24 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Babalar Günü’nü Anneler Günü’nden daha az kutluyoruz!
Haberler

Babalar Günü’nü Anneler Günü’nden daha az kutluyoruz!

Marketing Türkiye
15 Haziran 2017
3 dk okuma

Babalar Günü yaklaşırken, markalar da tüketicilerine ulaşmak için reklam, kampanya ve iletişim çalışmalarını hızlandırmış bir durumda. Roamler, Anneler Günü’nde yaptığı gibi, Babalar Günü’ne de özel bir araştırma yaptı ve tüketicilerin Babalar Günü’ne olan yaklaşımını, tercih ettikleri hediye kategorilerini ve markalarını tespit etti. Roamler’ın, yüzde 50’si kadın, yüzde 50’si erkek olmak üzere 300 kişi ile gerçekleştirdiği araştırmasında şu sonuçlar ortaya çıktı:

Araştırmaya göre, tüketicilerin, yüzde 37’si Babalar Günü’nün denk geldiği tarihi bilmiyor. Bu oranın yanı sıra, katılımcıların yüzde 70’i Babalar Günü’nü kutlayacak iken, geri kalan yüzde 30’u Babalar Günü’nü kutlamayacaklarını belirtti. Roamler’ın bu yıl yaptığı Anneler Günü araştırmasında ise Anneler Günü’nü kutlayacak olanların oranı yüzde 89’du. Babalar Günü’nü kutlayacak olan katılımcıların bir kısmı babalarının yanı sıra eşinin (yüzde 15) ya da eşinin babasının (yüzde 15) Babalar Günü’nü de kutladıklarını belirtti.

Babalar Günü’nü kutlayacak olan katılımcıların, bu özel gün için yaptıkları program ise şu şekilde dağılım gösteriyor: Yüzde 79 oranında katılımcı hediye alacaklarını belirtirken, onu sırasıyla evde program yapmak ve dışarıda yemek programı yapmak takip ediyor. Babalar Günü’nde her yıl düzenli olarak kutlayan katılımcıların oranı ise yüzde 47. Anneler Günü araştırmasında her yıl düzenli olarak Anneler Günü kutlayanların oranı ise yüzde 63 olmuştu.

Katılımcılara, hangi mecrada bulunan Babalar Günü reklamlarının dikkatini daha çok çektiği sorulduğunda büyük bir kısmı (yüzde 61) dikkatini çeken bir Babalar Günü reklamı olmadığını belirtti.

En çok dikkatlerini çeken reklamın hediye satın alma kararlarını ne yönde etkilediği sorulduğunda ise: Katılımcıların çoğunluğu (yüzde 53) tercih etmediği markanın reklamı dikkat çekici olsa dahi satın alma kararını değiştirmediğini belirtirken, azımsanmayacak bir oranı ise (yüzde 13) dikkat çekici reklamların o markayı tercih etmede kararlarını olumlu olarak değiştireceğini belirtti. Bunun yanı sıra, reklam öncesi markayı tercih ederken reklam sonrası da satın alma kararını koruyan bir kitle de mevcut (yüzde 29). Küçük bir kitle ise (yüzde 5) izledikleri reklamın satın alma kararını olumludan olumsuza çevireceğini belirtiyor.

Babalar Günü’nde hediye almayı tercih eden katılımcılar, hediye alırken büyük bir oranda (yüzde 53) birine danışmadığını ve hediye alacağı kişiye ne istediğini ya da neye ihtiyacı olduğunu sormadığını (yüzde 70) belirtti. Anneler Günü için de buna benzer oranlar ortaya çıkmış, hediye alırken kimseye danışmayanlar yüzde 55 olurken hediye alacağı kişiye neye ihtiyacı olduğunu sormayanlar yüzde 60’lık bir kesimi oluşturuyordu. Katılımcıların büyük bir kısmı, zaman bulamadıkları ve kararsız kalmalarından kaynaklı hediyelerini 1 hafta öncesinden (yüzde 51)  ya da 1 gün öncesinden (yüzde 29) aldıklarını belirtti.

