10 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Günseli Özen yazdı: "Önlem alsalar bile AVM'ye gitmem diyenlerin oranı yüzde 50"
Haberler

Günseli Özen yazdı: “Önlem alsalar bile AVM’ye gitmem diyenlerin oranı yüzde 50”

Günseli ÖZEN
11 Mayıs 2020
2 dk okuma

Buna ben de dahilim ama beni kapsam dışı tutun! Tutun, çünkü zaten AVM’lerde uzun zaman geçiren profil içinde değilim. İhtiyacın kaçınılmaz bir biçimde karşılanması gerektiği gerçeğiyle yüz yüze kaldığım ana kadar beklerim. Paşa gönlümün keyfinin gelmesini ise beklediğim çok olmuştur. Öyle ki son gün gidip üstüne bir de kol, paça tadilatı için yalvar yakar olduğumu bilirim. Sağ olsunlar sürekli müşterileri olduğumdan kırmazlar ama bu tadilatlardan ötürü başıma bir gün bir şey geleceğinden eminim.

AVM’ler bugün kontrollü olarak açılıyor. Karalar bağlamış durumdayım. Yok, öyle onlar açıldı, ben gidemiyorum, fırsatlar kaçıyor duygu hali değil bu! Toplumun ekser çoğunluğunun hissiyatını derinden hissediyor ve tercüman olmaya çalışıyorum ya da katılmazsanız en azından kendi görüşümü seslendirdiğimi düşünün. Ancak AKADEMETRE’in yaptığı “AVM’nin Yeni Normali-Pandemi Sonrasına İlişkin AVM’lere Müşteri Bakışı” araştırması 5 Mayıs tarihli, taptaze ve durumun benim hissiyatımdan öte olduğunu gösteriyor.

Şükür ki, alışveriş yapma isteğim pek çok gerekçeyle kabız olmuş durumda: ya covid beni AVM’de bekliyorsa, ya söylendiği gibi dezenfekte edilmemişse, ya fiziksel mesafeye uyma konusunda karnesi kırıklarla dolu toplumumuzun ısrarlı bir bireyine denk gelirsem. Bunlar elbette kişisel korunmaya yönelik bencil gerekçeler. Diğer yanda ise kendilerini koruma konusunda, karşısındakinin insafına kalmış AVM çalışanlarıyla AVM mağazalarında çalışanlar var.

Günseli Özen yazdı: "Önlem alsalar bile AVM'ye gitmem diyenlerin oranı yüzde 50"

Eğer özellikle kişisel güvenliklerini önemsediklerini her halleriyle belli eden bağışıklığı yüksek satınalma gücü olanlar AVM’ye gitmek istemiyorsa ve üstüne restoran ve kafeler de henüz kapalıysa, AVM’ler niçin açılıyor sorusunu sormak gerekiyor!

Günseli Özen yazdı: "Önlem alsalar bile AVM'ye gitmem diyenlerin oranı yüzde 50"

Hal böyleyken sizce kimler AVM’lerin açılmasını isteyebilir?
Markalar işler iyice kesata girdiği ve de hükümet ekonominin çarklarının önce ve yavaştan AVM’lerden başlayarak normale dönmesini istediği için olabilir mi? Ya da başka hangi gerekçeler sıralanabilir?

Her şey normale dönsün. Üzgünüm, kırgın ve kızgınım! Kişisel olarak tepkimi koyuyorum. Markaların beyaz yakalıları evden çalışmaya devam ederken yaka rengi ne olduğu bilmediğim AVM çalışanlarının mağazalara gönderilmesini doğru bulmuyorum. Kaldı ki onların sosyal medya paylaşımlarından “gelmeyin” çağrısını sıklıkla yaptıklarını da görüyorum. Ve son söz; araştırma gösteriyor ki toplum AVM’lere gitmek üzere hükümetin “gerekli tedbirler alındı, gidebilirsiniz” açıklamasını bekliyor. Bir kez daha düşünelim ve AVM’lere gidilmemesi konusunu kanun koyucu ve düzenleyicinin dikkatine sunalım!

AVM
1 The Tech Summit 2025: Yapay zeka ile güçlendirilmiş gelecek nasıl olacak?
The Tech Summit 2025: Yapay zeka ile güçlendirilmiş gelecek nasıl olacak?
2 Lahmacun Endeksi Ekim sonuçları açıklandı: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Lahmacun Endeksi Ekim sonuçları açıklandı: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
3 Yapay zeka çağında geleceği tasarlamak: The Tech Summit başlıyor…
Yapay zeka çağında geleceği tasarlamak: The Tech Summit başlıyor…
4 Ekim ayının en çok izlenen gazetecileri
Ekim ayının en çok izlenen gazetecileri
5 Uber, Getir için 1 milyar dolarlık teklifle masada
Uber, Getir için 1 milyar dolarlık teklifle masada
Güncel Haberler
13. HbbTV Symposium & Awards 2025, Tvekstra eş ev sahipliğinde gerçekleşecek
13. HbbTV Symposium & Awards 2025, Tvekstra eş ev sahipliğinde gerçekleşecek
Yılın en iyi 50 girişimi belli oldu!
Yılın en iyi 50 girişimi belli oldu!
Restoranlardan dijital platformlara rest: “Komisyon oranlarına çözüm bulunmazsa kendi platformumuzu kurarız!”
Restoranlardan dijital platformlara rest: “Komisyon oranlarına çözüm bulunmazsa kendi platformumuzu kurarız!”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

"Bağımsız liderler" bir araya geliyor: "Fractional Leadership Community" kuruldu
Haberler
“Bağımsız liderler” bir araya geliyor: “Fractional Leadership Community” kuruldu
Nafizcan Önder
3 hafta önce
Buckingham Sarayı'nda ilk kez Noel mağazası açılıyor
Haberler
Buckingham Sarayı’nda ilk kez Noel mağazası açılıyor
İrem Alimoğlu
23 Eylül 2025
Lipton, 39 yıl sonra Türkiye’deki üretimini devretti
Haberler
Lipton, 39 yıl sonra Türkiye’deki üretimini devretti
Nafizcan Önder
3 Ekim 2025
Ticaret Bakanlığı 3 ürün grubunun kargoyla ülkeye girişini kısıtladı
Haberler
Ticaret Bakanlığı 3 ürün grubunun kargoyla ülkeye girişini kısıtladı
İrem Alimoğlu
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.