26 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Alibaba’nın yeni hedefi: ABD
Haberler

Alibaba’nın yeni hedefi: ABD

Marketing Türkiye
9 Haziran 2020
2 dk okuma

Çin e-ticaret platformu Alibaba COVID-19 salgını sonrasında dijitalleşmeye ve yurtdışında yeni kitlelere ulaşmaya çalışan ABD’li küçük işletmelere yeni bir kapı açıyor!

Geçtiğimiz yıl ABD’deki üreticiler, toptancılar ve distribütörler arasındaki bağlantıyı kurabilmek adında Hindistan, Kanada, Brezilya ve Avustralya’da çalışmalara başlayan Alibaba, süreci hızlandırma kararı aldı.

E-ticaretin, bu kriz boyunca ve önümüzdeki on yıl içinde Amerikan küçük işletmeleri için bir köprü olduğunu söyleyen Alibaba Kuzey Amerika ve Avrupa Başkanı John Caplan, “Operasyonun bir an önce kurulması için elimizden geleni yapıyoruz. Hacimsel büyüme için gerekli kritik araç ve hizmetleri (arz ve talebe erişim, nakliye ve lojistik ve işletme sermayesi) sağlamak adına dönüşümümüzü hızlandırıyoruz” dedi.

Alibaba’nın ABD’deki KOBİ’lere sunduğu teklif karadan ve havadan yapılan sevkiyatlarda rezervasyon ve takip servislerini kapsıyor. Nitelikli alıcıya mal siparişi esnasında peşin ödeme seçeneği yerine, ürünlerin kargolanmasından 60 gün sonrasında ödeme olanağı sunuyor.

Bu sene ticaret fuarlarının iptal olması nedeniyle bir çok online etkinlik düzenleyen Alibaba, Amerikalı imalatçılara ve toptancılara teklifini ulaştırmayı başardı.

Alibaba’nın geçtiğimiz yıl başlatmış olduğu çalışmalar dahilinde yürüttüğü ABD KOBİ programının beta testi, Amazon’da da satış yapan üç markayı içeriyordu; saç bakım şirketi Honey Baby Naturals, kahve tedarikçisi Vassilaros & Sons ve temizlik şirketi Gett Clean Products and Solutions.

Amazon’a yeni rakip mi geliyor?

2019 Küçük İşletme Etki Raporuna göre Amazon ABD’de 1.9 milyondan fazla küçük işletme ile çalışarak, alanında yeri tartışılmaz bir lider olmuştu.

Ancak 2020 yılında aralarına 85,000 yeni satıcının katılmış olması, eski Amazon satıcıları için rekabeti daha da arttırdı. Bu duruma, bir de pandemi süreci ve Amazon’da tıbbi malzemeler ve diğer yüksek talep gören ürünlerin kargolanmasına öncelik tanınması gibi yeni kurallar eklenince pek çok satıcı için gelir sağlamak eskisinden daha zor bir hale geldi.

Bunun üzerine durum değerlendirmesi yapan dijital pazarlama ajansı Tinuiti’nin stratejik pazar hizmetleri üst düzey yöneticisi Elizabeth Marsten, “Amazon’a büyük ölçüde bağımlı” küçük işletmelere, “satış kanallarınızı çeşitlendirin” tavsiyesinde bulundu.

Tavsiyelerine ek olarak öngörüsünü de paylaşan Marsten, “Bu süreç Amazon satıcılarının büyük oranda Alibaba’ya geçişini göreceğimiz anlamına mı geliyor? Muhtemelen hayır. Alibaba B2B iken, Amazon B2C fırsatı sunuyor” dedi.

Forrester analisti Sucharita Kodali ise, Alibaba ile çalışmanın ABD KOBİ’lerine kesinlikle bir zararı olmadığını ve Alibaba’nın hacmini büyütmesiyle pazarda çok önemli bir yeri olacağının altını çizdi.

Amazon’un Kıdemli Genel Müdürü Tod Bowman da süreci kendi perspektifinden değerlendirdi. “İçinde bulunduğumuz krize bir de Prime ürünlerinin teslimatında gecikmelerin eklenmesi bazı Amazon satıcılarının dönüşüm oranlarında düşüş görmemize neden oldu. Tüm bu süreç, kriz geçtikten sonra da kimi satıcıların alternatif satış yolları aramalarına sebep olabilir” dedi.

Bowman rakiplerinin sahip olduğu hacimlere bakıldığında ise Amazon’un alternatifinin yalnızca e-Bay olabileceğini vurguladı.

Tüm dünyada tüketici alışkanlıklarının önemli ölçülerde değiştiği pandemi sürecinde, e-ticarette Dünya devi şirketlerin rekabetlerinin de yeni bir boyut kazandığını söylememiz mümkün.

Kaynak: Adweek

alibaba Amazon B2B pazarlama B2C pazarlama kobi
1 Apple’dan devrimsel adım: Taksit, kiralama ve yükseltme tek modelde buluşuyor
Apple’dan devrimsel adım: Taksit, kiralama ve yükseltme tek modelde buluşuyor
2 Çalışanların yüzde 64'ü onaylanmamış yapay zeka araçlarını kullanıyor
Çalışanların yüzde 64’ü onaylanmamış yapay zeka araçlarını kullanıyor
3 Netflix'ten yapay zekaya dev yatırım: Ben Affleck'in şirketine 587 milyon dolar ödendi
Netflix’ten yapay zekaya dev yatırım: Ben Affleck’in şirketine 587 milyon dolar ödendi
4 YouTube, AI Slop içeriklerine karşı para kazanma kurallarını sıkılaştırdı
YouTube, AI Slop içeriklerine karşı para kazanma kurallarını sıkılaştırdı
5 Kozmetik sektörünün süper gücü: Kore
Kozmetik sektörünün süper gücü: Kore
Güncel Haberler
İşverenler en çok hangi üniversite ve hangi bölümlere ilgi gösteriyor?
İşverenler en çok hangi üniversite ve hangi bölümlere ilgi gösteriyor?
Dünya Kupası'nın en akıllı marka hamleleri
Dünya Kupası’nın en akıllı marka hamleleri
Dünyanın en önemli sağlık sorunu, kanser değil ruh sağlığı
Dünyanın en önemli sağlık sorunu, kanser değil ruh sağlığı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

“Aramızda kalsın”: Meta, AI sohbetlerine gizli modu getiriyor
Haberler
“Aramızda kalsın”: Meta, AI sohbetlerine gizli modu getiriyor
Nafizcan Önder
14 Mayıs 2026
WhatsApp'ta telefon numarası zorunluluğu kalkıyor
Haberler
WhatsApp’ta telefon numarası zorunluluğu kalkıyor
Marketing Türkiye
4 hafta önce
Markaların logolarında parti var!
Haberler
Markaların logolarında parti var!
Sena Tufan
21 Mayıs 2026
Haftanın marka ajans iş birlikleri (16-21 Mayıs)
Haberler
Haftanın marka ajans iş birlikleri (16-21 Mayıs)
Sena Tufan
21 Mayıs 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.