30 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Sabancı Vakfı’ndan Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel video
Haberler

Sabancı Vakfı’ndan Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel video

Marketing Türkiye
11 Ekim 2019
2 dk okuma

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı Dünya Kız Çocukları Günü için mesaj yayınladı. 

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 2011 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü için bir mesaj yayınladı. Kız çocuklarının bilim ve teknolojiye yönelmesi ve bu alanda kendilerini geliştirmeleri için desteklenmelerinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Güler Sabancı, “Bilimin ve yeteneğin cinsiyeti yoktur, sadece ön yargılar vardır. Bilim ve teknolojide elde edilen sonuçlar da bunun ispatıdır.  Hayallerinin peşinden giden kız çocuklarının yanındayız” ifadelerini kullandı.

Sabancı Vakfı, bugüne özel bir de video yayınladı. Videoda, Vakfın Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Yarını İnşa Et” projesi kapsamında teknoloji kitleriyle çevre, enerji ve akıllı şehirler alanında yaratıcı projeler geliştiren liseli genç kızlar yer aldı. Adana, Konya, Mardin ve Trabzon illerinde yaşayan ve çevrelerinde gördükleri sorunlara teknoloji temelli projeler tasarlayarak çözüm üreten genç kızlardan biri videoda, “Kızlarda ailelerinden dolayı öz güven eksikliği oluşuyor. Bu öz güven eksikliğinden dolayı ‘ya yapamazsam, ya başaramazsam’ diye düşünüyorlar. Çünkü başaramazlarsa ‘ya hocaya ya kocaya’ diye bir deyim vardır ya, aynı onun gibi bir şey oluyor” diyor. Öğrencilerden diğeriyse ailesini gururlandırmak için çok çalıştığını ancak erkek kardeşinin aynı emeği göstermemesine rağmen ailesinin beklentisiz bir biçimde kendisine sonsuz sevgi ve tolerans gösterdiklerini ifade ediyor ve “Ben bu zamana kadar elimden geldiğince ailemi gururlandırmaya çalıştım; bunun için derslerime çok önem verdim. Ama kardeşim öyle değil. Ailemin gözünde paşalar gibi büyütülmesi çok sinir bozucu bir şey” ifadeleri ile cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekiyor. Türkiye’deki tüm genç kızlara ilham olacak bir diğer ifade ise şöyle: “Hayallerinizden ve düşüncelerinizden hiçbir zaman vazgeçmeyin. Kendinizi her zaman ‘ben bunu yapabilirim, başarabilirim’ diyerek motive edin. Çünkü biz hayallerimize ulaştığımız zaman bu dünya değişecek.”

 

Öğrencilerden diğeri ise ailesini gururlandırmak için çok çalıştığını ancak erkek kardeşinin aynı emeği göstermemesine rağmen ailesinin beklentisiz bir biçimde kendisine sonsuz sevgi ve tolerans gösterdiklerini ifade ediyor ve “Ben bu zamana kadar elimden geldiğince ailemi gururlandırmaya çalıştım; bunun için derslerime çok önem verdim. Ama kardeşim öyle değil. Ailemin gözünde paşalar gibi büyütülmesi çok sinir bozucu bir şey” ifadeleri ile cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekiyor. Türkiye’deki tüm genç kızlara ilham olacak bir diğer ifade ise şöyle: “Hayallerinizden ve düşüncelerinizden hiçbir zaman vazgeçmeyin. Kendinizi her zaman ‘ben bunu yapabilirim, başarabilirim’ diyerek motive edin. Çünkü biz hayallerimize ulaştığımız zaman bu dünya değişecek.”

1 Yapay zeka rüzgarı milyarder sayısını katlayacak
Yapay zeka rüzgarı milyarder sayısını katlayacak
2 Nike yeniden yapılanma kapsamında 1400 çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor
Nike yeniden yapılanma kapsamında 1400 çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor
3 FIFA ile YouTube anlaştı: Dünya Kupası'nın merkez üssü artık YouTube olacak...
FIFA ile YouTube anlaştı: Dünya Kupası’nın merkez üssü artık YouTube olacak…
4 Teknoloji devleri için “haber vergisi” dönemi başlıyor
Teknoloji devleri için “haber vergisi” dönemi başlıyor
5 Köklü marka olmak için "tarihi" olmak yeter mi?
Köklü marka olmak için “tarihi” olmak yeter mi?
Güncel Haberler
Turizmde mükemmel deneyim markası yaratmanın kodları Brandverse Horizons'da ele alınacak
Turizmde mükemmel deneyim markası yaratmanın kodları Brandverse Horizons’da ele alınacak
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (23-30 Nisan)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (23-30 Nisan)
Dijital pazarlamanın görünmeyen dinamikleri: Kimlik, sürdürülebilirlik ve yapay zeka
Dijital pazarlamanın görünmeyen dinamikleri: Kimlik, sürdürülebilirlik ve yapay zeka
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Papara'nın yeni sahibi Emlak Katılım Bankası oldu
Haberler
Papara’nın yeni sahibi Emlak Katılım Bankası oldu
Marketing Türkiye
2 hafta önce
"Ben hep 200 liralık reklam alıyorum"
Haberler
“Ben hep 200 liralık reklam alıyorum”
Cem Eroğlu
9 Şubat 2026
Oyunlara yapay zeka dokunuşu: Gemini anlık taktik verecek
Haberler
Oyunlara yapay zeka dokunuşu: Gemini anlık taktik verecek
Sena Tufan
16 Mart 2026
Nestlé Türkiye 120 yılını 120 bin iyilik ile kutluyor
Haberler
Nestlé Türkiye 120 yılını 120 bin iyilik ile kutluyor
Sena Tufan
19 Şubat 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.