Babalar gününde hediye alacaklarını belirten katılımcıların büyük bir kısmı (yüzde 86) hediye alırken hala geleneksel alışveriş yöntemlerini tercih ettiğini belirtirken, online alışveriş sitelerini tercih edenlerin oranı ise yüzde 36. Online alışveriş sitelerinden hediye alanların en çok tercih ettiği site ise “hepsiburada.com” oldu. En çok tercih edilen ikinci online alışveriş sitesi “gittigidiyor.com” olurken, üçüncü site ise “trendyol.com” oldu. Anneler Günü’nde de “hepsiburada.com” ve “gittigidiyor.com” yerini korurken yanlarında “çiçeksepeti.com” bulunuyordu.

Babalar Günü için düşünülen hediyelerde ise Moda kategorisi yüzde 30 oranı ile en çok tercih edilen kategori oldu. Moda kategorisini, kişiye özel tasarım hediyeler (yüzde 25) takip ediyor. Anneler Günü’nde alınan hediyelerde de Kişiye Özel Tasarımlar yüzde 19 ile başı çekiyordu.  Elektronik ürünleri tercih eden katılımcılar ise (yüzde 10) hediye tercihini cep telefonundan yana yaparken Apple (yüzde 57) ve Samsung (yüzde 43) markalarını tercih ediyor.
block_2 block_3 block_4 block_5 block_6 block_7 block_8

1 Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
2 Z kuşağı daha az alkol tüketiyor! Peki neden?
Z kuşağı daha az alkol tüketiyor! Peki neden?
3 TEMU Türkiye pazarında!: “1 günde teslimat” dönemi başlıyor
TEMU Türkiye pazarında!: “1 günde teslimat” dönemi başlıyor
4 Bir mesajla görsel üret: ChatGPT'nin popüler özelliği WhatsApp’ta!
Bir mesajla görsel üret: ChatGPT’nin popüler özelliği WhatsApp’ta!
5 WhatsApp, "Güncellemeler" sekmesini sosyal medya alanına dönüştürüyor
WhatsApp, “Güncellemeler” sekmesini sosyal medya alanına dönüştürüyor
Güncel Haberler
TGS ve RSF'nin verileriyle Türkiye'nin basın özgürlüğü karnesi...
TGS ve RSF’nin verileriyle Türkiye’nin basın özgürlüğü karnesi…
Türk sanatçılar 2024’te Spotify'dan 2 milyar TL telif geliri elde etti 
Türk sanatçılar 2024’te Spotify’dan 2 milyar TL telif geliri elde etti 
SXSW Londra'da neler konuşuldu? M. Naz Atmaca Özdurak yazdı...
SXSW Londra’da neler konuşuldu? M. Naz Atmaca Özdurak yazdı…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Marketing Türkiye C Level Club araştırmaların değişen işlevini Trakya Baharı’nda konuştu…
Haberler
Marketing Türkiye C Level Club araştırmaların değişen işlevini Trakya Baharı’nda konuştu…
Sena Tufan
9 Mayıs 2025
Midjourney, gerçekçi görseller üretebilen yeni yapay zeka modeli V7'yi tanıttı
Haberler
Midjourney, gerçekçi görseller üretebilen yeni yapay zeka modeli V7’yi tanıttı
Sena Tufan
4 Nisan 2025
Marketing Türkiye 35 yaşında / II
Haberler
Marketing Türkiye 35 yaşında / II
Nafizcan Önder
11 Nisan 2025
L’Oréal’den STK'lara dev destek: 200 milyon euro’luk fon erişime açıldı
Haberler
L’Oréal’den STK’lara dev destek: 200 milyon euro’luk fon erişime açıldı
Nafizcan Önder
21 Nisan 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.