6 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
2019 yılı ve sonrası için öne çıkan 10 tüketici trendleri
Haberler

2019 yılı ve sonrası için öne çıkan 10 tüketici trendleri

Marketing Türkiye
20 Aralık 2018
2 dk okuma

Ericsson ConsumerLab, 2019 Tüketici Trendleri Raporunu teknolojiye erken uyum sağlayan 34 milyon kişinin öngörüleri doğrultusunda yayınladı. Yapay zeka, sanal gerçeklik, 5G ve otomasyon gibi yakın geleceğin önemli teknolojilerine dair son kullanıcı görüşlerinin yer verildiği rapora göre; otonom ve kişilerin ruh halini öngören teknolojiler kısa süre içinde insanların gündelik yaşamlarında daha büyük bir rol oynamaya başlayacak.

Raporla ilgili yorumlarını paylaşan Ericsson Tüketici ve Endüstri Laboratuvarı’nda Araştırma Programı Başkanı ve raporun asli yazarı Dr. Michael Björn: “Bir akıllı telefon hayal edin: Sadece neler yaptığınızı değil, kim olduğunuzu da biliyor. Bugün yapay zeka, sırf gözlerinize bakarak sizin kişiliğinizi kavrama noktasına geldi. Teknolojiye hızlı adapte olan kullanıcılar, cihazlarımızın bizleri bizim onları kavradığımızdan daha iyi kavradıkları bir gelecek öngörüyor.” dedi.

2019 yılı ve sonrası için öne çıkan 10 tüketici trendleri:

1.Farkındalığı olan cihazlar
Sanal asistan kullanan kişilerin yüzde 60’tan fazlası, ruh halimizi anlayan cihazların üç yıl içinde yaygın olarak kullanılacağını düşünüyor.

2.Akıllı tartışmalar
Sanal asistan kullanıcılarının yüzde 65’ten fazlası, sanal asistanların üç yıl içinde bir aile ferdi gibi tartışmalara dahil olacağını düşünüyor.

3.Casus uygulamalar
Tüketicilerin yüzde 45’i, uygulamaları kullanmadıklarında dahi bu uygulamaların kendileri hakkında veri topladığını düşünüyor.

4.Mecburi anlaşmalar
Veri toplama çerezlerini her zaman kabul etmek zorunda kalmak, tüketicilerin yüzde 51’ini rahatsız ediyor.

5.Beceri interneti
Artırılmış gerçeklik veya sanal gerçeklik kullananların yüzde 50’den fazlası, yemek pişirme veya tamirat gibi gündelik işlerde sanal rehberlik yapacak uygulama, gözlük ve eldivenler istiyor.

6.Sıfır dokunuşlu tüketim

Sanal asistan kullananların yaklaşık yarısı, fatura ve aboneliklerin otomatik hale gelmesini ve azalan ev malzemelerinin otomatik olarak satın alınmasını istiyor.

7.Zihinsel obezite
Gündelik karar alma süreçlerinin giderek otomatikleşmesi nedeniyle, tüketicilerin yüzde 31’i yakında ‘zihinsel spor salonları’na gidip düşünme egzersizleri yapacaklarını öngörüyor.

8.Ekolojik ben
Tüketicilerin yüzde 39’u kendi karbon ayakizini ölçecek bir ekolojik saat istiyor.

9.Dijital ikizim
Artırılmış gerçeklik veya sanal gerçeklik kullananların yüzde 48’i kendilerini bire bir taklit eden sanal avatarlar istiyor; böylece aynı anda iki yerde birden olabilmeyi hayal ediyor.

10.5G toplumu otomatikleştirecek
Akıllı telefon kullananların yüzde 20 civarı, ‘Nesnelerin İnterneti’ dünyasında 5G’nin ev aletleri ve sayaçlar gibi cihazları birbirine daha iyi bağlayacağını düşünüyor.

Yakın geleceğin bu teknolojilerini birer tehdit olarak mı yoksa fırsat olarak mı görmemiz gerektiği konusuyla ilgili yorumlarını paylaşan, Tüketici ve Endüstri Laboratuvarı Başkanı Dr. Pernilla Jonsson “İnsanların ve akıllı makinelerın birbiriyle etkileşime girdiği ve beraber çalıştığı çağa çoktan girmiş bulunuyoruz. Şimdiye kadar geleceğe doğru yalnızca küçük adımlar attık. Sıfır dokunuşlu gelecek hala geliştirilmeyi bekliyor – ve bu geleceği nasıl şekillendireceğimiz halen bizim elimizde.”dedi.

2019 Tüketici Trendleri raporundaki bilgiler Ericsson Tüketici Laboratuvarı’nın 23 yıldan uzun süredir yürüttüğü küresel araştırma faaliyetlerine dayanıyor, ve aslen Ekim 2018’de dünyanın dört bir yanındaki 10 önemli kentteki ileri düzey internet kullanıcıları arasında yürütülen bir internet anketinden faydalanıyor.

1 ​PERYÖN İnsana Değer Ödülleri 2022 başvuruları devam ediyor!
​PERYÖN İnsana Değer Ödülleri 2022 başvuruları devam ediyor!
2 Şirketlerin yüzde 83'ü ya ara zam yaptı ya da yapacak
Özel şirketlerin yüzde 83’ü ya ara zam yaptı ya da yapacak
3 Erişilebilirlik
Müşterilerle bağlantı kurmanın anahtarı: Erişilebilirlik
4 Brandverse Awards kazananları ödüllerine kavuşuyor…
Brandverse Awards kazananları ödüllerine kavuşuyor…
5 mickey mouse
Telif hakkının sonuna gelindi: Mickey Mouse kamulaşıyor
Güncel Haberler
anahtar kelime
Anahtar kelimelerin trendi değişiyor
Sosyal medyanın zirvesinde "savunma" farkı!
Sosyal medyanın zirvesinde “savunma” farkı!
Tatil planları erteleniyor
Tatil planları erteleniyor: Yüzde 81’lik bir kesimin erteleyecek planı bile yok
Bir ilk: Türkiye ve dünyada Alfa Kuşağı...
Bir ilk: Türkiye ve dünyada Alfa Kuşağı…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Twitter yeni alışveriş özelliğini Dior'la test ediyor
Haberler
Kuş sepete girdi: Twitter yeni alışveriş özelliğini Dior’la test ediyor
Gizem Yıldız
4 hafta önce
İstanbulluların yüzde 77’sinin ortak derdi: Taksi
Haberler
İstanbulluların yüzde 77’sinin ortak derdi: Taksi
Seda Başpınar
4 hafta önce
Mazot fiyatları otobüs biletlerinde "rezervasyon" dönemini bitirdi!
Haberler
Mazot fiyatları otobüs biletlerinde “rezervasyon” dönemini bitirdi!
Nafizcan Önder
3 hafta önce
İş arayanlar daha işe başlamadan istifa etme düşüncesine sahip... Peki ama neden?
Haberler
İş arayanlar daha işe başlamadan istifa etmeyi düşünüyor… Peki ama neden?
Gizem Yıldız
24 Mayıs 2022
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar

Ortaklar Caddesi Murat Apartmanı No: 29/A
Mecidiyeköy, Şişli/İSTANBUL

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.