
Aydan Üstkanat Dünyanın En İyi Yemek Fotoğrafçıları Arasına Girdi
Yemek dünyasının Oscar’ı olarak da bilinen dünyanın en prestijli gastronomi ödülü Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülleri’nde Aydan Üstkanat “En İyi Fotoğraf” kategorisinde dünyanın en iyi 3 yemek fotoğrafçısı arasında yer aldı. Yemek stilisti, yemek yazarı ve fotoğraf sanatçısı Aydan Üstkanat, buğdayın tarihte başlayan ve mutfağa uzanan yolculuğunu anlattığı “UN” kitabı ile bu ödüle layık görüldü. Daha önce “Şekersiz” kitabıyla iki ödülün sahibi olan Üstkanat başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, yemek Oscar’larında ödül sayısını 3’lemiş oldu.
Sağlıklı ve doğru beslenme alanındaki yazılarıyla zengin Türk Mutfağı’nın Dünya’ya açılmasını sağlayan Aydan Üstkanat, 2017 yılında kaleme aldığı ve “Un bütün sessizliğiyle tezgâhınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar.” cümleleriyle tarif ettiği kitabı “Un” ile Gourmand Ödülleri’nde dünyanın en iyi 3 yemek fotoğrafçısı arasında yerini aldı.
Ünlü şef yazar ve fotoğraf sanatçısı Aydan Üstkanat, geçirdiği rahatsızlık sonrası sağlıklı ve şekersiz bir yaşam için kaleme aldığı “Şekersiz” kitabıyla 2014 yılında “En iyi şef ve yazar” ve “En iyi yemek kitabı tasarımı” kategorilerinde ödüle layık görülmüştü.