNLÜSÜ “AJDA PEKKAN”

Harbiye Açıkhava’da verdiği konsere 1 saat geç çıkan ve sahnede playback yapan Ajda Pekkan 133 habere konu olarak haftanın birincisi oldu. Dünya evine giren Kenan Doğulu ve Beren Saat haftanın 2. ve 3. ünlü isimleri olarak PRNet’in listesinde de birlikte yer aldılar. Bayramda çalışan ünlüler arasında yer alan Demet Akalın 101 haberle dördüncü sırada yer alırken, piyanist ve besteci Fazıl Say, mitolojideki ‘Yunus Balığı ile Hermias’ efsanesinden esinlenerek bestelediği ‘Yunus Sırtındaki Çocuk’ eseri ile listenin beşinci sıradaki ismi oldu.

HAFTANIN SPOR ADAMI “CESARE PRANDELLİ”

Galatasaray’ın yeni Teknik Direktörü Cesare Prandelli 403 haberle geçen hafta spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Türk Teknik Direktör Ersun Yanal 286 haberle ikinci sıradaydı. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise 267 haberle üçüncü sırada yer aldı. Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş 241 haberle dördüncü, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman ise 282 haberle geçen haftanın en çok konuşulan beşinci sıradaki spor adamıydı.

HAFTANIN SPORCUSU “DEMBA BA”

Beşiktaş’ın yeni transferi Demba Ba 570 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Fenerbahçe’nin yeni transferi Diego Ribas 256 haberle ikinci sırada yer aldı. Beşiktaş’lı futbolcu Mustafa Pektemek ise 237 haberle üçüncü oldu. Fenerbahçe’de forma giyen Emenike 187 haberle dördüncü sırada yer aldı. Beşiktaş’ın oyuncusu Gökhan Töre ise 178 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin sporcular bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.

1 KFC ve Pizza Hut, Türkiye pazarına geri dönüyor
KFC ve Pizza Hut, Türkiye pazarına geri dönüyor
2 Google 10 yıl sonra logosunu değiştirdi
Google 10 yıl sonra logosunu değiştirdi
3 YouTube'un zirvesine "kamp kuranlar" belli oldu
YouTube’un zirvesine “kamp kuranlar” belli oldu
4 Türkiye’nin kültür-sanat anatomisi...
Türkiye’nin kültür-sanat anatomisi…
5 Lacoste, ikonlarıyla "oynuyor"
Lacoste, ikonlarıyla “oynuyor”
Güncel Haberler
19 Mayıs ruhunu yansıtan kampanyalar
19 Mayıs ruhunu yansıtan kampanyalar
Reklam dünyası "tükenmişlik sendromu"nun pençesinde!
Reklam dünyası “tükenmişlik sendromu”nun pençesinde!
Kültür-sanat sürdürülebilirliğin eylem aracıdır
Kültür-sanat sürdürülebilirliğin eylem aracıdır
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Samsung'dan yapay zekalı restoran!
Haberler
Samsung’dan yapay zekalı restoran!
Sena Tufan
2 hafta önce
Yoğun talep üzerine Brandverse Awards başvuruları 28 Mart’a dek uzatıldı!
Haberler
Yoğun talep üzerine Brandverse Awards başvuruları 28 Mart’a dek uzatıldı!
Sena Tufan
17 Mart 2025
Peki ya yapay zekanız başkasının reklam fikrini çalıyorsa?
Haberler
Peki ya yapay zekanız başkasının reklam fikrini çalıyorsa?
İrem Alimoğlu
3 hafta önce
ANKÜ Game Jam 2025'e geri sayım başladı!
Haberler
ANKÜ Game Jam 2025’e geri sayım başladı!
Marketing Türkiye
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.