14 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

59 ünlü kadın tek ses tek nefes oldu

Marketing Türkiye
1 Mart 2013
2 dk okuma

“Her Ses Bir Nefes 2” projesi kapsamında düzenlenecek olan fotoğraf sergisi, tüm Türkiye’de kadın sorunlarına karşı, çözüm odaklı toplumsal bir bilinç edinmeyi ve bireysel çarelerden çok kolektif çabalarla çözüme ulaşılabileceği bilincini kamuoyuyla paylaşmayı amaçlıyor.

İki farklı konsept için poz verdiler
Objektif karşısına geçen 59 sanatçı iki farklı konsept için poz verdiler. İlk konseptte puslu ve kirli bir camın ardından bakan sanatçılar, toplum dışına itilmiş, susturulmuş ve baskılanmış kadını simgelerken; kadının bireysel engellenmelerini özgür ve doğal ifadeleriyle anlatıyorlar. İkinci konseptte ise, ağın içinde poz veren sanatçılar kadının engellendiğini dile getirirken, bu sorunun toplumsal bir bilinçle ve eğitim ağıyla çözülebileceğini, bireysel çabaların yanı sıra kolektif bir bilince ulaşabilen bir toplumun bu engellerin ötesine geçebileceğini ifade ediyorlar. Kadın sorunlarının aslında tek tek yaşanmadığını, adeta balık ağına yakalanan ve yine toplumsal engeli hisseden kadının yalnız olmadığını, bunun aynı zamanda toplumsal bir yara olduğunu gözler önüne seriyorlar. 59 ünlü kadın sanatçı, verdikleri bu pozlarla, kamuoyunda farkındalık yaratmayı ve böylece kadınların günümüzde uğradığı şiddete, baskıya, cinsiyet eşitsizliğine, eğitim eksikliğine de mesajlarıyla dikkat çekiyorlar.

İlk sergi Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde
Polisan Boya’nın katkılarıyla gerçekleştirilen “Her Ses Bir Nefes 2” sosyal sorumluluk projesinde yer alan fotoğraflar, Avrupa’nın deniz manzaralı ilk alışveriş ve yaşam merkezi Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde sergilenecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden bir gün önce açılacak sergi, 7– 30 Mart tarihlerinde, 10.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaretçileri ile buluşacak. Sergi Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin ardından İstanbul’daki başka AVM’lerde ve Türkiye’nin çeşitli illerinde sergilenmeye devam edecek. Projeye destek veren isimler arasında; Alanur Özalp, Aslı Omağ, Aslıhan Güner, Ayça İnci, Ayçin İnci, Aydan Kaya, Ayşe Ertaş, Ayşenur Yazıcı, Ayşin Zeren, Ayten Uncuoğlu, Bedia Ener Ödep, Bennu Yıldırımlar, Berrak Kuş, Berrin Aktuğ, Betül Arım, Buket Dereoğlu, Burçin Apdullah, Ceren Soylu, Deniz Özerman, Derya Alabora, Derya Artemel, Duygu Şen, Eda Özerkan, Elif Güvendik Nayman, Fulya Zenginer, Gizem Soysaldı, Gülçin Çakır, Hande Doğandemir, Hande Kazanova, Hande Subaşı, Hilal Ergenekon, Hülya Uğur, Ivana Sert, İpek Tanrıyar, Mehtap Bayri, Melike Öcalan, Merve Oflaz, Nalan Aksoy, Nazlı Tolga, Nazlı Tosunoğlu, Neslihan Yeldan, Oya Aydoğan, Özge Borak, Özge Uzun, Pelin Akil, Pınar Altınok, Selin Altay, Sibel Bilgiç, Simge Defne Çelik, Suzan Kardeş, Şebnem Özinal, Şebnem Sungur, Tuluhan Tekelioğlu, Ufuk Kaplan, Zahide Yetiş, Zeynep Alasya, Zeynep Mansur, Zeynep Tunuslu, Zeynep Turan gönüllü olarak yer aldı.

1 Sosyal medyanın zirvesindeki markalar
Sosyal medyanın zirvesindeki markalar
2 Apple'da son yılların en büyük yönetim depremi yaşanıyor...
Apple’da son yılların en büyük yönetim depremi yaşanıyor…
3 İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi belli oldu!
İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi belli oldu!
4 IMDb, 2025’in en popüler dizilerini açıkladı: İşte yılın ilk 10’u
IMDb, 2025’in en popüler dizilerini açıkladı: İşte yılın ilk 10’u
5 Chanel, New York metrosunu podyuma çevirdi
Chanel, New York metrosunu podyuma çevirdi
Güncel Haberler
Markalar “AI slop” ve "dijital yorgunluk" çağında çareyi deneyimsel pazarlamada arıyor
Markalar “AI slop” ve “dijital yorgunluk” çağında çareyi deneyimsel pazarlamada arıyor
"Enerji canavarı" yapay zeka iklim krizine çözüm olabilir mi?
“Enerji canavarı” yapay zeka iklim krizine çözüm olabilir mi?
2026'da başarılı olmak isteyen pazarlamacılar için 4 kritik tavsiye...
2026’da başarılı olmak isteyen pazarlamacılar için 4 kritik tavsiye…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Yeni yılda zam yağmuru: IMEI’den Çıkış Harcına rakamlar netleşti
Haberler
Yeni yılda zam yağmuru: IMEI’den Çıkış Harcına rakamlar netleşti
Nafizcan Önder
2 hafta önce
Pembe Top bu yıl Birce Akalay'ın elinden havalanacak
Haberler
Pembe Top bu yıl Birce Akalay’ın elinden havalanacak
Sena Tufan
7 Ekim 2025
Güven sorunu çözüldü, her 3 kişiden 1'i kripto para işlemi yapıyor!
Haberler
Güven sorunu çözüldü, her 3 kişiden 1’i kripto para işlemi yapıyor!
Marketing Türkiye
9 Ekim 2025
Rekabet Kurumu şirket çalışanlarını diskalifiye edebilir mi?
Haberler
Rekabet Kurumu şirket çalışanlarını diskalifiye edebilir mi?
Marketing Türkiye
6 Ekim 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.