23 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Amazon çalışanlarının korkunç çalışma şartları ortaya çıkarıldı
Haberler

Amazon çalışanlarının korkunç çalışma şartları ortaya çıkarıldı

Marketing Türkiye
17 Nisan 2018
2 dk okuma

Gizli bir şekilde e-ticaret devi Amazon’un İngiltere’deki deposuna giren bir yazar, çalışanların kendilerine konulan hedefleri kaçırmamak için tuvalete gitmek yerine ihtiyaçlarını şişelere giderdiklerini ortaya çıkardı. Yazarın aktardıklarına göre, bazı çalışanlar ise tuvalete gitmeye zamanları olmadığı için su içmiyor.

Jeff Bezos’un sahibi olduğu teknoloji devi Amazon, tekrardan şirket kültürü nedeniyle eleştirilerin odağında. Öyle ki, çalışanlar korkudan tuvalete gidemiyor, hastalandıklarında sert bir şekilde cezalandırılıyor.

Amazon’un İngiltere’nin Staffordshire şehrinde bulunan deposuna çalışan gibi giren yazar James Bloodworth, şirketin ürün paketleme ve gönderim işlerini üstlenen çalışanların inanılmaz şartlarda çalıştıklarını ortaya çıkardı. Bloodworth’ün ortaya çıkardıkları arasında, tesisteki tuvaletlerin sayısının azlığı nedeniyle çalışanların tuvaletlerini şişelere giderdikleri de yer alıyor.

resized_78d31-8e69a10egmp_swa_180917amazonsite_03jpg

İngiliz The Sun Gazetesi’ne konuşan Bloodworth, “Üst katta çalışanlar tuvalete gitmek için dört kat merdiven inmek zorunda kalıyor. ‘Boş geçirdikleri’ zaman yüzünden cezalandırılmaktan ve işlerini kaybetmekten korkan insanlar tuvaletlerini şişelere yapıyordu.” dedi.

Amazon’un depo çalışanlarının ürünleri ne kadar hızlı seçip paketlediğini takip ettiği ve çok sıkı zamanlanmış molalar ile hedefler belirlediği biliniyordu. Şirket, uzun molalar veren veya hedeflerini tutturamayan çalışanlarına uyarı puanları veriyor.

İngiltere’deki 241 Amazon depo çalışanıyla gerçekleştirilen ve sonuçları hafta başında yayınlanan bir başka anket çalışması ise çalışanların dörtte üçünün zaman kısıtlamaları nedeniyle tuvalete gitmeye çekindiklerini ortaya çıkardı. Çalışmada ismi açıklanmayan bir Amazon çalışanının şu sözlerine dikkat çekildi: “Hedeflerimiz inanılmaz şekilde artırıldı. Tuvalete gitmeye zamanım olmadığı için su içmiyorum.”

Bir diğer çalışan ise “Hedefler her yıl artıyor. Dört tane ayağım olmadığı için performansımı yüzde 100 artıramıyorum. Molalarımızda tuvalete koşarak gidiyoruz. Saatte 120 ürün paketlemek korkunç şekilde ağır bir iş.”

12

Bir diğer kadın çalışan ise hamileyken hastalandığında şirketin kendisine formel uyarıda bulunduğunu söyledi: “Çok kötü hissetmeme rağmen işe gittim ve iki saatin sonunda artık takatim kalmadı. Müdürüme hasta olduğumu söyledim ve doktora gittim. Doktor raporu getirmeme rağmen resmi bir uyarı aldım.”

Amazon ise geçmişte olduğu gibi bu iddiaları reddetti ve ankete katılanların Amazon çalışanı olduklarından şüphe duyduklarını belirtti.

Kaynak: Habertürk

1 Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
2 Yapay zekanın gözüne girme rehberi
Yapay zekanın gözüne girme rehberi
3 Birbirine en çok yakışan markalar
Birbirine en çok yakışan markalar
4 Apple, 2026’nın ilk büyük lansmanı için tarih verdi
Apple, 2026’nın ilk büyük lansmanı için tarih verdi
5 Dev şirketler rekor hızla CEO değiştiriyor!
Dev şirketler rekor hızla CEO değiştiriyor!
Güncel Haberler
Bulgari'nin global marka elçisi Dua Lipa oldu
Bulgari’nin global marka elçisi Dua Lipa oldu
Apple’dan uygun fiyatlı iPhone ve MacBook hamlesi
Apple’dan uygun fiyatlı iPhone ve MacBook hamlesi
Ramazan’da pazarlamanın yeni kodları...
Ramazan’da pazarlamanın yeni kodları…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

DeFacto'da stilin artık bir "tadı" var...
Haberler
DeFacto’da stilin artık bir “tadı” var…
Marketing Türkiye
31 Aralık 2025
ABD’de pizza restoranları ardı ardına kapanıyor! Peki neden?
Haberler
ABD’de pizza restoranları ardı ardına kapanıyor! Peki neden?
Nafizcan Önder
2 hafta önce
İş dünyasında haftanın atamaları (17 -23 Ocak)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (17 -23 Ocak)
Nafizcan Önder
23 Ocak 2026
Gençlerin yüzde 83’ü bilişime eşit erişimi eğitimde temel hak olarak görüyor
Haberler
Gençlerin yüzde 83’ü bilişime eşit erişimi eğitimde temel hak olarak görüyor
Sena Tufan
22 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.