15 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

2013 turizmde internet satışlarının yılı olacak

Marketing Türkiye
28 Aralık 2012
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

Turizmde 2012 yılında yaşanan büyümenin ardından 2013’te uluslararası turizmin yüzde 2-4 civarında büyümesi bekleniyor. Bu büyümeden pay almak isteyen küçük ve orta ölçekli tesislerin internet satış kanalını etkin bir şekilde kullanmaları gerekiyor. Türkiye’nin 2012 yılında turizm alanında başarılı bir yıl geçirdiğini belirten CloudArena Kurucu Ortağı Tolga Yalçınkaya, “Türkiye 2012’de en çok ziyaretçi çeken ülkeler sıralamasında 29,3 milyon kişiyle 6’ncı sıraya yükseldi. İnterneti yoğun ve etkin kullanan genç nüfusun da etkisiyle seyahat öncesi ve sonrası aktivitelerin internete kayması dikkat çekti. İnternet üzerinden satışlar geçtiğimiz yıla göre %10 artarken, mobil araçlar bu büyümede önemli paya sahip oldu. Doğru ve etkin bir online varlığa sahip tesislerin doluluk oranlarının ciddi seviyede arttığı görüldü” diye konuştu.

Sosyal medya seyahat planlamada daha etkili olacak

Tüketiciler online mecraları etkin bir şekilde kullanıyor, farklı dillerde destek, kullanıcı yorumları, kullanım kolaylığı gibi nedenlerden dolayı online satın almaları tercih ediyor. Bu doğrultuda sosyal medya ve web siteleri gibi online satış ve pazarlama araçlarının 2013’te turizm sektörünün ana odağı olması bekleniyor. Eurozone bölgesinde bir ekonomik krizin oluşması durumunda dahi Türkiye uygun fiyatlarıyla turist çekmeye devam edecek. Çevrelerinin Facebook, Twitter ve Google+ gibi sosyal ağlarda yaptıkları paylaşımları da karar aşamasında göz önünde bulunduran tüketiciler seyahatlerini online mecraları kullanarak planlamaya devam edecek. Bu doğrultuda özellikle KOBİ ölçeğindeki konaklama tesislerinin günlük operasyonlarını, internet sitelerindeki ve sosyal ağlardaki online içerikleri kolayca oluşturup yönetmelerini sağlayan HotelRunner, Türkiye’yi daha fazla yabancı turistin ziyaret etmesinde önemli rol oynayacak. Bu ürünü kullanan tesisler kolay kullanımlı sosyal medya promosyon ve online pazarlama araçlarıyla dünyanın farklı bölgelerinden daha çok müşteriye ulaşabiliyor, kendi internet siteleri ve Facebook üzerinden satış yapabiliyor ve müşterilerine çeşitli online ödeme seçenekleri sunabiliyor. Otelcilik alanında, 2012 yılında internet alanındaki gelişmeleri doğru yakaladıklarını vurgulayan Yalçınkaya, “CloudArena olarak bu yıl piyasaya sunduğumuz HotelRunner ürünümüzü tamamen web ve mobil odaklı olarak geliştirdik. HotelRunner’ı kullanan tesisler internette doğru ve etkin bir şekilde varlık gösterebildiler. Sosyal platformları da etkin şekilde sistemlerimize dâhil ederek, müşterilerimizin online varlıklarını ve bilinirliklerini güçlendirmelerini sağladık” dedi.

HotelRunner’la online rezervasyonda rekor artış

2012 yılında en çok rezervasyon 3,73 milyon yerli, 13,2 milyon yabancı ziyaretçi ile Antalya’daki tesislere yapılırken, ikinci sırada 3,43 milyon yerli, 11 milyon yabancı ziyaretçiyle İstanbul yer aldı. Sosyal promosyon imkânlarının da etkisiyle HotelRunner kullanan tesislerin online direkt rezervasyonlarında 7 kat artış sağlandı. Bunun etkisiyle tesislerin doluluk oranları ortalama yüzde 27 oranında arttı. Uluslararası platformlarla entegrasyon sağlamasıyla yabancı ziyaretçilere erişimi de iyileştiren HotelRunner’ı kullanan tesislerin yabancı ziyaretçileri en çok Almanya, Rusya ve İngiltere’den geldi. 2013’te ise kış sporları ve din turizmi başta olmak üzere Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkelerin ise Almanya, Rusya, Bulgaristan ve İran olacağı öngörülüyor.

1 Meta, dünyanın ilk kişisel yapay zeka ajanı "Muse"u tanıttı
Meta, dünyanın ilk kişisel yapay zeka ajanı “Muse”u tanıttı
2 Yapay zeka Türkiye'de hangi çanta ve ayakkabı markalarını öneriyor?
Yapay zeka Türkiye’de hangi çanta ve ayakkabı markalarını öneriyor?
3 İnsan odaklı "taahhütname"
İnsan odaklı “taahhütname”
4 Liverpool formasında Türk Hava Yolları dönemi başlıyor
Liverpool formasında Türk Hava Yolları dönemi başlıyor
5 LG, çamaşır makinesini K-pop grubuna dönüştürdü
LG, çamaşır makinesini K-pop grubuna dönüştürdü
Güncel Haberler
Netflix, Amazon ve YouTube’dan spor yayınları için güç birliği
Netflix, Amazon ve YouTube’dan spor yayınları için güç birliği
Türkiye’deki iCloud+ aboneleri Apple TV ve Apple Arcade’e ek ücret ödemeden erişebilecek
Türkiye’deki iCloud+ aboneleri Apple TV ve Apple Arcade’e ek ücret ödemeden erişebilecek
Nestlé Türkiye'nin yeni CEO'su Bernie Stefan oldu
Nestlé Türkiye’nin yeni CEO’su Bernie Stefan oldu
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Rekabet Kurulu'ndan Cargill'in PNS'yi devralmasına koşullu onay
Haberler
Rekabet Kurulu’ndan Cargill’in PNS’yi devralmasına koşullu onay
Marketing Türkiye
16 Temmuz 2026
120 İngiliz milyonerden hükümete çağrı: "Bizi daha fazla vergilendirin"
Haberler
120 İngiliz milyonerden hükümete çağrı: “Bizi daha fazla vergilendirin”
Sena Tufan
24 Temmuz 2026
Gemini, öğrenciler için bir yıl daha ücretsiz
Haberler
Gemini, öğrenciler için bir yıl daha ücretsiz
Sena Tufan
4 hafta önce
İş dünyasında haftanın atamaları (25-31 Temmuz)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (25-31 Temmuz)
Sena Tufan
31 Temmuz 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.